16.10.2017

FOTO/VIDEO: Iz Maribora s štirimi točkami


Mladinci niso uspeli zabeležiti še ene zaporedne zmage, so ap zato ostali neporaženi na vročem gostovanju v Mariboru. Se pa je zato uresničila napoved trenerjev v smislu napredovanja igre kadetskte ekipe. Ta je v Mariboru prišla do minimalne zmage, a bila skozi večji del tekme vseskozi v nadzoru obračuna. Ekipa U15 se z gostovanja vrača z izidom 0:3.
 
ekipa nasprotnik rezultat VEČ
U19 Maribor - NK Bravo 1:1 uradni zapisnik tekme

U17

Maribor - NK Bravo 0:1 uradni zapisnik tekme

U15

Dekani - Nk Bravo

3:0

uradni zapisnik tekme

 

Zadetki mladinske in kadetske tekme:
 


Aljaž Gornik, trener ekipe U17, po tekmi v Mariboru: "Čestitke fantom za kvalitetno odigrano tekmo in zmago. Najbolj sem vesel dejstva, da smo v igri prepoznavali vse situacije na igrišču in da smo jih uspeli uspešno obvladovali. V fazi branjenja, smo, preko celotne tekme in ne glede na pozicijo nasprotnika z žogo, uspeli ohranjati dober razpored in pritisk v žogo. Prav tako smo urejeno delovali na prekinitvah, kjer smo bili izredno zbrani tudi v tako imenovanih drugih situacijah. V fazi napada smo uspeli ogrožati nasprotnikov gol po odvzetih žogah iz presinga visoko na nasprotni polovici, po protinapadu, po kontinuiranem napadu ter po prekinitvah. Skratka, fantje so bili v igri zelo raznovrstni, samozavestni in uspešni. Seveda vse to izhaja iz dobre pripravljenosti na vseh področjih (tehnika, taktika, kondicija, psihologija), katera pa je posledica kvalitetno izvedenih treningov v preteklosti."

"Vsi z veseljem prebiramo zgornje besede in ob njih uživamo, vendar z vidika uspešnosti v vrhunskem športu ne bo dobro, če jih bomo še naprej sanjali in podoživljali. Naše delo je, da poskušamo vsak dan izkoristiti za napredovanje ter s tem poskrbeti, da bomo doživljali zadovoljstvo in uspeh na vseh naslednjih tekmah in ne ob spominu na prejšnje."

"V kolikor želimo biti boljši od tistih, ki zmagujejo finale lige prvakov in finale svetovnega prvenstva, potem vemo, da smo na naši poti še zelo, zelo daleč zato bo od ponedeljka dalje zopet potrebno maksimalno kvalitetno in zbrano trenirati od prve do zadnje sekunde vsake aktivnosti."

"Čestitke mladincem za kvalitetno odigrano tekmo in osvojeno točko. Po mojem mnenju ste bili bližje zmagi kot nasprotnik, vendar se od "biti blizu" v vrhunskem športu ne živi zato maksimalno izkoristite vsako sekundo naslednjih treningov, saj boste le tako lahko zmagovali in ne bili zgolj blizu."


Jurij Hostnik, trener ekipe U15, po tekmi v Dekanih: "Tekmo proti prvouvrščeni ekipi v prvenstvu smo začeli zelo pogumno in zbrano. Kljub veliki fizični premoči nasprotnika se igralci niso ustrašili, bili blizu v duelu in vztrajali pri svojem načinu igranja z raznovrstno predstavo v napadu. Nekajkrat smo zares lepo kombinirali in si ustvarili lepe priložnosti, ki so na žalost ostale neizkoriščene. Tudi po prvem golu, ki smo ga prejeli s kota, smo ostali agresivni v obrambi, pri čemer nam je s presingom večkrat uspelo uspešno odvzeti žogo. Fante bi pohvalil za trud in veliko dobrih potez tako v napadu kot tudi v obrambi, pri čemer nam za več dobre volje po koncu tekme manjka še več konkretnosti v zaključku napada. Nova priložnost, da se nam odpre tudi v tudi tem segmentu bo že to soboto proti NK Brinje."


MH

Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI