1.6.2024

Beseda častnega predsednika NK Bravo

Ob sklepu IO NZS, da bo kot četrti predstavnik slovenskega nogometa v poletnih evropskih kvalifikacijah nastopa tudi naš klub NK BRAVO, nam je za našo spletno stran posredoval izjavo ustanovitelj ljubljanskega kluba Darko Martin Klarič.

"Nogometašem, strokovnemu vodstvu, vsem članom, sodelavcem, sponzorjem in simpatizerjem naše zgodbe najprej iskreno čestitam. Osvojeno 4. mesto je doslej največji tekmovalni uspeh NK Bravo v prvenstvu 1. SNL. Tudi druga zaporedna uvrstitev na 1. mesto v lestvici fair playa NZS je pomembna, pomembne pa so tudi uvrstitve vseh drugih selekcij in dobro delo celotne nogometne šole NK Bravo,"
je po uradni potrditvi, da bo NK Bravo poleti nastopal v evropskih kvalifikacijah, povedal Darko Martin Klarič, častni predsednik in ustanovitelj NK Bravo. 

"Naša športna in poslovna filozofija nam ne dovolita, da bi imeli nerealne ambicije in pretirana pričakovanja za prihodnost. To pa ne pomeni, da nismo ambiciozni, zgolj pretiravamo ne in se prilagajamo razmeram. Še naprej bomo ostali skromni in trdno na tleh, saj se dobro zavedamo pasti, v katere se lahko ujamemo. Ne pričakovanja, temveč le delo, disciplina in odgovornost je tisto kar ostaja naša realnost. Ne Evropa, zgolj sezona 2024/2025 bo naša prioriteta in realen cilj. Veliko dela nas še čaka, da dosežemo prvoligaško stabilnost in se približamo sredini lestvice. To je žal naša realnost, ki jo je potrebno živeti, razumeti in spoštovati. Morda smo res malce drugačen klub, v katerem pa veš, kaj lahko pričakuješ," je povedal Darko Martin Klarič. 

"Zahvaliti se moram mestu Ljubljana, saj so nam odgovorni za šport omogočili, da si bomo v novi tekmovalni sezoni skupaj z Olimpijo delili igrišče v Stožicah. Tekme za prvenstvene točke se bodo vrstile skoraj neprestano in ljubljanski derbi na enakem igrišču bo za nas nov velik izziv. Hvala tudi vzdrževalnemu osebju, saj zelo cenimo njihovo delo.  Zavedam se, da se bodo v prihodnjih letih razlike v mednarodnem in slovenskem nogometu med klubi samo še povečevale. Tudi zato nam je jasno, da tekmovalna prihodnost v nogometu ni samoumevna in da bo ta odvisna zgolj od naše organiziranosti, dela, povezovanja in postopne večje simpatije javnosti. Nogomet se igra zaradi gledalcev in na tem področju smo premalo aktivni. Storiti moramo več in si prislužiti zaupanje ter ceniti vsako plačano vstopnico in obisk na stadionu," je povedal Darko Martin Klarič.  in dodal: "V primerjavi z Olimpijo, Mariborom, Celjem in tudi Muro, Koprom ter Domžalami nimamo niti približno tako dolge tradicije. Naša 18-letna kratka zgodovina nas uči, da ne smemo ničesar prehitevati in bomo že zelo zadovoljni, če bomo postali stabilen prvoligaški klub tudi v prihodnje."

"Želimo si sodelovanja z vsemi, tako doma kot v tujini. Seveda pod pogojem, da bo takšna želja obojestranska, realna in smiselna. Strateško partnerstvo da, prav tako povezovanje, prodaja pa zaenkrat ni prioriteta. Vsem, ki nas boste spremljali - dobrodošli na Stožicah! Veseli bomo tudi vsakega novega simpatizerja, četudi ne bo na stadionu. Srečno in čim več uspehov želim tudi ostalim slovenskih klubom v kvalifikacijah tako Celju, Mariboru in Olimpiji!," je še zaključil Darko Martin Klarič.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI