9.7.2024

Arnol: Bravo ne bo izgubil svojega DNK-ja

Dejan Močnik, športni direktor NK Bravo, Aleš Arnol, glavni trener članske ekipe, ter najboljša strelca lanske sezone Matej Poplatnik in Martin Pečar so bili udeleženci novinarske konference NK Bravo pred začetkom nove sezone.

Spomin na izjemno lansko sezono

  • največ točk v eni sezoni - 50 točk
  • najhitreje do obstanka - 5 tekem pred koncem
  • najvišja uvrstitev v Prvi ligi Telemach - 4. mesto
  • uvrstitev v evropska tekmovanja - kvalifikacije konferenčne lige

Dejan Močnik: "Ob tej priložnosti bi rad še enkrat čestital fantom in strokovni ekipi za izjemno sezono. Spomini so živi, so lepi, a so vendarle spomini. Treba je iti naprej. Veselimo se novih izzivov, čeprav se zavedamo tudi vseh pasti, ki nam jih ponuja evropska sezona. Trenutno se ukvarjamo s številnimi organizacijskimi stvarmi, kajti vendarle gre za novo tekmovanje, za drugačne zahteve in norme, ki jih je treba upoštevati. Ampak imamo dovolj znanja in izkušenj iz drugih tekmovanj, da bomo uspešno opravili z vsemi trenutnimi izzivi."

Aleš Arnol: "V nogometu ni veliko časa za obujanje spominov, ni pa nobenih dvomov, da gre za izredno lepe spomine. Glede na prikazano na igrišču smo si zaslužili vse, kar smo osvojili. Prihajajo novi izzivi, ampak po mojem mnenju brez teh tudi ni napredka in rasti. Znova imamo priložnost narediti korak naprej. Tako trenerji kot tudi igralci."

Matej Poplatnik: "Po takšni sezoni je izredno lepo znova priti na priprave. Čuti se neka dodatna motivacija. Trenutno v garderobi vlada zares odlično vzdušje, priprave so bile kakovostne in z dobrimi občutki pričakujemo prvo tekmo."

Martin Pečar: "Lanska sezona je bila točno to, kar sem potreboval. Hvala še enkrat vsem, ki so mi zaupali, ki so mi ponudili priložnost in mi znova vcepili uživanje ob igranju nogometa. Ni bilo težko sprejeti odločitev in podaljšati pogodbe."

Za fanti je mesec dni priprav

Ekipa se je po koncu lanske sezone znova zbrala 10. junija. Po več kot 20-ih treningih, krajši selitvi v Kranjsko Goro in treh odigranih tekmah je sezona tik pred vrati.

Aleš Arnol: "Rad bi izpostavil, da so bile priprave namenjene in načrtovane za celotno sezono in ne zgolj evropskemu izzivu. Odločili smo se za krajše priprave in se na delo vrnili tri tedne po zadnji tekmi lanske sezone. Zavedamo se, da so sezone za igralce vedno bolj naporne, vedno daljše in posledično fantje potrebujejo tudi dober počitek. Ta je v tem trenutku pomemben del trenažnega procesa. Kar se tiče kadra, je bilo nekoliko lažje v primerjavi z lansko sezono. Ohranili smo jedro ekipe in tako je bilo izhodišče dela drugačno. Določene spremembe v igri smo postavili že v prejšnji sezoni in tako so nekatere zadeve že avtomatizirane."

Pripravljalne tekme
1. Bravo Kostel - FK Partizan 2:1 VEČ
2. Bravo Kostel - Spartak Trnava 3:1 VEČ
3. Bravo Kostel - MTK Budapest 0:0 VEČ

Aleš Arnol: "Težko je komentirati pripravljalne tekme, saj gre za tekme, ki ne govorijo o pravi tekmovalni vrednosti ekipe. Kje smo, kam sodimo bo jasno ob začetku prvenstva, oziroma po določenem številu tekem. Vseeno smo lahko zadovoljni, saj smo na teh tekmah prepoznali določene avtomatizme, ki jih želimo videti na tekmah. Predstave so bile dobre, a kot rečeno na pravo vrednost doseženih rezultatov bo potrebno še malce počakati."

Matej Poplatnik: "Mislim, da so priprave potekale po zastavljenem načrtu. Smo dobro fizično in taktično pripravljeni. Tudi na pripravljalnih tekmah, proti renomiranim nasprotnikom, smo delovali dobro. Osebno me najbolj veseli to, da je osredotočenost vselej na naši igri. Rezultati na omenjenih tekmah so sicer dobri, ampak nikakor nismo poleteli v nebo. Smo na realnih tleh in na vsakem treningu dajemo svoj maksimum. Le tako bomo še naprej uspešni."

Kadrovanje še ni zaključeno

Ekipo so ob koncu minule sezone zapustili Matija Kavčič, Jan Gorenc, Luka Kerin, Jakov Gurlica, Gal Puconja, Rok Maher in Tihomir Maksimović. Medtem je pogodbo podaljšal Victor Gidado, Martin Pečar je postal polnopravni član ekipe, obrambno vrzel pa sta zapolnila Gašper Jovan in Miguel Rodrigues.

Dejan Močnik: "Prestopni rok je še dolg, še daljši kot minula leta. S kadrovanjem zagotovo še nismo zaključili. Verjetno bo prišlo do premikov v obe smeri. Nikakor pa ne bomo šli z glavo skozi zid in prehitevali stvari. Ubrali bomo podobno vizijo kot v lanski sezoni in naredili svojo domačo nalogo, da v klub pripeljemo prave igralce za NK Bravo."

Aleš Arnol: "V tem trenutku razpolagamo s 15-imi igralci, ki so po stažu članski igralci, ostali pa imajo še vedno možnost igranja tudi za mladinsko ekipo. Bravo v tem pogledu ne bo izgubil lastnega DNK-ja in bo vselej temeljil na razvoju mladih igralcev in ponujanju priložnosti novi generaciji. To je naša zgodba na katero smo izjemno ponosni. Na drugi strani pa se zavedamo, da bomo ob večji obremenitvi tekem postavljeni pred zelo velik izziv, saj je naš kader ožji v primerjavi z drugimi evropskimi ekipami. Ampak kot rečeno, to je naša zgodba, to je naša pot in tu ne gre iskati alibijev."

Pred prvo evropsko tekmo nove sezone

Prvi izziv nove sezone bo prav evropska tekma proti Valižanski zasedbi Connah's Quay Nomads FC. Tekma bo na sporedu v četrtek ob 18:00, vstopnice za zgodovinsko prvo evropsko tekmo NK Bravo pa so še na voljo!

VSTOPNICE

Aleš Arnol: "Dobili smo vse želene informacije o nasprotniku, čeprav ni bilo tako lahko, kot si marsikdo predstavlja. Nikakor na četrtkovi tekmi ne prevzemamo vloge favorita, saj je za nas to prva evropska tekma v zgodovini kluba. Imamo tudi zelo malo igralcev, ki imajo izkušnje s podobnimi tekmami. Ustvarili smo si sliko nasprotnika. Gre za fizično izjemno sposobno ekipo, dobri so v skoku in hitro želijo spustiti žogo za obrambno linijo. Če ne bomo v pravem razporedu, lahko njihove kvalitete zelo hitro pridejo do izraza. In ravno zaradi tega želimo nadaljevati s tem, kar nas je krasilo v lanski sezoni."

Matej Poplatnik: "Na otoku se izpostavljata Anglija in Škotska, medtem ko je nogomet v Walesu morda nekoliko medijsko zapostavljen. To seveda ne pomeni, da se tam ne igra dober nogomet. Nekateri nam sicer pripisujejo vlogo favorita, ampak v modernem nogometu je težko določat favorita. Nenazadnje je to dokazala tudi slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu. Ali gre za pripravljalno tekmo, za prvo ligo ali za evropsko tekmo – vsako je treba vzeti maksimalno resno in dati vse, kar imaš. Zagotovo nas časa težka tekma. Fizično bo naporno, veliko bo dolgih žog in tempa, ampak mislim, da smo dobro pripravljeni na izziv."

Martin Pečar: "Moram priznati, da so občutki nekoliko drugačni. Gre vendarle za evropsko tekmovanje, ampak vseeno bomo tekmo vzeli kot vsako drugo. Verjamemo v našo igro, v našo kakovost. Dali bomo 100 % in videli, kaj nam bo to prineslo."


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI