29.1.2024

Jan Gorenc do konca sezone v Ljubljani

Konkurenco v obrambi bo v nadaljevanju sezone zaostril Jan Gorenc, ki v Ljubljano prihaja s statusom posojenega nogometaša belgijskega KAS Eupen.

"Po poškodbi gležnja in operaciji se je bilo težko vrniti. Želim si več igrati, zaradi česar sem se tudi odločil za NK Bravo, ki sem mu hvaležen za priložnost. Z nekaterimi fanti se poznamo že od prej, druge sem srečeval na prvoligaških tekmah, prvi občutki pa so res odlični. Moja glavna cilja do konca sezone sta pomagati ekipi in znova priti nazaj v tekmovalni ritem. Dal bom vse od sebe," je ob prihodu v NK Bravo povedal Jan Gorenc.

"Jan je odličen branilec z veliko izkušnjami, ob tem pa je še vedno relativno mlad. Prepričani smo, da bo njegov prihod v NK Bravo pozitivno vplival tako nanj kot tudi na sam klub," je novega člana NK Bravo pozdravil športni direktor Dejan Močnik.

24-letni Gorenc se je v članskem nogometu predstavil v dresu Krškega, kjer je blestel že v mlajših selekcijah. Sledila je selitev v Olimpijo ter kasneje v Muro. Iz Prekmurja se je po sezoni 21/22 preselil v močno belgijsko ligo. Visokorasli branilec (192 cm) ima pod palcem okroglih 100 nastopov v Prvi ligi Telemach. Z ekipo NŠ Mura je v sezoni 2020/21 osvojil naslov državnih prvakov, v klubsko vitrino Mure in Olimpije pa je pomagal postaviti še pokalno lovoriko (2019,2020). 


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI