NAŠA ZGODBA

Nogometni klub Bravo ni običajen nogometni klub. Vodilo kluba je vseobsegajoče kakovostno delo z mladimi. Poleg tega, da mladim želimo zagotoviti najboljše pogoje za razvoj in napredovanje v uspešne športnike, je poglavitnega pomena tudi hkratni razvoj posameznikov v celostno osebnost.

Velik poudarek dajemo šolskemu izobraževanju naših igralcev predvsem pa krepitvi športnega duha, samopodobe, samozavesti in drugih psihofizičnih sposobnosti. To je dobra osnova za širjenje kroga prijateljstva in razvoj socialnih spretnosti.

Verjamemo, da smo v več kot desetletnem obdobju delovanja našega kluba (ustanovitev kluba sega v leto 2006) vzgojili vrsto odličnih učencev in tekmovalcev, ki bodo v prihodnje zagotovo posegali po odličnih športnih, šolskih in tudi osebnih uspehih.

Nogometni klub Bravo danes zajema celotno piramido mladinskih selekcij, ki v tem trenutku zasedajo zavidljivo visoka mesta v svojih kategorijah. Veliko pozornosti in strokovnega dela usmerjamo tudi v svoje člansko moštvo. Bolj kot rezultati pa nas zanimajo individualni napredek vsakega posameznika, in sicer z vodilom našega slogana »Ustvarjamo zmagovalce«, saj vse fante, ki gredo skozi proces treninga v naši nogometni šoli želimo usposobiti za igranje na najvišji slovenski, pa tudi svetovni ravni.

OSEBNA IZKAZNICA

Nogometni klub BRAVO
Milčinskega 2
1000 Ljubljana
Slovenija

E: info@nk-bravo.si
T: 059 01 92 92
Luka Brezovec  
predsednik
E: luka.brezovec@brezovec.si 
Darko Klarič
častni predsednik
E: darko.klaric@nk-bravo.si 
Dejan Močnik
športni direktor
E: dejan.mocnik@nk-bravo.si
T: +386 41 352 327
Rok Cizelj
sekretar in vodja tehničnega sektorja
E: rok.cizelj@nk-bravo.si
T: +386 41 868 399
 
Računovodstvo
T: 082 052 229
E: racunovodstvo@nk-bravo.si
 
Odnosi z javnostmi (PR)
E: pr@nk-bravo.si
 
 
Uradne ure:
ponedeljk-petek, 9:00 do 13:00
ID za DDV: SI54798213
TRR: 0230 0025 5667 474
odprt pri NLB d.d.
Št. vpisa v register društev: 3901
Matična št.: 2151294

ZGODOVINA

 • 2022/23

  Sezona 2022/23 je bila polna vzponov in padcev. Članska ekipa je v rezultatskem smislu morda nekoliko zaostala za uspehi minulih sezon, a toliko bolj je bil v ospredju sam karakter ekipe NK Bravo. V mlajših selekcijah smo bili znova blizu državnemu naslovu. Blesteli so kadeti.  Pod taktirko Dejana Grabića je članska zasedba NK Bravo vstopila v četrto zaporedno sezono slovenske nogometne elite. Sezona se je zaključila z 9 zmagami, 9 neodločenimi izidi in 18 porazi in z Alešem Arnolom v vlogi glavnega trenerja.

  Do spremembe na čelu strokovne ekipe članskega moštva je prišlo sredi spomladanskega dela prvenstva, ko je Dejan Grabić sprejel ponudbo NŠ Mura in se po večletnem delovanju v klubu preselil v Prekmurje. Klub ni dolgo razmišljal o nasledniku, temveč je priložnost v vlogi članskega trenerja dobil Aleš Arnol.

  Z novim trenerjem, svežo energijo in jasnim ciljem po zagotovitvi obstanka je ekipa odločno krenila v zadnje tedne prvenstva. Obstanek so si člani zagotovili 3 kroge pred koncem, ko je Martin Kramarič (prvi strelec ekipe) zadel za zmago proti Muri na Fazaneriji. Članska zasedba je na koncu osvojila 8. mesto, povsem na vrhu, in to z veliko prednostjo, pa se je NK Bravo znašel v kategoriji fair play, ki jo vodi NZS.

  V mlajših selekcijah so nase najbolj opozorili kadeti, ki so bili do zadnjega v boju za naslov državnih prvakov. Na koncu je zmanjkal en zadetek na tekmi proti Mariboru. Mladinci so v lanski sezoni zasedli 9. mesto, na skupni lestvici pa se je NK Bravo uvrstil med najboljših pet.
 • 2021/22

  V minulem tekmovalnem obdobju je članska ekipa NK Bravo zabeležila zgodovinski uspeh. Izjemno so nastopali tudi mlajše selekcije, kjer smo se znova razveselili tudi naslova državnih prvakov.

  Članska zasedba je sezono odprla sijajno. Bila je 7 zaporednih tekem brez poraza in nekaj časa celo na vrhu razpredelnice Prve lige Telemach. V nadaljevanju sezone so se pojavljali vzponi in padci, a položaj na lestvici je bil skozi celotno sezono prepričljiv in hkrati pokazatelj, da je NK Bravo stabilen prvoligaš.

  Po koncu sezone je NK Bravo znova osvojil 5. mesto, tako kot že sezono prej, a tokrat se je končna pozicija potrdila že bistveno prej kot na zadnji dan sezone. Bravo je sezono sklenil tudi z najboljšo obrambo ligo (33 prejetih golov) in pa z zgodovinsko uvrstitvijo v finale pokala Slovenije.

  Pokalno tekmovanje se je začelo z zmago v Novi Gorici z 2:0. Sledila je srhljivka v Murski Soboti, kjer so varovanci Dejana Grabića napredovali po streljanju 11-metrovk. Blestel je Renato Josipović, ki je tisti večer na Fzaneriji ubranil kar 4 strele z bele pike. Pravljica se je nadaljevala tudi v polfinalu. Na Športnem parku Šiška je sicer bolje kazalo Domžalčanom, ki so ob polčasu vodili z 2:0, a se je Bravo vrnil. Zadetki Marjanca, Kramariča in Bajdeta so poskrbeli za preobrat in uvrstitev v veliki finale slovenskega pokala. Tekma s Koprom je bila na sporedu v Celju, kjer pa so bili Koprčani boljši tekmec. Kljub porazu v finalu, so igralci NK Bravo odigrali nepozabno sezono 2021/22.

  Potrditev dobrega dela v klubu so bile tudi številne priložnosti naših igralcev v slovenskih reprezentancah. Igor Vekić je postal član A reprezentance, kar je uspelo tudi nekdanjemu branilcu Davidu Brekalu, ki je iz Brava prestopil v Viking na Norveško. Številni fantje so dobili vpoklic v izbrano vrsto U21, še več pa jih je bilo mlajših reprezentancah.

  V tekmovalni sezoni 2021/22 smo se razveselili tudi naslova državnih prvakov generacije starejših dečkov. Ekipa Bravo Generali je pod vodstvom Jurija Hostnika osvojila naslov v selekciji U15. Finale proti Mariboru je bil še posebej razburljiv, saj se je Bravo vrnil po zaostanku z 0:3 in osvojil naslov.

  Dobro delo na zelenicah so opravili tudi mladinci in kadeti. Ekipi Bravo Mastercard in Bravo Nova KBM sta na skupni lestvici 1. SML in 1. SKL osvojili zavidljivo 5. mesto. Predvsem kadeti so bili vse do zadnjega v boju za naslov državnih prvakov.

 • 2020/21

  Nova sezona, novi presežki. V tekmovalni sezoni 2020/21 je bilo veliko izzivov in ovir, a na koncu smo se znova veselili zgodovinskih uvrstitev naših ekip.

  Terminsko je bila sezona, zaradi vseh ukrepov ob omejevanju širjenja virusa Covid-19, zelo razgibana. Prvenstvo se je začelo pozno, prestavljanja tekem je bilo ogromno. Kljub manevriranju in slalomiranju mimo vseh izzivov je članska ekipa tudi v tej sezoni poskrbela za določene mejnike.

  Mustafa Nukić je postal najboljši podajalec lige, skupaj z Milanom Tučićem pa sta bila v drugem delu sezone izjemno uigran par. Tudi ostali so pristavili svoje in tako se je sezona sklenila na zgodovinskem 5. mestu. Pozicija je bila potrjena na zadnji tekmi sezone, ko je na Žaku s 3:0 padla Olimpija.

  Četa Dejana Grabića je sezono sklenila z 10 zmagami, 15 remiji in 11 porazi. Doseženih je bilo 39 golov, prav toliko pa jih je ekipa tudi prejela. Boljšo obrambo sta imela zgolj prvak Mura in tretjeuvrščena Olimpija.

  Tudi v sezoni 2020/21 se je zasledovala filozofija kluba in tako so bili igralci Brava v povprečju znova najmlajši na zelenicah prve lige. Priložnost za dokazovanje so dobili številni mladi slovenski nogometaši, z rezultati pa se je še enkrat več potrdila prava pot celotnega kluba.

  Ob že omenjenih težavah zaradi Covid je bilo dogajanje v mlajših selekcijah znova zelo okrnjeno. V drugi polovici sezone so se stvari vendarle počasi začele postavljati v ustaljene tirnice, tako da so do svojih tekem prišli vsaj mladinci, kadeti in starejši dečki.

  Na skupni lestvici mladincev in kadetov sta ekipi Bravo Mastercard in Bravo Nova KBM osvojili 29 točk (samo 13 tekem na selekcijo) in se zavihteli na 12. mesto. Starejši dečki so imeli še kakšno tekmo manj, po koncu prvenstva pa je Bravo U15 zasedel 5. mesto.

  Po letu premora se je na Žak znova vrnil tudi tradicionalni turnir Ljubljana Open. Junija 2021 so se vrnili tako nogometaši, kot tudi navijači in znova smo lahko uživali v nogometu. Na tribunah je bilo še toliko več veselja, ker je do zgodovinske uvrstitve prišla tudi ekipa NK Bravo U14. Po dveh tretjih mestih v minulih letih, se je domača zasedba prvič uvrstila tudi v veliki finale. Naslov je že devetič osvojil zagrebški Dinamo.

 • 2019/20

  Sezona 2019/20 je bila nepozabna in to v več pogledih. Ekipa NK Bravo je prvič v zgodovini kluba zaigrala v eliti slovenskega nogometa, mejnikov pa je bilo zares veliko.

  Na uvodni tekmi sezone, 14. julija 2019, je ŽAK pokal po šivih, Olimpija pa je bila na mestnem derbiju boljša z 2:0. Po prvi tekmi je sledil še prvi zadetek med elito. Dosegel ga je Aljoša Matko, in sicer 21. julija na obračunu v Murski Soboti za vodstvo proti Prekmurcem. Le nekaj dni kasneje so Grabićevi varovanci knjižili svojo prvo, zgodovinsko zmago v PLTS, ko je Ibrahim Arafat Mensah na obračunu proti Sežani dosegel zadetek, ki je zadostoval za prve tri prvenstvene točke.

  Čeprav so fantje v jesenskem delu prebili led elitnega tekmovanja, dosegali zmage in pomembne točke, se je pravi obraz moštva pokazal v spomladanskem delu prvenstva. Dejan Grabić je bil s svojimi varovanci neporažen na 11-ih zaporednih tekmah, šišenška četa pa je zabeležila tudi 6 zaporednih zmag.

  Mlada zasedba je točke osvojila proti vsem ekipam v prvenstvu. Najvišjo zmago je zabeležila v Stožicah na nepozabni spomladanski tekmi z Olimpijo, ki se je končala s kar 5:0 v našo korist.

  Kljub nepredvidljivim razmeram se je klub odlično odzval in sezono končal na visokem 6. mestu na prvenstveni razpredelnici. Končen izkupiček? 13 zmag, 10 remijev in 13 porazov.

  Prvenstva nižjih selekcij se po prekinitvi zaradi virusa Covid-19 niso odigrala do konca, a to ne pomeni, da si naše mlajše selekcije ne zaslužijo pohval, saj so se skozi celotno sezono v vseh selekcijah nogometnih reprezentanc pojavljala imena fantov Bravo nogometne šole.

  Prav posebno zgodbo je spisala tudi Bravo nogometna izkušnja. Gre za projekt celotnega kluba, ki s svojim bogatim programom skrbi, da je prav vsaka tekma NK Bravo nepozabno doživetje. Skupaj z našimi pokrovitelji se bomo še naprej trudili, da bodo tekme na ŽAKU svojevrstna izkušnja in nepozaben spomin. V sezoni 2020/21 bomo skupaj še močnejši!  #SkupajMocnejsi #EnKlubEnaDruzina #MiSmoBravo

 • 2018/19

  Tudi v trinajstem letu obstoja filozofije in usmeritve kluba nismo spreminjali. Ostali smo zvesti svojemu modelu igre, vključevali smo mlade igralce njim pa priključili tudi nekaj starejših. Kombinacija mladosti in izkušenj je bila izjemna in takšni so bili tudi rezultati. Ekipa AŠK Bravo je osvojila naslov 2. SNL in se s tem prebila do najkakovostnejšega nogometnega okolja v Sloveniji.

  Prvaki 2. SNL 2018/19Sezona se je začela s serijo šestih zaporednih tekem brez poraza (5 zmag in remi), prvi poraz pa so člani doživeli v Lendavi proti Nafti. Do konca jesenskega dela so varovanci Dejana Grabića izgubili še trikrat, a še vedno so ostali blizu najboljšim klubom v 2. Slovenski nogometni ligi.

  Po zimskem premoru je ekipa začela znova serijsko zmagovati. S sedmimi zaporednimi zmagami je naša četa prevzela vodstvo na tabeli in prvič se je na obzorju risala pravljica o morebitnem vstopu v PLTS. A realnost je prišla že na tekmi proti Radomljam. Po petem porazu v sezoni je prednost pred zasledovalci skopnela, a še vedno je bila usoda v rokah igralcev in stroke naše ekipe. 5 krogov pred koncem je bilo treba zadržati visoko osredotočenost, pokazati neizmerno željo in ohranjati striktno disciplino. Vse to se je preneslo tudi na igrišče in z novimi petimi zaporednimi zmagami so sanje postale realnost. NK Bravo je osvojil prvo mesto v 2. SNL in se neposredno uvrstil v Prvo ligo telekom Slovenije.

  Ob uvrstitvi v nogometno elito so člani hrabro nastopili tudi v Slovenskem pokalu, kjer so bili blizu tega, da bi izločili NK Maribor. V pokalu MNZ so priložnost dobili številni mladi fantje in navdušili s preboj v finale.

  V sezoni 2018/19 smo dobili še dve ekipi z naslovom prvakov. Ekipi U13 in U12 sta bili najboljši v svoji generaciji tekmovanja pod okriljem MNZ Ljubljana. Mladinci in kadeti so na skupni lestvici zasedli odlično 7. mesto, starejši dečki pa so v izjemno izenačeni in kvalitetni ligi U15 Zahod zasedli 3. pozicijo.

  Že 12. leto zaporedoma je klub organiziral tudi mednarodno tekmovanje Ljubljana Open. Turnir je potekal v Stožicah, prvič pa so na njem igrali fantje selekcij U14. V močni mednarodni konkurenci (Southampton, Dinamo, Rijeka, Sturm, Udinese) je ekipa NK Bravo osvojila 3. mesto.

 • 2017/18

  Članska ekipa je sledila svoji usmeritvi in filozofiji; z vzgojo mladih igralcev, ki so dobil priložnost tudi v 2. SNL. Strokovni sveta pa je razvijal napadalno in moderno igro. Za AŠK Bravo se je sezona začela sanjsko, s tremi zaporednimi zmagami. Format s 16 klubi je bil zelo dobro sprejet, uveljavilo se je tudi veliko mladih igralcev. AŠK Bravo je imel eno najmlajših ekip lige, saj je v sezoni 2017/18 priložnost v 2. SNL dobilo kar 10 igralcev, ki bi lahko v tistem letu igrali v mladinski selekciji. Od tega pa je 5 igralcev nosilo pomembno vlogo v ekipo.

  Premierna sezona, mlade in poletne ekipe, je imela v 2. SNL vzpone in padce. Prvenstvo pa je končala na 6. mestu z 49 osvojenimi točkami. Zaradi dobrih predstav mlade ekipe, so štirje nogometaši prestopili v klube, ki igrajo v 1. SNL.

  Tudi v pokalu MNZ Ljubljana je ekipa AŠK Bravo naredil korak naprej, saj so se uvrstili v finale in premagali NK Ivančna Gorica s 3:0. Na ta način so se prvič v zgodovini prebili v Pokal Slovenije.

  V sezoni 2017/18 je odlično nastopala selekcija U13. Na močnem mednarodnem turnirju v Pordenonu v Italiji so varovanci trenerja Blaža Škofa osvojili odlično 3. mesto. Svojo formo so zadržali do konca sezone, ko so osvojili tudi pokal MNZ Ljubljana v kategoriji mlajših dečkov. V velikem finalu so po izenačeni tekmi proti NK Krka slavili po streljanju kazenskih strelov. Bilo je 4:2.

  Na rednem letnem volilnem zboru članov v marcu 2018 se ustanovitelj kluba Darko Klarič ni več odločil za kandidaturo za predsedniško mesto. Za novega predsednika smo izvolili odvetnika Luko Brezovca, ki je ob izvolitvi povedal: ''Že ob predstavitvi svoje kandidature sem pojasnil, da ta predstavlja kontinuiteto dosedanjega delovanja kluba, to pa seveda vključuje tudi tesno sodelovanje z dosedanjim predsednikom. Darko Klarič bo še naprej aktivno in pomembno vključen v delovanje kluba. Moje imenovanje je namreč predvsem omogočilo prerazporeditev nalog na način, da bova z dosedanjim predsednikom lahko skupaj uresničevala potencial, ki ga prinaša nova ureditev Sistema Bravo, ki ga sestavljata NK BRAVO in povezana pravna oseba BRAVO 1.''

 • 2016/17

  Tudi v drugo desetletje delovanja je NK Bravo vstopil v dobri kondiciji, s smelimi načrti. Tako s člansko ekipo, ki je nastopala v 3. SNL-center kot z nogometno šolo, ki je z leta v leto pridobivala na veljavi v slovenskem nogometnem prostoru.

  Člani so v 3. ligi startati s ciljem uvrstitve v 2. SNL. Začeli so odlično, s tremi zmagami, a v nadaljevanju so nasprotniki dokazali, da tudi ta sezono ne bo lahek zalogaj. Ekipa AŠK Bravo je bila ves čas pri vrhu prvenstvene lestvice in je zanesljivo korakala proti zastavljenemu cilju. V spomladanskem delu sezone 2016/17 je prišlo do zamenjave na trenerskem mestu članske ekipe. Boštjan Kreft se je sporazumno razšel s kubom, mesto glavnega trenerja AŠK Bravo pa je prevzel Dejan Grabić.

  Članska ekipa je na koncu sezone zanesljivo zasedla 1. mesto. Osvojili so 66 točk, od 26 tekem pa so zmagali 21 srečanj. V svojih vrstah je imela ekipa AŠK Bravo tudi najboljša strelca lige. Milan Tučić je zabil 32 golov, Jaka Corn pa je bil uspešen 28-krat.

  Tako se je AŠK Bravo prvič v zgodovini kluba uvrstil v razširjeno 2. SNL, kjer od sezone 2017/18 nastopa 16 ekip.

  Kadetska in mladinska ekipa je znova potrdila odlično delo z mladimi nogometaši. Na skupinski lestvici 1. SML/1. SKL so sezono zaključili na 4. mestu. Vrhunec pa je mladinska ekipa doživela v pokalnem tekmovanju. Prvič so se uvrstili v finale, kjer so na koprski Bonifiki igrali proti NK Maribor. Pred skoraj 100 navijači Brava, so ob izjemnem vzdušju nekoliko nesrečno izgubili po streljanju 11-metrovk. Tudi poraz v finalu pa ni pokvaril izjemnega vzdušja, ki so ga pripravilo podporniki Brava.

  Mednarodni turnir Ljubljana Open za selekcije U12 je bil organiziran že 10. zapored. Tudi tokrat so mladi nogometaši igrali na največjem slovenskem stadionu v Stožicah, kjer je naša selekcija pod vodstvom Blaža Škofa zasedla odlično 3. mesto.

 • 2015/16

  Članska ekipa AŠK Bravo je nadaljevala začrtano pot razvoja tudi v 3. SNL. Vstopili smo v novo tekmovanje, ki je bilo na tem nivoju razdeljeno na 4 lige, AŠK Bravo pa je nastopal v 3. SNL-center. Že v prvi sezoni nastopanja med tretjeligaši so člani pokazali velik napredek in na koncu prvenstva le za točko zaostali za prvaki sezone 2015/16 ND Ilirija. Varovanci Boštjana Krefta pa so zbrali 58 točk.

  Še korak naprej sta naredili ekipi mladincev in kadetov, ki sta na skupini lestvici 1. SML/1. SKL zasedli odlično 2. mesto in zbrali kar 116 točk. To je bilo rekordno leto pa zbranih točkah. Na skupni lestvici so zaostali samo na NK Domžale.

  Dobro delo v mladinskih selekcijah ni ostalo neopaženo na reprezentančnem nivoju. NK Bravo je imel v sezoni 2015/16 kar 15 reprezentantov v selekcijah od U16 do U19. Pri U16 sta bila reprezentanta Matevž Matko in Gašper Trdan, pri U17 smo imeli kar 5 reprezentantov: Domen Gril, Haris Kadrič, Almin Kurtović, Dušan Stojinović in Žan Trontelj, pri U18 so bili štirje: Žan Zaletel, Lan Piskule, Jaka Bijol in David Dedič. Barve reprezentance U19 pa so branili: Igor Vekić, David Brekalo, Kevin Žižek in Tim Oman.

  Mednarodni turnir U12 Ljubljana Open je bil prvič organiziran kot enodnevni turnir. Prizorišče je ostalo identično – stadion Stožice, kjer so domači in tuji mladi nogometaši z velikimi očmi igrali tekme na največjem stadionu v Sloveniji. Zmage se je prvič veselil Sturm iz Gradca.

  V sklopu Festivala obštudijske dejavnosti sta še četrtič med sabo pomerili nogometni ekipi Univerz Ljubljane in Maribora. Prvič so na medsebojnih tekmah slavili Mariborčani, ki so zmagali s 3:2. Skupni rezultat v medsebojnih tekmah pa je ob remi, 2:1 za Univerzo v Ljubljani.

  V mesecu februarju je klub praznoval 10. obletnico delovanja. To častitljivo obletnico smo obeležili s slavnostno akademijo v prostorih Mestne občine Ljubljana. Častni predsednik Darko Klarič je med drugim v govoru dejal: ''Neizmerno cenim vse, ki ste tako ali drugače del družine, brez katerih nogometa ne bi bilo, ki imate šport radi in s svojim delom, odločitvami in denarjem omogočate delovanje različnim klubom, pa vam morda premalokrat povemo, da brez vas tudi mi ne bi bili niti približno tako uspešni.''

 • 2014/15

   

  Razvoj, napredek, sistematsko delo in sinergija znotraj kluba sta v sezoni 2014/2015 prinesla največ uspehov v kratki zgodovini NK Bravo. Ekipa AŠK Bravo je v Regionalno ljubljansko ligo vstopila z jasnim ciljem: znova se že v 1. sezoni prebiti iz 4. v 3. slovensko ligo. Tudi drugo leto zapored je pravi pristop in dobro odmerjeno delo prineslo napredovanje. AŠK Bravo je vse konkurente za sabo pustil za najmanj 10 točk.

  Državni prvaki U15 (sezona 2014/15)

  Za tretje prizorišče med-univerzitetnega študentskega nogometnega derbija sta ekipi Ljubljane in Maribora izbrali nevtralno prizorišče – Celje. Na tem obračunu smo videli najvišjo zmago ene od ekip. Tokrat so nogometaši Univerze v Ljubljani slavili s 3:1 in zasluženo dobili prehodni pokal.

  Celotno sezono sta odlične nogometne predstave kazali ekipi kadetov in mladincev. Ob medsebojnem sodelovanju selekcij in kontinuiranem in kakovostnem delu na treningih sta ekipi dobro krmarili med čermi izenačene 1. slovenske kadetske in mladinske lige. Na skupni lestvici prvenstva je NK Bravo zasedel 3. mesto in prvič v zgodovini presegel mejo 100-ih točk.

  Še drugič pa so nogometaši letnika 2000 dokazali, da jim v Sloveniji ni para. Že redni del sezone v ligi U15-zahod je pokazal, da jim je lahko le malo katera ekipa kos. Na 26-ih tekmah so zabeležili kar 22 zmaga in po dva remija in poraza. To je bilo dovolj za zmago na Zahodu in pot v veliki finale. Tam pa jih je znova čakal NK Maribor. Prva tekma na ŠPL -ju se je končala za remijem 1:1, a ekipa Brava je bila tako samozavestna, da jim povratna tekma v Mariboru ni povzročala bistvenih preglavic. Slavili so z 2:0 in ta generacija se je v svoji karieri veselila že drugega naslova državnih prvakov.

 • 2013/14

  Z uspehi mladega kluba iz prestolnice, se je prepoznavnost NK Bravo v slovenskem prostoru povečala. Vedno več ljudi pa je uvidelo, da se v nogometni šoli Bravo dela dobro in da iz leta v leto iz kluba iz Šiške prihaja več reprezentantov.

  S 1. septembrom 2013 je na tekmovalno pot stopila članska ekipa AŠK Bravo. V ligi MNZ Ljubljana so z načrtovanim in predanim delom, z ekipo sestavljeno iz študentov Univerze v Ljubljani, nogometaši članske ekipe AŠK Bravo v sezona 2013/14 brez večjih težav osvojili 1. mesto. Etapni cilj je bil dosežen, AŠK Bravo pa je v prvi sezoni nastopanja napredoval v višjo ligo.

   

  Vzporedno z razvojem ekipe AŠK Bravo se je porodila še ena zamisel o sodelovanju z Univerzo: Študentski nogometni derbi med Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru. Premierni dvoboj je bil organiziran maja leta 2014 v Mariboru, v Ljudskem vrtu, povratni obračun pa je bil odigran oktobra istega leta na Kodeljevem.

  Turnir Ljubljana Open je še naprej privabljal ekipe od blizu in daleč. V letu 2014 je v Ljubljano iz 2300 km oddaljenega obrobja Moskve pripotovala ekipa Khimkija. 3-dnevni turnir je bil znova odlično organiziran, finalni dan v Stožicah pa je prinesel nemalo veselja tudi domači ekipi. NK Bravo je v tekmi za 3. mesto po 11-metrovkah ugnal FC Groningen in se prvič na turnirju zavihtel med najboljše tri. Tudi vsesplošno vzdušje na turnirju je bilo nepozabno.

 • 2012/13

  Turnir je privabljal vse več zanimivih ekip, veliko pa je bilo takšnih, ki so Ljubljana Open prepoznali kot kakovosten in odlično organiziran 3-dnevni turnir. Zato so se več let zapored vračali v Ljubljano. Leta 2013 je Dinamo iz Zagreba slavil tretjič zapored, skupno pa četrtič.

  Po krajšem premoru je v klubu znova zaživela ideja o lastnem članskem moštvu. Ob sodelovanju z Univerzo v Ljubljani je nastal Akademski športni klub Bravo oz. krajše AŠK Bravo, ki je kot novoustanovljeno moštvo moralo začeti na dnu, v 5. slovenski ligi.

  Del Ljubljana Open v letu 2013 je bila tudi revijalna tekma med nekdanjimi in sedanjimi nogometaši. Ekipo ''bivših'' so sestavljali nekdanji profesionalni igralci, ki so med svojo kariero uspeli zaključiti študij. Tako je bilo na tisti tekmi moč videti, kaj pomeni trda volja in osredotočenost k cilju. Vsi so bili namreč uspešni tako na športnem kot na akademskem področju.

   

   

  V sezoni 2012/13 je izjemen napredek pokazala selekcija U12, ki je v tekmovanju MNZ Ljubljana – mlajši dečki bíla boj z mestnima tekmecema: z Olimpijo in Interblockom. Po koncu rednega dela prvenstva, so po 88 tekmah zbrali vsega 9 točk več od prvih zasledovalcev in si tako zasluženo priborili nastop v finalu. Nasprotnik pa stari znanec z Vzhoda: NK Maribor. Finalna tekma se je igrala v Štajerski prestolnici, domačini pa so bili kar preveč prepričani v zmago. Toda od štirih odigranih tekem so igralci NK Bravo slavili na treh in tako so prvič v zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji mlajših dečkov.

 • 2011/12

  Članski nogomet se je v sklopu sodelovanja z NK Interblock na najvišjem nivoju igral v sezoni 2011/12. Takrat je bila ekipa Bravo 1 Interblock članica 2. SNL. Sodelovanje med kluboma pa se je razširilo na celotno igralsko piramido. Toda sodelovanje v takšni obliki je trajalo vsega dobro leto, nato pa sta se kluba znova odločila kreniti vsak na svojo pot.

  Vzporedno z vsemi dogodki v NK Bravo je vsako leto na veljavi pridobival mednarodni turnir Ljubljana Open. Iz prvotnih 8 ekip se je razširil na 12 sodelujočih moštev, velika sprememba za nogometaše do 11 let pa je bilo igranje finalnega dne na največjem stadionu v Sloveniji – v Stožicah. To je turnir Ljubljana Open postavilo ob bok največjih turnirjev v tej regiji.

 • 2010/11

  Tudi v naslednji sezoni je bilo v klub veliko dogajanja. Članski ekipi Bravo Študent se je uspelo prebiti v 4. ligo in kot v preteklih letih, je vsaj eni selekciji uspelo napredovati ob koncu sezone. Že leta 2010 pa sta sporazum o sodelovanju podpisala NK Bravo in Univerza v Ljubljani. Najmlajši ljubljanski klub pa je s tem pokazal, da lahko gresta izobraževanje in nogomet z roko v roki.

  Toda tudi v tem letu ni šlo brez uspeha selekcije U14. Tokrat so nastopili na velikonočnem turnirju v italijanskem Pordenonu. Na poti do zmage na močnem mednarodnem turnirju so ugnali klube kot so nizozemski Den Haag, Empoli in dve reprezentanci: V polfinalu Rusijo in finalu Romunijo.

 • 2009/10

  Že naslednje leto se kadeti in mladinci niso zadovoljili zgolj z 2. državno nogometno ligo. Obe ekipi sta bili v svoji ligi krepko prvi, na 26-ih tekmah pa je tako mladincem kot kadetom uspelo zabiti več kot 100 golov. Rekord te sezone so postavili kadeti, ki so zabili kar 169 golov.

  Sredi poletja 2009 je NK Bravo dobil priložnost nastopiti v Meki nogometa – Braziliji. Tam je ekipa U14 spisala eno najlepših športnih zgodb v zgodovini NK Bravo. V mesto Porto Seguro so prišli kot pravi eksoti, a na igrišču so pokazali svoje kvalitete. Iz skupine so napredovali iz 2. mesta in med drugim premagali podružnično ekipo Barcelone v Južni Ameriki. V velikem finalu so premagali ekipo Vitorie in poskrbeli za veliko evforijo sredi Brazilije.

  Tudi doma, na brniškem letališču, so naši fantje doživeli lepo presenečenje, saj jih je pričakala množica navijačev, ki so slavili izjemen uspeh nogometašev, ki so povsem očarali brazilsko občinstvo.

  Uspehov selekcije U14 smo bili v prvem obdobju NK Bravo kar vajeni. In tudi v tem letu ni bilo nič drugače. Znova izjemni v ligi U14-zahod, prvi na lestvici, za nagrado pa so se v velikem finalu pomerili proti NK Maribor. V drugo so bili boljši Mariborčani in se tako ekipi Brava oddolžili za poraz v prejšnjem finalu.

  Ampak tiste sezone selekcija U14 še zdaleč ni rekla zadnje. Priborili so si nastop na finalnem turnirju slovenskega dela Nike Premier Cup v Celju, v finalu premagali FC Koper in se tako prvič v zgodovini kluba uvrstili na mednarodni nivo tekmovanja, ki je potekal v Aarhus na Danske. Tudi tam so nogometaši Brava blesteli, v družbi 20-ih ekip prišli do boja za 3. mesto, kjer so premagali danski Brǿndby.

 • 2008/09

  Že v 3. letu obstoja je imel NK Bravo popolno igralsko piramido. Od tistih najmlajših pa vse do članov. Bravo je kaj kmalu začel sodelovati tudi z drugimi klubi, s tem pa sta imela vedno koristi oba vpletena. Tako je torej v sezoni 2008/09 NK Bravo dobil prvo člansko ekipo imenovano Bravo –Belinka. Igrali so v 3. ligi. Prvič so nastopili mladinci, drugo sezono zapored tudi kadeti, obema ekipama pa se je že 1. leto uspelo uvrsti v 2. slovensko mladinsko oz. kadetsko ligo.

  Še enkrat pa je največ pozornosti pritegnila selekcija U14. Že v prvem letu nastopanja v državni ligi U14-zahod, so naši nogometaši pokorili konkurenco na zahodnem delu države, za vrhunec tiste sezone pa so se v finalu pomerili proti NK Maribor. Na prvi tekmi je edini gol za NK Bravo dosegel Gregor Bajde, na povratni tekmi v Mariboru pa so gledalci videli po en zadetek v vsaki mreži in nepopisno slavje se je lahko začelo.

 • 2007/08

  Že v 2. sezoni delovanja kluba je iz prvotnih dveh selekcij zraslo kar 8 ekip, ki so sodelovale v tekmovanjih lig MNZ Ljubljana. Največ tekmovalnih ambicij pa je bilo v selekciji U14. Fantje rojeni v letih 1993 in 1994 so bili hit prvenstva in so tudi v drugi zaporedni sezoni postali prvaki lige.

  Toda čakalo jih je najtežje v tisti sezoni… igranje kvalifikacij proti NK Primorje Ajdovščina. Prva tekma na Športnem parku Ljubljana se je izšla sanjsko, dva dosežena gola, nobenega prejetega. Toda povratna tekma v Ajdovščini je bila nekaj posebnega. Ogromno želje, čustev in motiva so premogli nogometaši NK Bravo in na koncu ti za takšen pristop nogomet vrne – z zmago.

  Po vsega dveh letih nastopanja je ekipa U14 napredovala v državno ligo U14-zahod.

  Toda veselja tiste sezone še ni bilo konec. Vsi v klubu so nestrpno pričakovali 1. mednarodni turnir za nogometaše do 11 let – Ljubljana Open. Šlo je za še en velik projekt, ki se ga je lotila maloštevilna, a zagnana ekipa NK Bravo. Pod pokroviteljstvom župana Ljubljane Zorana Jankoviča je na turnirju sodelovalo 8 ekip iz evropskih držav, zmage pa se je na koncu veseli splitski Hajduk.

 • 2006/07

  Nogometni klub Bravo je bil že od samega začetka nekaj posebnega...

  Ideja o ustanovitvi novega kluba je začeli cveteti že v letu 2005, ko nekaj staršev otrok iz MNK Ljubljana ni bilo zadovoljnih s pogoji dela za mlade nogometaše. Takratne razmere so bile predstavljene Darku Klariču, ki se je v začetku leta 2006 odločil, da stopi na novo pot, nepopisan lista z imenom NK Bravo.

  Že ob ustanovitvi kluba se je vse dogajalo bliskovito hitro: ustanovna skupščina, uradna registracija kluba, vpis v register društev... Že v mesecu marcu je luč svata ugledala spletna stran kluba, aprila 2006 je bil NK Bravo sprejet v MNZ Ljubljana.

  NK Bravo je začel z dvema selekcijama: U10 in U12... igralci in starši so v novo zgodbo vstopili zgolj zaradi zaupanja v trenerje in vodstvo kluba.

  S tem oglasom je slovenska javnost prvič spoznala NK Bravo, ki je vabil k testiranju. Toda vse se je odvijalo tako hitro, da je novoustanovljeni klub zmagal še pred prvim testiranjem. Na prvem turnirju: Munidal 2006, v Celju je bila ekipa U10 v finalu boljša od Crvene zvezde. Že od vsega začetka pa je vodstvo kluba spodbujalo igranje na močnih mednarodnih turnirjih. Najprej Como v Italiji, kjer sta obe ekipi zasedli 2. mesto. Nato pa tudi prva zmaga v tujini. V Žilini na Slovaškem je ekipa U11 osvojila turnir.

  Že na prvem testiranju, ki ga je sestavil koordinacijski odbor tekmovalnih selekcij na čelu z Marijanom Pušnikom, je privabil več kot 40 otrok. Kljub temu, da je klub obstajal samo nekaj mesecev se je pred potencialnimi člani že lahko pohvalil z lovorikami...

  Klub je julija 2006 prijavil prvi ekipi za tekmovanja MNZ Ljubljana, in sicer 27 nogometašev letnikov 1994, 1995, 1996 in 1997. Tekmovali so v 3. ligi U12 in ligi CICIBANI U10.

  Strokovno delo je bilo od samega začetka vtkano v filozofijo NK Bravo, zato sta omenjeni ekipi avgusta 2006 opravili prve priprave v Kočevju... Nepozabne 4 dni spoznavanja vseh vpletenih.

  Pred prvo tekmovalno sezono pa sta bila ustanovljena še dva stalna spremljevalca NK Bravo. Svet Staršev in družba Bravo 1...

  Že po prvi sezoni 2006/07 se je lahko ekipa U12 veselila ligaške lovorike. V premierni sezoni so na 64 tekmah zabili neverjetnih 316 golov in osvojili naslov v 3. ligi MNZ Ljubljana.

SVET STARŠEV SEZONA 2019/2020

Luca Borzatta
PREDSEDNIK SVETA STARŠEV

T: 031/682-212
E: saso.kvaternik@gmail.com
LAndrej Žužek
Namestnik

T: 031/397-321
E: Luca.Borzatta@telekom.si
Dejan Močnik
Vodja mladinskega programa

T: 041/352-327
E: dejan.mocnik@nk-bravo.si
Jernej Klarič
Mediator

T: 041/746-309
E: jernej.klaric@siol.net
Kancilija Miha
PREDSTAVNIK STARŠEV U-19

T: 031 608 808
E: mkralj.labohem@siol.net
Petrova Daniela
Namestnca U-19

T: 040 436 535
E: danpetrova@gmail.com
/
PREDSTAVNIK STARŠEV U-17


/
Namestnik U-17Podbevšek Gorazd
PREDSTAVNIK STARŠEV U-15

T: 041 244 411
E: gorazd.podbevsek@gmail.com
Erčulj Frane
Namestnik U-15

T: 041 561 432
E: frane.erculj@fsp.uni-lj.si
Lenič Mitja
PREDSTAVNIK STARŠEV U-14

E: mitja.lenic1@gmail.com

Stražišar Uroš
Namestnik U-14

E: strazisar@me.com

Nedič Igor
PREDSTAVNIK STARŠEV U-13

T: 041 376 480
E: igor_nedic@t-2.net
Borzzata Luca
Namestnik U-13

T: 031 397 321
E: luca.borzatta@telekom.si
Furlan Rejc Mojca
PREDSTAVNICA STARŠEV U-12

E: mojcafurlan311@yahoo.com

Pevc Klemen
Namestnik U-12

T: 040 753 326
E: klemen.pevc@gmail.com
Borzatta Luca
PREDSTAVNIK STARŠEV U-11

T: 031 397 321
E: luca.borzatta@telekom.si
Klemen Pevc
Namestnik U-11

T: 051 466 365
E: andrej.zuzek@gmail.com
Allayon Križaj Victoria
PREDSTAVNICA STARŠEV U-10

E: vicky.vickya@hotmail.com

Mrša Aleš
Namestnik U-10

T: 041 639 125
E: alesmrsa@gmail.com
Smrekar Frenk
PREDSTAVNIK STARŠEV U-9

E: frenk.smrekar@jafral.com

Halilovič Anela
Namestnica U-9Ajdinovič Zlatko
PREDSTAVNIK STARŠEV U-8

T: 041 837 938
E: zlatko.ajdinovic@gmail.com
Smrekar Frenk
Namestnik U-8

E: frenk.smrekar@jafral.com

Stojanovič Luka
PREDSTAVNIK STARŠEV CICIBravo

T: 041 673 778
E: stojc34@gmail.com
Smrekar Frenk
Namestnik CICIBravo

E: frenk.smrekar@jafral.com

SVET STARŠEV

V našem klubu že od leta 2007 deluje Sklad, v katerem se starši in predstavniki kluba s svojim delovanjem skupaj trudimo našim mladim nogometašem omogočiti čim boljšo popotnico na njihovi športni poti. Sklad v sezoni 2017/18 upravlja Upravni odbor, sestavljen iz predstavnikov staršev in kluba:

Nekaj načrtov smo že uresničili, kar precej pa jih še imamo. Zato je v želji, da pri teh prizadevanjih združimo moči in oplemenitimo ter nadgradimo dobro delo kluba, nastala zloženka Sklada NK Bravo. Z zloženko bi vam radi delovanje Sklada in naše načrte bolj približali in vas povabili k sodelovanju v dodatni akciji zbiranja sredstev.

Sodelujte kot posamezniki, obrnite se na svoja podjetja, poiščite še kakšne dodatne poti … Vsak od nas naj prispeva po svojih močeh. Vsaka radodarnost šteje in vsak evro pomaga. Finančne prispevke lahko nakažete na račun NK BRAVO 02300-0255667474, sklic na številko 00 2009 (namen SKLAD).

S pravnimi osebami se lahko dogovorimo tudi za donatorsko ali sponzorsko pogodbo.

Hvala vsem, ki ste že ali še boste prispevali v sklad in s tem postavili kamenček v mozaik klubskih aktivnosti.

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš.
Ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli.
Ta svet je lep, če si človek do ljudi.

-Tone Pavček

REVIJA BRAVO BRAVO

 
 

BRAVO CGP

V letu 2017 smo po 11 letih spremenili celostno grafično podobo (CGP) NK Bravo. Nov je grb, ki ima osvežene barve ter logotip BRAVO z ''letečo žogo'' v črki 'o'.

PRENESI DATOTEKE (2.283 KB)

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI