16.6.2014

Fantastični odzivi!

Uspešno se je zaključil 7. mednarodni turnir Ljubljana Open z zmagoslavjem madžarske ekipe MTK Budimpešta. V finalu so premagali Dinamo Zagreb in tako turnir nogometašev starih do 12 let osvojili drugič. Od 12 sodelujočih predstavnikov iz 8 držav je bila najboljša domača ekip NK Bravo, ki je osvojila 3. mesto, potem ko je v malem finalu po streljanju 11-metrovk premagala FC Groningen.
 

TUKAJ SI LAHKO OGLEDATE VSE TEKME ZAKLJUČNEGA DNE 7. LJUBLJANA OPEN!

Od 3:21:00 si lahko ogledate tekmo za 3. mesto med NK Bravo in FC Groningen.


V zelo zanimivem in razburljivem finalu so Madžari vodili praktično celotno tekmo, a je Dinamo Zagreb izenačil v izdihljajih tekme. Sledile so 11-metrovke, kjer so bili uspešnejši zmagovalci iz leta 2010. Slavili so s skupnim rezultatom 6:5. Vodja ekipe MTK-ja je po finalni zmagi povedal: ''Dinamo Zagreb ima izjemno ekipo. Trikrat zapored so osvojili ta turnir in srečni smo, da je tokrat uspelo nam.'' Je bil po tesni zmagi zadovoljen trener, ki je dodal:  ''Znova smo ponovili uspeh iz leta 2010, ko sem sam vodil ekipo. Lepo je znova stati na vrhu na tako kvalitetnem turnirju.''

NK Bravo je v tekmi za 3. mesto, prav tako po izvajanju kazenskih strelov premagal FC Groningen in slavil zgodovinsko 3. mesto na domačem turnirju.  

"Po dolgi sezoni je prišel tako pričakovani turnir Ljubljana Open. Energija na in okrog turnirja je bila neverjetna. Lepo vreme, nasmejani obrazi, otroški smeh in zadovoljstvo vseh prisotnih. Potrebno je pohvaliti vse zaposlene in prostovoljce, ki so garali pri organizaciji turnirja, logistiki ...,'' je začel trener Dejan Grabič.

 ''Kar se nogometnega dela tiče, so ekipe zopet prikazale zelo visok nivo znanja za to starostno kategorijo. Nekaj moštev je res izstopalo s taktično zrelostjo, da ne govorim o tehnični podkovanosti, motoriki ... Naši fantje so se fantastično odrezali. Skozi turnir je bilo zelo čustveno. Videli smo solze radosti in solze žalosti, vzpone in padce, predvsem pa veliko lepega nogometa, duhovitih akcij, lepih zadetkov in timskega duha. Vsi fantje so dobili svojih "pet minut" na turnirju,'' je svoje varovance pohvalil trener Grabič.

''Na začetku smo postavili trenutno najmočnejšo ekipo glede na subjektivno oceno trenerjev. Na najtežji skupinski tekmi z Dinamom smo začeli s tistimi, ki so na prvih dveh tekmah igrali manj in prav tako odigrali odlično. V naslednjem krogu smo naleteli na poznejšega zmagovalca turnirja, ki je objektivno boljša ekipa od nas. Kljub temu smo se odlično odrezali, imeli nekaj situacij, ko se bi tekma lahko prevesila v našo korist. Izgubili smo z 1:3 in tako verjetno izgubili vse možnosti za igranje v finalu. Po psihološkem padcu je bilo ekipo zelo težko dvigniti za še en obračun. Nasprotnik je bil NK Domžale z eno najboljših ekip v Sloveniji. Tudi oni so prvi povedli in v tistem trenutku so naši fantje pokazali ogromno srce in karakter. Ko je bilo najtežje, so tekmo obrnili v našo korist in pokazali, da so v enem letu tudi osebnostno dozoreli. Pokazali so ogromno voljo, borbenost in ne nazadnje tudi kakovost. V zadnjem letu so zelo napredovali,'' je drugi del 3-dnevnega turnirja videl trener Grabič.  

''Kot nagrada je prišla tekma za tretje mesto v Stožicah. Neposreden televizijski prenos, veliko gledalcev in največji slovenski stadion. Nasprotnik je bil FC Groningen. Nizozemska šola nogometa je pokazala vso svojo lepoto in znanje. Tekma je bila zelo odprta, polna tempa in lepih potez. Vzdušje na tribunah je bilo fantastično. Po rednem delu in rezultatu 1:1 je prišel čas za enajstmetrovke. Bili smo bolj spretni in slavili največji uspeh na turnirju Ljubljana Open. S trenerjem Matejem sva v slačilnici povedala fantom, da je bila to edina tekma v dveh letih, ki smo jo odigrali na rezultat, zato tudi niso vsi dobili priložnosti za igro. Na žalost.''''Počasi prihajajo v starost, ko bo konkurenca vse hujša in se bodo morali začeti tudi malo bolj boriti za prvo enajsterico in minutažo, ki ne bo več tako samoumevna. Kdor bo to znal sprejeti, bo lahko uspešen. Tu bi izpostavil Nejca Kozjeka, ki je je skozi celotno sezono v večini primerov tekme ali turnirje začenjal na klopi ali v drugi ekipi, pa vselej po začetnem razočaranju dvignil glavo in se še bolj boril. Potem je skoraj po pravilu vsak turnir zaključil v prvi postavi. Imel je tudi največji odstotek prisotnosti na treningih. Bravo, Kozi.''

''Po navadi ne izpostavljam posameznikov, ampak tokrat bom naredil izjemo. Žiga Fermišek je bil najboljši vratar turnirja in vse besede so odveč. Nejc Gradišar je bil nedvomno najboljši igralec turnirja, ampak, ker smo bili "le" tretji, ne bi bilo higienično podeliti obe lovoriki našima igralcema. Če bi lahko, bi podelil te nagrade vsem našim igralcem, ker so vsi skupaj ustvarili odlično energijo v moštvu. Bravo fantje. Ponosen sem na vas,'' je zaključil  ponosni dejan Grabič.

''Sezone še ni konec - naslednji teden nas čaka turnir v Zagrebu in potem še zaključni piknik selekcije U12."Znova so se pri organizaciji turnirja izkazali predstavniki domačega kluba NK Bravo. Dejan Močnik, vodja organizacijskega odbora Ljubljana Open je po končanem turnirju povedal: ''Večino udeležencev je bilo zelo zadovoljnih z organizacijo in vso logistiko, ki spada k takšnemu turnirju. Ekipe na turnirju so bile zelo izenačene kar potrjujejo tekme zadnjega dne, ko so se kar tri od šestih tekem končale šele po streljanju 11metrovk.  Z veliko ekipami smo  vzpostavili še močnejše prijateljske stike, Bolton Wanderers, FC Groningen in MŠK Žilina pa so izkazali željo, da nas obiščejo tudi prihodnje leto.''

''Zadovoljstvo ekip je potrditev, da v organizacijskem smislu delamo dobro in gremo v pravo smer. Pohvalo si zaslužijo tudi starši, ki so s svojo prizadevnostjo veliko pripomogli k odlično izvedenemu turnirju. Čestitke pa si zaslužijo tudi naši igralci, ki so z odličnim 3. mestom dosegli lep uspeh in nas organizatorje nagradili za uspešno izpeljan turnir,'' je dejal Dejan Močnik in dodal: ''Pohvaliti je potrebno tudi vzdušje na turnirju in podporo s tribun. Še posebej bučno in veselo je bilo zadnji dan v Stožicah. Zagotovo so gledalci in mladi nogometaši pripravili najboljše vzdušje do sedaj.''
 

KONČNE RAZVRSTITVE 7. LJUBLJANA OPEN:

1. mesto: MTK Budapest (MAD)
2. mesto: GNK Dinamo Zagreb (HRV)
3. mesto: NK Bravo 
4. mesto: FC Groningen (NIZ)
5. mesto: NK Maribor
6. mesto: NK Domžale
7. mesto: Bolton Wanderers FC (GRB)
8. mesto: SK Sturm Graz (AUT)
9. mesto: MŠK Žilina (SVK)
10. mesto: HNK Rijeka (HRV)
11. mesto: FC Khimki (RUS)
12. mesto: NK Olimpija


S. F.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI