2.1.2022

BRAVO BRAVO: Na Ljubljana Open 2021 sem doživel najljubši trenutek

V mesecu juniju preteklega leta smo izvedli tradicionalni nogometni turnir Ljubljana Open 2021, kjer smo z uvrstitvijo v finale prišli do najboljše uvrstitev v vsej zgodovini tega tekmovanja. Naš sogovornik je bil Kobi Bajc, član naše nogometne šole in nogometaš, ki je nastopil na tem turnirju. Strelec polfinalnega zadetka nam je povedal, kako je bilo poskrbljeno za organizacijo, kako je bilo igrati proti Udineseju in Dinamu ter kaj se mu je najbolj vtisnilo v spomin. 

Za nami je še en turnir Ljubljana Open 2021, po tem, ko smo ga morali leta 2020 zaradi epidemioloških razmer odpovedati. Kako močno si ga pogrešal?

Ja, definitivno sem ga zelo pogrešal, še posebej zato, ker bi na njem po vsej verjetnosti lahko tudi sam nastopil. Lani sem namreč treniral s fanti letnika 2006, ki bi igrali na turnirju. Sem pa bil turnirja še toliko bolj vesel letos.

Kaj si slišal o tem turnirju, preden si na njem nastopil?

Za ta turnir sem prvič slišal že ko sem bil v selekciji U10, in sicer, da gre za zelo močan turnir, na katerem igrajo vrhunske ekipe, tudi iz drugih držav. Zato sem se ga po malem veselil že več let vnaprej.

Kako zelo si si želel nastopiti na tem tekmovanju?

Na ta turnir sem se pripravljal celo leto, ves čas sem o njem razmišljal in komaj čakal, da pride junij. Vedel sem, da je generacija 2007 zelo močna in da imamo veliko možnosti, da se uvrstimo v finale. Žal sem dva meseca pred turnirjem staknil poškodbo prsta na nogi, vendar sem se na srečo dovolj hitro pozdravil, da sem na mojo veliko srečo vseeno lahko zaigral na turnirju. Igrati na tem turnirju mi je bilo res v veliko veselje.

Si na Ljubljana Open igral prvič?

Ne, na Ljubljana Open sem prvič zaigral v selekciji U12, ker je bil takrat turnir namenjen tem selekcijam. Na prvi tekmi nam je kazalo dobro, vendar smo se na koncu borili za 5. mesto, če se prav spomnim. Naslednje leto je prišlo do spremembe in je turnir od takrat dalje namenjen selekcijam U14. Zame je bilo to super, ker sem na turnirju lahko igral dvakrat.

Kako je bilo igrati proti takšnim ekipam, kot sta Udinese in Dinamo?

Udinese in Dinamo sta zelo kakovostni ekipi. Kadar igramo proti takim ekipam, moramo dati res vse od sebe. Mislim, da smo pokazali, da lahko konkuriramo tako Dinamu kot Udineseju. V tekmi proti Dinamu smo imeli dve lepi priložnosti, iz katerih bi lahko zatresli mrežo. Žal v finalu proti Dinamu nismo pokazali vsega, kar zmoremo in so nas zasluženo premagali.

Kdo je bil najbolj zahteven nasprotnik?

V skupini se mi je zdelo, da je bil najtežji Udinese, ampak sem v finalu mnenje spremenil in mislim, da je bil Dinamo še bolj izvrsten kot Udinese.

Bravo je letos na Ljubljana Open zabeležil najboljšo uvrstitev do zdaj. Zaustavili ste se šele v finalu. Bili ste tudi najboljša slovenska ekipa na tem turnirju. Zadovoljen z doseženim rezultatom?

Definitivno nam je uspel zelo lep rezultat. Mislim, da bi v finalu proti Dinamu lahko še bolje odigrali, ampak se mi zdi, da smo se že pred tekmo zadovoljili z drugim mestom. Bili smo tudi že zelo izčrpani, kar je na koncu vodilo v visok poraz proti Dinamu.

Kako si zadovoljen s svojimi nastopi na Ljubljana Open 2021?

Mislim, da moj nastop na Ljubljana Open ni bil nič posebnega. Verjetno bi bil lahko veliko boljši. Z ekipo sem šele en teden pred turnirjem začel trenirati, ker sem bil prej poškodovan. Vseeno sem ekipi poskušal dati čim več.

Kdo vse ti je čestital za uspešne nastope?

Po turnirju mi je prva čestitala mami, bilo pa je veliko pohval s strani trenerjev, staršev, sošolcev in prijateljev. Najbolj sem bil vesel čestitke mojega bratranca.

Tekme so potekale tudi v neposrednih prenosih na spletni strani in Facebook profilu našega kluba. Si zato čutil kaj več pritiska?

Med samimi tekmami nisem čutil velikega pritiska. Tudi prenosi tekem mi ne povečujejo pritiska. Zelo velik pritisk pa je bil, ko sem izvajal za polfinale odločilno enajstmetrovko proti Mariboru. Ko sem jo zadel, se mi je kamen odvalil od srca.

Kako dobro so bila za tekme pripravljena igrišča?

Prvo tekmo, ki smo jo odigrali proti Muri, je bilo igrišče odlično in trava ravno prav vlažna. V nadaljevanju so postajala igrišča malo bolj uničena. To je sicer normalno, vendar nam pri igri to ni povzročalo nobenih težav.

Si se mogoče udeležil igralnega kotička, preizkusil svojo srečo v srečelovu ali izmeril hitrost svojega strela? Kaj ti je bilo najbolj všeč?

Najbolj me je zanimala hitrost strela, če se prav spomnim, sem brcnil 82 km/h. Sem pa seveda kot vsi sodeloval tudi v srečelovu.

Si kaj pogrešal, bi v naslednjih letih mogoče kak spremenil?

Turnir je res vrhunski, morda bi bilo še boljše, če bi potekal vsaj dva dni.

Kaj se ti je najbolj vtisnilo v spomin? Kaj si boš najbolj zapomnil?

Najbolj si bom zapomnil zadetek proti Mariboru, ki je pripomogel, da smo se uvrstili v veliki finale. To je moj najljubši trenutek, ki sem ga doživel.

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI