25.9.2017

Video/Foto: Mladinci z 2:0 ugnali Domžale

Konec tedna so mlajše selekcije kar trikrat igrale proti Domžalam. Slovenski prvoligaš, ki je znan po svoji sijajni nogometni šoli, v letošnji sezoni ni začel po pričakovanjih med mladinsko konkurenco, je pa zato kadetska selekcija znova pri vrhu. Ne glede na statistiko so se igralci NK Bravo podali v lov za čim boljši rezultat.
 
ekipa nasprotnik rezultat VEČ
U19 

Domžale - NK Bravo

0:2

uradni zapisnik tekme

U17

Domžale - NK Bravo 1:0 uradni zapisnik tekme

U15

NK Bravo - Domžale 1:1 uradni zapisnik tekme

Aleš Arnol, trener ekipe U19, potekmi z Domžalami: "Tretja zaporedna zmaga ekipe, ponovno dokazuje pomembnost ustreznega psihološkega nastopnega stanja posameznikov in ekipe. Tudi tokrat smo uspeli vstopiti v tekmo maksimalno disciplinirani, s pravo mero agresivnosti in predvsem dosledni pri izvajanju naših nalog. Zato smo kljub zastreljani najstrožji kazni, zasluženo odšli na odmor s prednostjo, ki bi bila lahko še višja. Nogomet in naši konkurenti skozi prvenstvo in posamezno tekmo še zdaleč ne ponujajo zgolj idealnih pogojev za igro. Pogojev, kjer bi lahko v naši igri le nadigravali nasprotnike, saj nam nasprotni stojijo zelo kvalitetne ekipe. Zato smo bili tudi v tej tekmi izzvani, da se na različne situacije ustrezno odzovemo. Od popolne kontrole, kjer smo na igrišču dominirali in ustvarjali priložnosti, pa do minut, kjer smo morali ob premoči nasprotnika ustrezno reagirati in ostati disciplinirani ter zadetka ne prejeti. Prav to nas je krasilo v zadnjih tekmah, zato tri zaporedne zmage niso naključje. Čestitke igralcem za povsem zasluženo zmago in zelo dobro predstavo, proti kvalitetnemu nasprotniku. Igralci si zaslužijo vse pohvale za svojo prizadevnost in predanost ekipi."

"Že v novi tekmi, kjer bomo gostovali pri tradicionalno neugodnem nasprotniku, bomo ponovno pred istim izzivom. Smo sposobni zadržati nivo koncentracije, agresivnosti in doslednosti izvajanja nalog? Bomo ostali skromni v pričakovanjih in prikazali enako mero želje? Ali nam zmage kar pripadajo, samo da oblečemo dres in se pojavimo na igrišču? Ne ponovimo več napak, na katerih smo se učili v začetku sezone. Ostanimo skromni in samokritični ter maksimalno doseledni, saj je to edini način, ki prinaša možnost uspešnega nadaljevanja."

 


 
Aljaž Gornik, trener ekipe U17, po tekmi z Domžalami: "Fantje so na tekmi dali svoj trenutni maksimum zato so kljub porazu naše glave ostale čiste in mirne. Nivo 1. SKL je zahteven in vsaka tekma ima svojo specifiko preko katere igralci pridobivajo dragocene izkušnje. Tako posamični kot ekipni napredek je glede na začetek sezone očiten, kljub vsemu pa imamo še vedno veliko rezerv zato nas tako trenerje kot igralce čaka še veliko dela, ki pa se ga vsakodnevno veselimo, saj si oboji želimo napredka in uspeha v svetu nogometa."

"Čestitke mladincem za zasluženo zmago, saj so tako posamično kot ekipno obvladovali popolnoma vse izzive katere jim je prinesla tekma. Seveda se je potrebno zavedati, da ena lastovka še ne prinese pomladi in da je predstava na tekmi posledica predstav na treningu zato bo na naslednjih treningih zopet potrebno zbrano trenirati od prve do zadnje sekunde."

"Nekaj besed bi rad namenil tudi članom, ki nimajo razloga, da bi po novem porazu hodili sklonjenih glav in brez nasmeška na obrazu. Prav na vseh tekmah 2. SNL so, kljub mladosti in neizkušenosti v igri na rezultat, pokazali svoj talent, katerega pa je potrebno vsakodnevno piliti in ravno trenutna situacija je zlata vredna za razvoj tistih igralcev, ki se želijo profesionalno ukvarjati z nogometom. Najboljši vrhunski športniki so tisti, ki uspejo, tako v najslabših (serija porazov, poškodbe..) kot v najboljših (zmage, medijska pozornost, slava...) časih, ohraniti čustveno in mentalno stabilnost ter pripravljenost in osredotočenost za vsakodnevno kakovostno delo na treningih od prve do zadnje sekunde. Fantje, polagam vam na srce, da na trenutno situacijo pogledate iz najsvetlejšega možnega zornega kota in se je veselite, saj bo, v kolikor jo boste znali unovčiti, ravno ta izkušnja največji kapital za vašo prihodnost."


 


Jurij Hostnik, trener ekipe U15, po tekmi z Domžalami: "Pohvalil bi borbenost naših igralcev, ki so proti odličnemu nasprotniku in ob zgodnjem zaostanku vztrajali vse do konca tekme. Kljub oslabljenosti ekipe in podrejenosti v igri skozi večji del smo bili v zadnjih 10 minutah celo v igri za zmago. Tekma je dobra popotnica za naslednje težke obračune, saj je obenem pokazala, da imamo predvsem v igri še veliko rezerve."




MH
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI