30.7.2022

Grabić: Ko jim je najtežje, so najboljši

Članska ekipa NK Bravo v 3. krogu Prve lige Telemach odhaja na najbližje gostovanje sezone. Na sporedu je mestni obračun z NK Olimpija.

Zmaji so sredi tedna nesrečno izpadli iz evroskih tekmovanj, a pokazali zares odlično predstavo. V novi sezoni domačega prvenstva še niso izgubili, tudi gola še niso prejeli: "Olimpija je v Stožicah vedno favorit. V letošnji sezoni so bili že nekajkrat najboljši, ko jim je bilo najtežje. Pričakujemo odličnega nasprotnika v drugačni sestavi in postavitvi na igrišču, kot je to bilo na tekmi s Sepsijem. Mi se zavedamo naše kakovosti in imamo svoje adute. Želimo pokazati maksimalno taktično disciplino in intenzivnost v igri celotnega moštva. Večina igralcev je zdravih in pripravljenih za največje napore," pred obračunom meni glavni trener Dejan Grabić.

Mestni derbiji Brava in Olimpije so v zadnjih treh sezonah zelo izenačeni. Zmaji so dobili prva tri srečanja odkar NK Bravo igra v slovenski eliti. Na četrtem obračunu je bilo v Stožicah kar 5:0 za Bravo. Po zmagi Olimpije na začetku sezone 2020/21 je sledila serija šestih zaporednih tekem brez poraza za NK Bravo (4 remiji in dve zmagi za varovance Dejana Grabića). Zadnjo tekmo med nedeljskima nasprotnikoma so dobili zeleno-beli in tako statistiko medsebojnih tekem znova nagnili v svojo korist.

Na 12-ih obračunih z Olimpijo je NK Bravo 3x slavil, 4x remiziral in 5x izgubil. 


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI