8.11.2017

Moj pogled: Ljubljanski derbi

Naslov edinega, v tem trenutku, pravega ljubljanskega derbija si nedvomno zasluži tekma med nogometnima kluboma AŠK Bravo in Ilirija. Na začetku novega ''Mojega pogleda'' ugotavlja predsednik Darko Klarič.
 
Medtem ko v mladinskih kategorijah NK Bravo v zadnjih sezonah prevladuje, pa so se prestižni medsebojni dvoboji med kluboma v članski konkurenci pričeli v sezoni 2014/2015, ko smo se prvič srečali v prvenstvu 3. SNL Center. Takrat smo osvojili 2. mesto v prvenstvu, Ilirija pa je bila prvak. V tej sezoni so bile za uvrstitev v 2.SNL še potrebne kvalifikacije. Iliriji se žal ni uspelo uvrstiti v 2. SNL, saj jih je izločila ekipi iz Brežič.
 
V sezoni 2015/2016 se je vrstni red obrnil. AŠK Bravo je postal prvak, Iliriji pa je tudi 2. mesto zadostovalo in v razširjeno 2. SNL sta se uvrstila oba kluba.
 
Tako se bosta prav v 15. krogu obe ekipi prvič v konkurenci 2. SNL pomerili med seboj. Prva tekma ljubljanskega derbija bo najprej na stadionu Športnega parka Šiška (ŽAK), potem pa še povratni dvoboj prav v zadnjem krogu, 27. maja na stadionu Ilirije.
 
Čeprav sta obe ekipi tekmovalno izredno izenačeni, pa je ne glede na to med njima vendarle tudi velika razlika. Tradicija delovanja kluba je nedvomno povsem na strani Ilirije, saj je bil to eden prvih slovenskih nogometnih klubov. Po drugi strani pa se v NK Bravo šele uveljavljamo na slovenskem nogometnem zemljevidu. Naša ekipa je ekipa mladosti z največjim številom domačih fantov iz svoje nogometne šole. Pri Iliriji stavijo na izkušnje, v svojih vrstah pa imajo tudi več nekdanjih nogometašev iz nogometne šole Bravo.
 
Različna pristopa seveda ponujata izjemno zanimive tekme, v katerih so o končnem rezultatu doslej vedno odločale malenkosti.
 
Seveda je vsaka zmaga prestižnega pomena, saj je to ne zgolj šišenski, temveč tudi ljubljanski derbi, na njem pa se zbere vedno tudi največ gledalcev.
 
V razširjeno 2. SNL sta obe ekipi startali s podobnimi ambicijami in predvsem z željo, da v ligi dosežeta kar najboljšo uvrstitev. Morda so pri Iliriji v rezultatskem smislu bolj ambiciozni in zato stavijo predvsem na izkušene nogometaše. Pri NK Bravo pa zaradi usmeritve, da zelo kmalu ponujamo priložnost mlajšim, rezultatsko lahko močno nihajo od tekme do tekme. Pred neposrednim obračunom je na lestvici po 14. odigranih krogih AŠK Bravo trenutno malo bolje uvrščen na 8. mestu, Ilirija pa je trenutno z zaostankom treh točk na 10. mestu.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.  

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI