21.11.2021

Križan in Maružin za zmago na Krasu!


Bravo je v 17. krogu PLT gostoval na stadionu Rajka Štolfe v Sežani. Varovanci Dejana Grabića so z zadetkoma Mitja Križana in Lorena Maružina prišli do zmage z 2:0 in 27. točke v letošnji sezoni. To je bila 7. zmaga letos v DP, 6. smo svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. V naslednjem krogu nas prihodnjo nedeljo ob 13:00 uri doma čaka Koper. Vsi na ŽAK!

PLT, 17. krog:

NK CB24 Tabor Sežana - NK Bravo 0:2 (0:1)
Mitja Križan 14', Loren Maružin 92'

Tabor: Jan Koprivec, Ignacio Guerrico, Marko Ristić, Mihael Briški, Erik Salkić, Kevin Grobry, Til Mavretić (od 81' Dominik Mihaljević), Marko Krivičič, Tom Alen Tolić (od 52' Jakoslav Stanković - od 87' Herve Gotter), Dino Stančič, Tom Kljun (od 52' Louis Bongongui). Trener: Dušan Kosić.

Bravo
: Renato Josipović, Nemanja Jakšić, Mitja Križan, Vanja Drkušić, Simon Nsana, Matija Kavčič (od 84' Žan Trontelj), Mark Španring, Gregor Bajde (od 72' Amar Memić), Sandi Ogrinec, Gašper Trdin, Loren Maružin (od 92' Leon Sever). Trener: Dejan Grabić.

Pripravil: Alen Hodžić

Po začetnem otipavanju in igri med obema kazenskima prostoroma, smo iz prve priložnosti zadeli Ljubljančani. Po prekršku je prosti strel nekoliko z desne izvedel Sandi Ogrinec, ki je žogo poslal v kazenski prostor. Mitja Križan se je otresel svojih čuvajev, vtekel na prvo vratnico in z glavo premagal Jana Koprivca ter nas povedel v vodstvo z 1:0 (14').

V prvem delu igre velja omeniti še priložnost Gregorja Bajdeta (37'), ki je močno meril z roba kazenskega prostora, a je Jan Koprivec njegov poizkus zaustavil. Domači v prvem polčasu niso sprožili v okvir naših vrat, Renato Josipović ni imel pravega dela.

Na začetku drugega polčasa je domača obramba v svojem kazenskem prostoru s prekrškom zaustavila prodor Gregorja Bajdeta, Alen Borošak je pokazal na belo točko. Strel Sandija Ogrinca z 11-m je Jan Koprivec uspel zaustaviti (50'). Nekaj minut kasneje je napako sežanske obrambe skoraj kaznoval Loren Maružin (56'). V končnici srečanja je po protinapadu končni rezultat Tabor - Bravo 0:2 postavil Loren Maružin, ki je zadel po podaji Simona Nsane (91').
Dejan Grabič, trener NK Bravo: "Za nas je bila to pomembna zmaga, zelo težko prigarana. Večina letošnjih tekem je podobnih. Naša ekipa je žilava, vse bolj tekmovalna. Če smo na prejšnjih treh, štirih enakovrednih tekmah točke izgubljali v zadnjih minutah, se nam je tokrat poklopilo ravno obratno. Škoda za zgrešeno enajstmetrovko, ker smo po tem dogodku izgubili ritem in je nasprotnik nevarno pritiskal na naša vrata. Igralci so se metali na glavo in bili za to tudi nagrajeni. Zdaj imamo en teden za pripravo na tekmo s Koprom."SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI