14.1.2023

Drobnič: Uspelo nam je postaviti pomembne temelje

Zasedba Bravo Mastercard je tekom sezone doživljala vzpone in padce, a rdeča nit začrtane poti ostaja nespremenjena. Komentar polovice tekmovalnega in trenažnega procesa je podal trener generacije U19 - Matej Drobnič.

"Za nami je pestra »pol-sezona«, v kateri smo bili priča izredno izenačenemu mladinskemu prvenstvu. Prvenstvu v katerem so večinoma le malenkosti ločile zmagovalca od poraženca. Sami smo tekom jesenskega dela občutili oboje - slast zmagovalnega obdobja in izzive tekmovalno neuspešne serije."

"Kljub nihanju pa uspeli zgraditi izjemno pomemben temelj – ekipni duh. Nastala je ekipa, kjer se fantje izjemno dobro razumejo, spoštujejo in vlagajo veliko energije v medsebojne odnose (tako na igrišču kot izven le tega). Veseli me, da nam je to uspelo kljub številnim odsotnostim, ki so bile posledica poškodb, tesnega člansko-mladinskega sodelovanja ter reprezentančnih obveznosti fantov."

"Ravno zaradi vseh tovrstnih odsotnosti smo bili prevečkrat prisiljeni v rotacije znotraj moštva, kar je botrovalo k dejstvu, da smo relativno pozno v sezoni prišli v želen tekmovalni ritem. Intenzivnost nogometa in doslednost igranja znotraj moštvenih principov sta bila v začetku sezone premalokrat blizu ideala, medtem ko smo se kasneje temu uspeli bolj in pogosteje približati."

"Ko govorimo o uspehih mladinske ekipe in celotne nogometne šole pa ne smemo zreti le v mladinsko tekmovanje, saj nas klubsko bolj, kot sama lestvica, zanima uspešnost prehoda naših fantov na člansko raven. Tukaj pa vnovič ni zanemarljiv pogled na vse, ki so kljub mladinskemu stažu letos tudi v članski ekipi debitirali oziroma si izborili nove minute v 1. SNL in Pokalu Union, s čimer vnovič dokazujemo, da znamo fante pripeljati do nivoja, ki je za to potreben." 

"Zavedanje fantov, da pri nas stvari delamo drugače od konkurence je del, ki jim omogoča, da korakajo v smeri uveljavljanja v članski konkurenci, hkrati pa od njih zahteva še več zrelosti, potrpežljivosti in mentalne trdnosti. Hitro in pogosto morajo namreč preklapljati med člansko in mladinsko specifiko. V tej dvojni vlogi se sila redki znajdejo povsem brez težav. Prevečkrat jih namreč veselje in ponos ob stiku s člansko ekipo oddaljita od realne ocene, da so šele na začetku afirmacije na izjemno »krvavi« profesionalni poti, kjer je potreba po konstantnosti in sposobnosti preživljanja trenutkov bolečine in frustracij še toliko bolj izražena. Mladi se prehitro zadovoljijo s trenutnim uspehom, veselje in ponos ob zavidljivem dosežku pa jih prepogosto oddaljuje od realne ocene in skromnosti na mladinskem nivoju."

"Verjamem, da smo v letošnji sezoni naredili že ogromne korake naprej v tem aspektu in prav to me navdaja z optimizmom, da bomo pomanjkljivosti in zaznane rezerve začeli odpravljati že hitro v nadaljevanju sezone. Pred nami je daljše obdobje, kjer bomo lahko vnovič namenili ogromno časa trenažnemu procesu in individualizaciji le tega. Vrhunec vsega pa so znova mednarodne pripravljalne tekme, kjer se bomo lahko primerjali z vrstniki iz Hrvaške in Avstrije."

EKIPA  T Z N P 31
1. Ilirija Extra-Lux 15 9 4 2 31
2. Maribor 15 8 4 3 28
3. Kalcer Radomlje 15 8 2 5 26
4. Nova KBM Aluminij 15 7 5 3 26
5. Olimpija Ljubljana 15 7 3 5 24
6. Koper 15 6 5 4 23
7. A2S Celje 15 7 2 6 23
8. Bravo Mastercard 15 6 2 7 20
9. Krka 15 4 7 4 19
10. Domžale 15 5 3 7 18
11. Brinje Grosuplje 15 5 2 8 17
12. Mura 15 4 4 7 16
13. Gorica 15 2 5 8 11
14. Nafta 1903 15 2 2 11 8MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI