16.11.2017

Moj pogled: Primož Gliha in igralci U21

Sodelavci so me opozorili na poziv selektorja mlade nogometne reprezentance Primoža Glihe v daljšem članku, ki je bil 15. novembra objavljen v časopisu Slovenske novice. V njem poziva prvoligaške klube, da bi moral vsak prvoligaški klub v enajsterico, ki tekmo začenja, uvrstiti vsaj enega nogometaša mlajšega od 21 let, prav tako pa bi moral vsaj eden nogometaš mlajši od 21 let tudi končati tekmo.

Seveda popolnoma razumem njegovo razmišljanje o morebitnem takšnem pravilu, saj bi tako na vsaki tekmi zagotovil mladim nogometašem večjo minutažo in posledično tudi močnejšo našo reprezentanco do 21 let.

Načelno podpiram uvedbo takšnega pravila, saj s tem v borbi za kar najboljšo uvrstitev na državnem prvenstvu ne bi bil noben klub v podrejenem položaju, ker bi pravilo veljalo za vse klube.

V članku žal nisem zasledil podatka ali selektor to pravilo ponuja zgolj javnosti ali pa je to morda predlagal tudi pristojnim pri NZS, kot edini pristojni za sprejetje takega pravila.

Verjamem, da je, ali pa še bo, ta predlog naslovil tudi na odgovorne pri NZS in da bomo tudi dobili informacijo, kako so odgovorili pri organizaciji, ki ima v svojem programu delo z reprezentancami.

Temu predlogu bi lahko sledil tudi sam in bi lahko preko MNZ Ljubljana kot svoji matični organizaciji predlagal, da NZS posreduje pobudo, da pomagamo selektorju Primožu Glihi klubi, ki tekmujemo v 2. SNL tudi sami, saj imamo klubi v sestavi svojega moštva vsaj 6 nogometašev z enako ali še mlajšo starostno omejitvijo kot jo selektor predlaga za prvoligaše.

Dvomim, da bodo odgovorni pri NZS s takšnimi pobudami sploh pripravljeni izgubljati svoj dragoceni čas.

Če bi si to resnično želeli in bi želeli karkoli spremeniti na tem področju, bi lahko to zelo hitro dosegli brez omejevalnih administrativnih ukrepov, temveč preprosto tako, da bi s primernim skromnim finančnim bonusom stimulirali klube, ki imajo v svojih članskih ekipah največ mladih nogometašev.

Vendar močno dvomim, da se bo s pobudo Primoža Glihe in še bolj z mojim razmišljanjem kdorkoli sploh želel ukvarjati. Pa čeprav so ravno takšne pobude pomembne za razvoj naše nogometne prihodnosti. Če vidimo, kako teče postopek izbire selektorja A reprezentance, je jasno, da razprave o kakršnihkoli drugih pobudah realno ne moremo pričakovati.


Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.  

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI