30.10.2017

Mladinci (okrepljeni s kadeti) meljejo naprej

Mladinska in kadetska ekipa sta tokrat gostovali v Prekmurju. Proti zahtevni ekipi Mure so mladinci brez nekaterih svojih najboljših, ki so se priključili članski ekipi, in z nekaterimi mlajšimi igralci, ki so po stažu še kadeti, uspeli priti do zamge z 2:0. V konvukernci kadetov je bila slika obrnjena, tekmo z najvišjim številom zadetkov pa so odigrali starejši dečki. 
 
ekipa nasprotnik datum ura
U19  Mura - NK Bravo 0:2 uradni zapisnik tekme

U17

Mura - NK Bravo 2:0 uradni zapisnik tekme

U15

Gorica - NK Bravo

3:3 uradni zapisnik tekme

Aleš Arnol, tener mladincev, po tekmi z muro: "Ob pogledu na lestvico, so laiki kaj hitro lahko vknjižili vse tri točke še predenj se je tekma začela. Ob priključitvi Trontlja in Kadrića v kader k članski ekipi in ob odsotnosti poškodovanega kapetana Darmanovića ter Kitka zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, smo bili pred pravim izzivom.  Kot pričakovano, so domačini z izredno agresivno igro na ozkem in ne najbolj ravnem igrišču, s svojo taktiko predstavljali trd oreh. V jasno prepoznavnem modelu igre, so pogosto poizkušali z dolgimi ali diagonalnimi žogami direktno na našo zadnjo linijio. Njihovo pravočasno in agresivno napadanje drugih žog, nam je tako pogosto onemogočalo kontrolirano organizacijo igre. A kljub vsemu, smo skozi tekmo prikazali dovolj zrelosti in sposobnosti prilagajanja, da nasprotnikom nismo naivno podarili točk. Tudi to je pomemben vidik razvoja mladega igralca. Nogomet ni enoznačen, zato je prav prepoznavanje različnih situacij in ustrezno reagiranje ključnega pomena."

"Poleg povsem zaslužene zmage, ki bi lahko bila še višja, smo se tokrat lahko še dodatno veselili. Po daljši odsotnosti, sta tako Zaletel kot Ristov debitirala v letošnji sezoni in odigrala svoje prve minute v mladinski ligi. Če dodam še debitantska zadetka Kadrića v dresu AŠK, prvi nastop Zaletela za člansko ekipo, debi kadeta Petrova v mladinski ligi, lahko rečem, da smo po zaključenem vikendu lahko ponosni na naše igralce in skupno delo."



Aljaž Gornik, trener U17, po tekmi v Prekmurju: "Na izredno zahtevnem gostovanju smo naredili ogromno tako skupinskih kot posamičnih napak v naši zadnji liniji zato nam ni uspelo osvojiti novih točk. Kot sem že večkrat poudaril je 1. SKL na tako visokem nivoju, da enostavno ni prostora za večje napake. Ne preostane nam drugega kot to, da še naprej iz dneva v dan miselno zbrano in brez izostankov treniramo, saj se le tako lahko nadejamo dobrih iger in rezultatov." 

"Tudi tokrat pa je treba poudariti dejstvo, da klub uspešno nadaljuje s svojo filozofijo, saj so za mladince nastopili trije kadeti, za člane pa štirje mladinci. Čestitke tako mladinski kot članski ekipi, saj sta poleg uveljavljanja mladih igralcev bili obe ekipi tudi rezultatsko uspešni!"



Jurij Hostnik, trener ekipe U15, po tekmi v Novi Gorici: "Tekmo proti Gorici smo začeli zelo agresivno in dominantno in po nekaj zapravljenih priložnostih kmalu tudi povedli. Bili smo v naletu in se nismo ustavili ter smo zato prednost hitro podvojili. Z dobro igro smo nadaljevali in nasprotniku nismo pustili prostora, da bi razvil svojo igro, a jim je z ogromno sreče neposredno iz predložka (nehote) uspelo zmanjšati zaostanek. V drugem polčasu smo nadaljevali s svojo igro in bili zato hitro nagrajeni. Povedli smo s 3:1. Tekmo smo imeli dolgo pod nadzorom, pri čemer smo zapravili 5 zelo lepih priložnosti za 4. in 5. zadetek, ki bi tekmo dokončno odločila v našo korist. Proti koncu tekme nam je popustila zbranost, kar je nasprotnik hitro kaznoval z dvema zadetkoma iz dveh protinapadov."

"Vseeno bi pohvalil fante za današnjo predstavo, ki je bila z izjemo zadnjih minut na zelo visoki ravni. Prav tako smo z današnjim remijem in s tremi doseženimi zadetki prekinili negativni niz, zato se že veselimo naslednje tekme, ki bo v soboto proti mestnemu tekmecu Olimpiji."



MH
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI