28.5.2022

Odločitev o prvaku v soboto ob 17:30 na ŽAKu!

Za nami je prva tekma finala Državnega prvenstva v Ligi U15, varovanci Jurija Hostnik so se iz Maribora vrnili neporaženi. Bravo Generali (U15) je z zadetkom Kobija Bajca na gostovanju celo povedel (43'), a so preko Nika Osterca (48') domači hitro uspeli izenačiti in poskrbeti, da se je prva tekma končala z neodločenim rezultatom 1:1. Povratna tekma je na sporedu v soboto, 04. junija ob 17:30, ko bo imela naša mladost prednost domačega igrišča in bomo dobili Državnega prvaka Slovenije za sezono 2021/2022. Dobimo se na ŽAK-u! Vsi - brez izjeme, opravičila ni.

Pripravil: Alen Hodžić
FOTO: Rok Cizelj 
1. Liga U15, finale Državnega prvenstva:
Maribor - Bravo Generali 1:1
Kobi Bajc (43. min.)

Bravo Generali (U15): Alek Ivić, Haris Beganović, Matic Malnar, Val Kraševec, Žan Celarc, Flavio Junčaj (od 68. min. Jaka Pečnik), Jaša Kraševec, Naj Lulić, Jurij Kvaternik, Kobi Bajc, Dominik Drobnič. Trener: Jurij Hostnik.

ZAPISNIK O TEKMI
RAZPORED

Jurij Hostnik, trener: "Težko pričakovana prva tekma finala v Mariboru je po moji oceni upravičila visoka pričakovanja, saj so igralci obeh ekip prikazali zelo kakovosten nogomet. Mislim, da smo v tekmo vstopili zelo dobro ter z nekaj priložnostmi in zanesljivo igro dobro nadzirali potek dogajanja. V drugem delu prvega polčasa je Maribor prevzel iniciativo in močno pritisnil na našo obrambo, a smo se uspeli ubraniti. Polčas se je tako končal z rezultatom 0:0. V nadaljevanju tekme smo raven naše igri še nekoliko dvignili in tako nasprotniku povzročali kopico težav. Po doseženem zadetku za naše vodstvo 0:1 so Mariborčani hitro izenačili. Proti koncu tekme si nobena ekipa ni več pripravila izrazitih priložnosti in tako se na povratno tekmo vračamo z dobro popotnico. Čez en teden nas na domačem stadionu čaka še povratna tekma, ki bo odločala o naslovu državnega prvaka v ligi U15."


SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI