17.1.2024

Bravo na Rujevici brez prejetega gola

Prva tekma januarskih priprav se je za člansko ekipo končala z odličnim rezultatom. Varovanci Aleša Arnola so na Rujevici proti drugouvrščeni ekipi hrvaške lige remizirali z 0:0.

Pripravljalna tekma 1/5:
HNK Rijeka - NK Bravo 0:0

Začetnih 11: Orbanić, Jakšić, Španring, Janjić, Štravs, Selan, Maher, Ivanšek, Stanković, Štor, Tučić
Klop: Dakić, Hovnik, K. Trdin, Hribar, Gurlica, G. Trdin, Gidado, Cverle, Maksimović, Kerin, Puconja, Šabotić, Bajc 

Menjave:
45. min Maksimović / Stanković
45. min Kerin / Ivanšek
45. min Gurlica/ Maher
60. min Puconja / Selan
60. min Gidado / Tučić
60. min K. Trdin / Jakšić
65. min Hribar / Španring
65. min Šabotić / Štravs
70. min Bajc / Štor
85. min Hovnik / Janjić

"S prikazanim na prvi pripravljalni tekmi smo zadovoljni. Rijeka, ki čez teden dni nadaljuje s prvenstvom, je zaigrala v najmočnejši postavi in ne glede na to, da rezultat na prijateljskih tekmah nikoli ne pokaže celotne tekmovalne vrednosti ekipe, moramo spoštovati dosežen rezultat," uvodoma pove Aleš Arnol.

"Imeli smo določena pričakovanja in cilje ter jih tudi uresničili. Rijeka je bila boljši nasprotnik v polju, to je treba priznati, a kljub vsemu si fantje zaslužijo vse čestitke. Bili so disciplinirani, dobri v duelu in tudi pri samem razporedu na igrišču. Le to je zdržalo 2/3 tekme in bilo v tem času odlično, močno deževje pa je naposled tudi Rujevici prišlo do živega. V fazi napada nam je zmanjkalo mirnosti v situacijah, kjer bi lahko iztržili več, ampak za trenutno fazo priprav je to povsem normalno. Odigrali smo z desetimi menjavami, zelo pomembno pa je dejstvo, da se domov vračamo brez poškodb," še doda trener NK Bravo.

"V mislih imamo že zaključek tekočega tedna, kjer bomo odigrali novo tekmo. Tudi tu gre za ekipo, ki je blizu vrha državnega prvenstva. Iščemo informacije o naših igralcih, o naši ekipi in proti favoriziranim nasprotnikom je to zagotovo bolje oziroma lažje narediti."

Naslednja tekma NK Bravo v pripravljalnem obdobju čaka že v soboto. Obračun proti Klagenfurtu bo na sporedu v Celovcu ob 14:00.


MH
Foto: HNK Rijeka

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI