9.6.2018

Dinamo Zagreb že 7. zmagovalec Lj Open

Ekipa Dinama iz Zagreba je že 7. osvojila mednarodni turnir Ljubljana Open. Kljub neprepričljivemu začetku, ko si izgubili proti Venezia FC, so stopnjevali ritem in v finalu, po streljanju 11-metrovk, premagali SK Stumr Graz. Končni rezultat je bil 8:7 za Hrvaško ekipo. Tretje mesto so osvojili nogometaši Venezia FC, NK Bravo pa je Ljubljana Open končal na 6. mestu.

V finalu smo spremljali ponovitev tekem iz leta 2016, ko je edino zmago na turnirju osvojil Sturm Graz. Tudi takrat so se streljale 11-metrovke, ampak pred dvema letoma so bili srečnejši Avstrijci. Tokrat pa so po sedmih serijah kazenskih strelov slavili nogometaši GNK Dinamo Zagreb.

FINALE Ljubljana Open 2018: 
GNK Dinamo Zagreb –
 SK Sturm Graz 8:7 (1:1, 1:1)*
*
po 11-metorvkoah

Po finalu je za našo spletno stran spregovoril trener Dinama Matej Žirović: ''Kot trener sem prvič na vašem turnirju in moram pohvaliti organizacijo in pogoje, ki smo jih imeli na Ljubljana Open. Zelo lepo ste nas sprejeli, za kar se vam ob te priložnosti zahvaljujem. Naši fantje so se skozi cel turnir zelo trudili in dokazali, da tudi proti kakovostnim ekipam, s svojo igro lahko parirajo vsem nasprotnikom. Na koncu smo se veselili 1. mesta, zato bi fante pohvalil za vse pravi pristop na turnirju.''

Toda ekipa Dinama turnirja ni najbolje začela, saj so izgubili na prvi tekmi proti Venezia FC z 0:1. ''Nekaj nervoze in malo panike je bilo med fanti, ko smo izgubili na prvi tekmi na turnirju. To je povsem normalno, toda hitro smo se pobrali, dvignili glave in pozitivno nadaljevali na naslednjih tekmah. Proti NK Bravo smo pokazali, da smo boljša ekipa. Sicer pa je bilo v finalu zelo napeto. Sturm iz Gradca je dobra ekipa. Mi smo sicer v finalu povedli, a smo naredili nekaj manjših napak v nadaljevanju tekme in prejeli gol za izenačenje. Po prejetem golu smo poskušali dvigniti naš nivo igre, a nam ni uspelo zadeti. Prišlo je do 11-metrovk in na koncu smo bili mi srečnejši in tako smo osvojili turnir,'' je razložil trener Dinama Žirović.

Nogometaši Dinama slovijo po zelo dobri mladinski šoli. Njihove ekipe pa veliko obiskujejo mednarodne turnirje. ''Res je, da veliko obiskujemo turnirje v tujini, a to je osnova, ki jo naredimo v Zagrebu na treningih. Za našo kakovostjo je veliko dela naših kakovostnih fantov in nas trenerjev. Vedno želimo naučeno na treningih prikazati tudi na tekmah na različnih turnirjih. Za enkrat nam to odlično uspeva in upam, da bomo podobno uspešni tudi v prihodnje,'' je zaključil trener Dinama Matej Žirović.

FINALE: GNK Dinamo Zagreb – SK Sturm Graz

SKUPINSKI DEL turnirja 2018

NK Bravo je na Ljubljana Open osvojil 6. mesto

 

KONČNI VRSTNI RED Ljubljana Open 2018
1. GNK Dinamo Zagreb
2. SK Sturm Graz
3. Venezia FC
4. MTK Budapest
5. MNZ Ljubljana 
6. NK Bravo

Srečko Ferlež
Foto: Goran Sačer

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI