13.11.2017

FOTO:Bravo je motivacija za dobro dejanje!

V sklopu priprav na ljubljanski derbi med AŠK Bravo in ND Ilirijo smo v klubu organizirali krvodajalsko akcijo. V sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino smo izvedli darovanje krvi, ki so se ga udeležili trenerji, starši in podporniki NK Bravo.
 
Vsi prisotni so izkazali veliko mero čuta za sočloveka in s tem opravili plemenito dejanje. Akcije so se udeležili tudi nekateri članski igralci, ki krvi niso dajali zaradi naporov v trenažnem procesu.
 
Eden izmed krvodajalcev je bil tudi Peter Piskule, oče Lana, ki je kri daroval po dolgem času. ''Po darovanju krvi sem se počutil povsem v redu. Zakaj sem se odločil priti? Zjutraj sem pregledoval maile, imel sem prost dan in rekel zakaj pa ne?! Oba z ženo sva so odločila priti in na ta način pomagati NK Bravo. Sam sem sicer že daroval kri, a je minilo že kar precej časa od mojega zadnjega darovanja. Veseli me, da se je za to potezo odločila tudi Tatjana (žena, op.p.). Bravo je bila dobra motivacija, da na ta način naredimo nekaj dobrega.''   
 
Med trenerji NK Bravo, ki so uspešno darovali kri, pa je bil tudi Darjan Šuštar, ki tokrat ni daroval prvič. ''Počutje po odvzemu krvi je bila ok, po pričakovanjih brez težav. Sicer pa sem navdušen nad idejo kluba za to akcijo. To je zelo majhno dejanje, ki ga lahko stori vsak posameznik, ki se odloči za to. Če bo moja kri pomagala pomoči potrebnim, je to najmanj kar lahko naredimo, zato sem z veseljem daroval pol litra za sočloveka. Sicer sem daroval žlahtno, belokranjsko kri, ki upam, da jo bodo koristno uporabili (smeh).''
 
Še enkrat velika zahvala vsem darovalcem in prisotnim na krvodajalski akciji. Za vse, ki se tokrat niste odločili priti, vas vabimo, da se podobnim akcijam pridružite v prihodnje in pokažete pripadnost Bravovi družini.
#podpiramoBravo
 
Srečko Ferlež
Foto: Srečko Ferlež

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI