14.3.2023

Ferk: Kljub porazu, si fantje zaslužijo čestitke

Z gostovanja iz Grosuplja sta se ekipi Bravo Mastercard in Bravo Nova KBM vrnili brez novih točk. Prvo tekmo spomladanskega dela prvenstva so odigrali tudi fantje Bravo Generali.

1. SML, 18. krog:
NK Brinje Grosuplje - Bravo Mastercard 2:0 (1:0)
Tomažin 38., Miklič 76.

Bravo Mastercard: Dakić,Hovnik, Trdin, Dagarin (Marinković 58.), Pučnik (Sonjak 90.), Stražišar, Cverle (Jarkovič 82.), Porić, Mraz (Ševo 82.), Karo, Hribar

"Tekma na kateri smo si ustvarili dovolj zrelih priložnosti, da bi bili tekmovalno uspešni, a nam pred golom zmanjka samozavesti, zbranosti in mirnosti. Na drugi strani pa gole prejmemo na prelahek način, v situacijah, ko smo dovolj številčni okoli žoge, a naivni in predvsem precej precej premalo "krvavi". Fantje bodo morali začeti sprejemati odgovornost ter se zavedati pomena individualne priprave na tekmo. Tokratni poraz ni naključje, pač pa izjemno opozorilo in lekcija - nogomet vrača le tistemu, ki se je pripravljen konstantno in predano odrekati v dobro ekipe," je po tekmi povedal glavni strateg ekipe Matej Drobnič.

Naslednjo tekmo bodo mladinci igrali po reprezentnačnem premoru (Ilirija). Na reprezentančno akcijo med mladinci potuje Kristjan Trdin.

1. SKL, 18. krog:
NK Brinje Grosuplje - Bravo Nova KBM 2:1 (1:0)
Nikić 3., Kušar 69.; Čenčič 84.

Bravo Nova KBM: Trivunčević, Jančič, Kraševec (Čenčič 57.), Judež, Bajc (Kavčič 63.), Kopatin, Šabanaj, Grohar (Kraševec 84.), Drobnič, Midžan (Junčaj 70.), Šabotić (Lulić 82.)

"Kljub porazu, sem po tekmi fantom čestital. Če tolikokrat poudarjamo, da je na igrišču pomembna vsebina, so si to tudi zaslužili. Ker pa je v športu pomembno zmagovati in ker se je tega potrebno naučiti, pa ne moremo biti zadovoljni. Pred tekmo si zgolj želeti zmage ni dovolj. Zato je potrebno fanatično braniti, mi pa smo gola dopustili iz povsem rešljivih situacij, na zares lahkomiselen način. Še bolj pa zbode dejstvo, da smo imeli pobudo, bili kombinatorni in nasploh razpoloženi, ne pa tudi dovolj konkretni. Ni potreno objokovati dveh vratnic, razveljavljenega gola in še nekaterih čistih priložnosti, pozorni moramo biti na dejstvo, da situacij za katere garamo nismo željni zaključiti z udarcem na gol. Teh smo si ogromno pripravili na zelo kvaliteten način, nato pa jih zapravili z dotikom, “haklom” ali podajo preveč. Tu se skriva razlika v rezultatu, ki tokrat ni nam v prid. Vse ostalo je bil velik korak naprej," razloži Janez Ferk, trener Bravo Nova KBM.

Tudi kadeti do 1. aprila ostajajo brez prvenstvene tekme. Barve brava bo v reprezentanci U17 branil Žan Trivunčević.

Liga U15, Zahod, 17. krog:
NK Krka - Bravo Generali 1:1 (1:0)
Burger 32.; Velić 45.

Bravo Generali: Tavčar-Žužek, Rejc, Bajec, Mrša, Lemut, Varagić, Sterle (Balažic 41.), Mir (Knafelc 73.), Brvar, Juvan (Ortar 65.), Velić

"Tekmo v Novem mestu smo začeli premalo intenzivno v vseh aspektih igre. Z žogo smo bili prepočasni, izgubljali smo ključne dvoboje, delali napačne odločitve pod pritiskom, ... in zato so domači upravičeno dobili prvi polčas. V drugi del smo vstopili odlično. Energija in želja sta bila na visoki ravni, zato smo že v eni izmed prvih akcij izenačili in imeli v naslednjih minutah še 3 lepe priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Čestitke igralcem za pristop v drugem polčasu," je po prvi tekmi spomladanskega dela prvenstva razmišljal trener Nik Salaj.MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI