24.5.2023

Kdo je najboljši mladi vratar Slovenije?

NK Bravo v okviru mednarodnega turnirja Ljubljana Open 2023, ki bo 10. junija na Športnem parku Ljubljana, premierno prirejamo tudi tekmovanje za vratarje Ljubljana Goalie 23, saj jim želimo omogočiti prav poseben dogodek, v okviru katerega se bodo pomerili s sovrstniki in seveda potegovali tudi za privlačne nagrade.

Premalokrat imajo namreč prav vratarji, zlasti tisti mlajši, v Sloveniji možnost nastopiti na svojem tekmovanju, kjer lahko pokažejo vso svoje znanje in veščine.

Tekmovalci bodo razvrščeni v 2 starostni skupini. V prvi bodo fantje letnika 2013, 2012 in 2011, v drugi skupini pa fantje rojeni  in 2010, 2009 in 2008.

Strošek prijavnine znaša 15€ / osebo, prijave pa zbiramo na elektronskem naslovu nkbravovratarji@gmail.com. Poleg imena in priimka tekmovalca vas prosimo, da nam na omenjeni elektronski naslov sporočite tudi kontaktni GSM tekmovalca, njegovo telesno višino in velikost rokavic.

Prijavnino bodo lahko tekmovalci vplačali v rumenem paviljonu Bravo Štacuna (pred glavnim stadionom Športni park Ljubljana) na dan turnirja (10.6.23) med 8:30-10:00, kjer bodo prevzeli tudi svoje tekmovalne majice, vodo in manjši darilni paket. S seboj naj imajo tudi energijske ploščice in seveda naj ne pozabijo na vratarske rokavice, kopačke, štuce ter kratke hlače za trening oz. tekmovalne kratke hlače. Tekmovanje bo potekalo na umetni travi (igrišče Trikotnik, Milčinskega 2, 1000 Ljubljana).

Kako bo potekalo tekmovanje?

  • Tekmuje se po turnirskem sistemu. Skupinski del in v nadaljevanju tekmovanja na izločanje.
  • Igrišče je označeno na dve polovici, znotraj vsake polovice pa je označen vratarjev prostor. Vsak vratar ima označen prostor 6 metrov znotraj katerega brani in izvaja strele na nasprotnikov gol.
  • Igra se začne z igro "kamen-škarje-papir"
  • Zmagovalec začne s streljanjem.
  • Vratar strel izvaja znotraj svojega označenega prostora (6 metrov). Odbito žogo (vratnica ali obramba) lahko ponovno udari, če je po odbitem strelu prečkala sredino igrišča in prišla nazaj na polovico igrišča vratarja, ki je izvaja strel.
  • Gol lahko doseže s katerim koli delom telesa
  • Zmagovalec je vratar, ki prvi doseže 5 golov oziroma ima več zadetkov po 5-ih minutah igre.

Tekmovanje bosta vodila trenerja naših mladih vratarjev Marko Lulik in Bor Žnidaršič.

Najboljše 3 uvrščene fante iz obeh skupin čakajo privlačne nagrade.

Turnir podpira:
NK Bravo

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI