21.1.2023

Čehi na drugi pripravljalni tekmi boljši z 2:1

Po obračunu v Zagrebu proti Dinamu (2:0) je članska ekipa NK Bravo odigrala še drugo pripravljalno tekmo. V Poreču so bili z 2:1 boljši češki prvoligaši FC Slovačko.

Slovačko je ekipa, ki trenutno zaseda 8. mesto na lestvici elitnega razreda Češke lige. Trenutna vrednost njihove ekipe po Transfermarktu je dobrih 10 milijonov evrov. Igralec z najvišjo vrednostjo je Marek Havlik (1,7 mil €). Imajo A reprezentanta Estonije in štiri mlade reprezentante. V tej sezoni so uspešno igrali v skupini Lige Evropa in v Konferenčni ligi z nasprotniki kot so: Partizan, Köln, Nice ... in dosegli 5 točk.

Današnja tekma je bila njihova generalka pred prvenstvom, zato so nastopili z najmočnejšo zasedbo. S prvenstvom nadaljujejo naslednjo soboto proti mostvu Češke Budejovice.
 
Za naše moštvo je to drugo pripravljalno srečanje. Zaradi manjših poškodb sta bila odsotna Tamar Svetlin in Luka Štor, Matija Kavčič je zbolel. Kmalu se bo v polni trenažni proces vrnil Gašper Vodeb, Luka Kerin pa bo potreboval malo več časa. 


2. tekma priprav: (Poreč, 21.01.2023, 12:30; oblačno, vetrovno, 7°C; naravna trava)

FC Slovačko - NK Bravo 2:1 (0:1)
Sasinka 90.+1, Danicek 90.+5 (11m); Nsana 20.

Postava Bravo: Lubej (od 46' Orbanić) - Trontelj, Katinić, Križan, Jakšić - G. Trdin (od 81' Španring), Selan - Kramarič, Marjanac, Nsana (od 62' Kurtović) - Flakus. Na klopi še: K. Trdin, Hribar, Hovnik, Kurež

Začetna postava Slovačko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec, Doski - Daníček, Kohút, Havlík - Petržela, Vecheta, Brandner

MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI