29.12.2021

BRAVO BRAVO: Saša Jerkovič in navijaška cona

Z novo sezono je v slovenski nogometni eliti prišlo do nekaterih sprememb. Tekmovanje ima novega pokrovitelja, tekme spremljamo na novih programih, povsem nova pa je tudi prav posebna medijska platforma namenjena navijačem, klubom in vsem ostalim ljubiteljem žogobrca. Projekt pod okriljem NZS sliši na ime Navijaška cona in ponuja ekskluzivne vsebine vezane na vsak klub posebej. Za vsebine NK Bravo skrbi priznani novinar in voditelj Saša Jerkovič.


Kaj je navijaška cona in zakaj jo potrebujemo?

To je stičišče prvoligaških navijačev prav vseh barv. Pa ne samo zapriseženih navijačev. Ideja mi je zanimiva, ker na enem mestu najdeš vse klube. Novice iz njihovih taborov, posnetke, zgodbe.

Socialna omrežja so dodobra spremenila spremljanje nogometa. Navijaška cona je verjetno prijem s katerim bo tudi ta segment korak s časom.

Gre za nekaj novega. Viole, Dragonsi, Gringosi, ... vsi na enem mestu. In tukaj si tudi ne morejo zares skočiti v lase. Mar ni to lepo? Da, življenje v virtualnem je, pa naj nam je to všeč ali ne, del našega vsakdana. Zato se mora tudi naš nogomet v tej smeri vrteti.

Projekt je šele dobro zaživel. Kaj lahko počnejo uporabniki že zdaj in kaj vse nogometa lačne čaka v prihodnosti?

Že zdaj lahko preberejo kakšno zgodbo, ki je drugje ne morejo. Denimo, kako se v Bravu kuha bograč, ki je, mimogrede, tudi zelo slasten. Pomazan s kruhom, iz prve roke. Uporabniki lahko napovedujejo rezultate, ugibajo začetno enajsterico. Pričakovanja za naprej? Smela. Še več video zgodb iz zakulisja, še lepše nagrade za udeležence. Tiha želja je, da bi srečnež tudi zaigral s svojo ekipo. Če že ne na pravi tekmi pa vsaj na treningu. Ni pa lahko uresničljiva tale želja. In seveda, morda najpomembnejši kratkoročni načrt: da Navijaška cona zaživi kot aplikacija.

Kje je NK Bravo v zgodbi Navijaške cone. Kakšne so prednosti Navijaške cone za klub?

Ker pokrivam prav vaš klub lahko iz prve roke rečem, da je sodelovanje vzorno. Kot vidim, je Bravo zelo resno pristopil k temu projektu. Če povem zase: v začetku tedna se z Mitjo Hozjanom slišiva, uskladiva teme in čez dan ali dva je kdo od trenerjev ali igralec res na voljo. Ni se mi še zgodilo, da bi bila kakšna moja želja zavrnjena. Povedano po domače, vse brezhibno štima. Zato mi je v še večje veselje tako sodelovati. Mislim, da je Navijaška cona pisana na kožo manjšim klubom, kot je Bravo. Da še dlje prodrejo s svojimi vsebinami, ne zgolj na svoje lastne platforme. Bravo je v primerjavi z marsikaterim našim prvoligašem v prednosti, ker ljudje znotraj kluba razumejo sodobne pristope v promociji in življenje na družabnih omrežjih.

NAVIJAŠKA CONA

Klubi in navijači tudi tekmujejo med seboj. Kje bo končal NK Bravo?

Glede na to, da je Bravo že takoj povedel in še vedno trdno drži prvo mesto, ni dvoma, da bo tam tudi ostal. Ima namreč zelo zvesto publiko. Tudi tukaj.

Ste registrirani tudi sami?mna katerem mestu ste?

Registriran sem in preberem tudi zgodbe iz drugih klubov. Nisem pa pretirano zavzet v zbiranju točk in igranju. Sem na 303. mestu.

No, pričakujemo, da se bo tudi da rezultat do konca sezone popravil.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI