9.11.2017

Pred derbijem na akcijo ''Daruj kri''

Pred ljubljanskim derbijem v 2. SNL bomo v NK Bravo znova družbeno odgovorni. Tokrat bomo v petek, 10. 11. 2017 organizirali krvodajalsko akcijo za vse člane, simpatizerje, podpornike in prijatelje NK Bravo. Krvodajalska akcija bo potekala v Zavodu za transfuzijo Ljubljana na Šlajmerjevi 6.
 
Krvodajalska akcija NK Bravo se bo odvijala v petek od 9:00 do 15:00. V NK Bravo bomo organizirali tudi prevoz do Zavoda za transfuzijsko medicino, saj je na Šlajmerjevi (zraven ljubljanskem porodnišnice) omejeno število parkirnih mest.
 
Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. S številom krvodajalcev se Slovenija uvršča v evropsko povprečje, zato je prav, da vsi zdravi med 18. in 65. letom kdaj tudi na ta način pomagamo drugim. Nikoli ne vemo kdaj bomo pomoč potrebovali mi.
 

Vsakemu krvodajalcu pripada 1 prosti (plačan) dan. Potrebno se zgolj dogovoriti z delodajalcem, da vam zaradi narave procesa dela odobri prosti dan.  


V soboto, 11. 11. 2017 pa vsi na ljubljanski derbi v 2. SNL, ko bo ekipa AŠK Bravo gostila sosede iz Šiške. ND Ilirija. Tekma se začne ob 14:00. 

 
KDO LAHKO POSTANE KRVODAJALEC?

 
Kri lahko daruje vsaka oseba:
·        med 18. in 65. letom starosti,
·        ki tehta več kot 50 kg oz. je njen volumen krvi, izračunan na podlagi telesne višine in telesne mase, več kot 3500 ml,
·        ki je dobrega zdravja in počutja,
·        ki ima vrednosti hemoglobina 135 g/l (moški) in 125 g/l (ženske)
·        Moški lahko kri darujejo na vsake 3 mesece,
·        ženske pa na vsake 4 mesece

 
OSTALE OMEJITVE pri darovanju krvi.

Kaj moram vedeti pred odvzemom krvi?


POGOSTA VPRAŠANJE v povezavi z darovanjem krvi …

 
 
NK Bravo
Foto: Matej Pušnik

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI