23.9.2022

Hostnik: "Verjamem, da to ni zbogom, temveč je nasvidenje!"

Trenerska piramida mlajših selekcij NK Bravo se bo v nadaljevanju sezone nekoliko spremenila. Strokovni del kluba namreč zapušča Jurij Hostnik, ki je lani z ekipo Bravo Generali osvojil naslov državnih prvakov.

"Vsega se v življenju preprosto ne da načrtovati. Kaj šele v nogometu, kjer se stvari vrtijo še hitreje. Osebne okoliščine včasih določajo tudi pot trenerske kariere posameznika, zato Jurijevo situacijo povsem razumemo in spoštujemo. Kot trener je pri nas prehodil lepo pot. Izkoristil je ponujeno priložnost in prvič v svoji karieri prevzel vodenje ekipe U15. Z lastnim razvojem in delovanjem je močno vplival tudi na klubski razvoj in lani zasluženo kronal svoje "Bravo obdobje" z naslovom državnih prvakov."

"Želimo mu veliko sreče in vse dobro v naslednjem življenjskem obdobju. Predvsem pa, da bi si v novi državi čim prej našel okolje, kjer se bo lahko naprej razvijal kot trener."

"Zahvala Juriju za opravljeno delo v našem klubu in verjamem, da bomo v prihodnosti lahko nadaljevali naše sodelovanje. Vrata kluba so ljudem in trenerjem, kot je Jurij, vedno odprta," je ob odhodu Jurija Hostnika povedal vodja mladinskega programa Aleš Arnol.

Izjava Jurija Hostnika ob odhodu iz NK Bravo
Pred dobrimi petimi leti sem se pridružil Bravovi nogometni družini, kjer sem bil deležen zelo toplega sprejema. V tem obdobju sem v klubu deloval kot pomočnik trenerjev ekip U9, U11 in U12 ter kot individualni trener kadetskih in mladinskih igralcev.

Skozi ves čas sem opravljal tudi funkcijo glavnega trenerja selekcije U15 ter v zadnjih treh letih poskušal pomagati trenerjem in igralcem kot vodja mlajših selekcij. V vseh teh vlogah sem resnično užival ter iz dneva v dan napredoval. Še bolj me je pri vsem skupaj veselilo, da je v tem času na vseh področjih rastel tudi klub. Tako smo v zadnjih letih bistveno izboljšali pogoje za delo. Okrepil in izboljšal se je tako trenerski kot tudi igralski kader v vseh mlajših selekcijah. Dober pokazatelj tega dejstva in dobrega dela v klubu je, da smo v zadnjih štirih sezonah v generaciji U15 skupno zbrali največ točk med vsemi klubi, ki nastopajo v konkurenci NZS U15 ZAHOD. A še bolj kot rezultatske uspešnosti naših ekip smo lahko veseli zaradi dejstva, da vse več nogometašev, ki so del svoje nogometne poti opravili v Bravovi nogometni šoli, živi svoje sanje in so uspešni profesionalni nogometaši. 
 
V sezoni 2022 / 2023 mi je bila v vodenje zaupana izredno perspektivna generacija zelo posebnih fantov letnika 2008. Dela smo se vsi vpleteni v klubu lotili z vso predanostjo in verjamem, da smo v zadnjih treh mesecih uspeli zgraditi zelo povezano in srčno ekipo. Nogometaše poleg vsega talenta, ki ga posedujejo, krasi še ena izredno pomembna lastnost. Neverjeten odnos do dela. Odnos do nogometa. Odnos do prijateljev in soigralcev. Ta kombinacija nogometnih sposobnosti in odličnih človeških lastnosti mi je vsak dan znova omogočala, da sem se s treningov vračal z več energije, kot sem je imel pred treningom, ter poln zadovoljstva, saj so fantje kazali velik napredek tako v nogometni igri kot tudi v individualnih sposobnostih.
 
Po treh mesecih sodelovanja v tej ekipi in po skoraj šestih letih delovanja v Nogometnem klubu Bravo je zaradi mojih osebnih okoliščin ter selitve v tujino nastopil čas za spremembo. Žal mi je, da v tej sezoni posledično ne bom več trener teh fantov, a po drugi strani sem zanje zelo vesel, saj vem, da ostajajo v dobrih rokah. Ostajajo namreč v klubu, ki bo vselej skrbel zanje, in ostajajo z odličnima trenerjema Domnom Likarjem ter Nikom Salajem, ki sta v mojih očeh izjemna pri delu z mladimi nogometaši. 
 
Odkar delujem v Nogometnem klubu Bravo, sem se od vseh ljudi v klubu ogromno naučil, za kar sem jim zelo hvaležen. Hvaležen sem vsem, ki so mi v težkih trenutkih stali ob strani ter me podpirali. Hvaležen sem častnemu predsedniku za priložnost, da sem postal del te zgodbe. Hvaležen sem vsem igralcem, s katerimi smo doživeli številne lepe trenutke. Danes odhajam od doma, a ostajam del družine. Odhajam po nove izkušnje in nova znanja. Odhajam, da se vrnem domov kot boljši trener in boljši človek.
 
Verjamem, da to ni zbogom, temveč je nasvidenje! 


MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI