3.2.2020

MP #138: 15 let!

15 let mineva od ustanovitve NK Bravo. Zgodba, ki smo jo v tem obdobju soustvarjali skupaj s sodelavci, je po moji oceni izrazito pozitivna in lep primer, da tam, kjer je volja, se najde tudi pot.

Ni šlo ne vse gladko in tudi ne brez težav. Toda primer NK Bravo nam dokazuje, da se da brez pretiranih ambicij in korak za korakom vendarle marsikaj doseči.

Normalo je, da sem se v tem obdobju srečeval z mnogimi pomisleki, od začetnih, da bo tudi ta projekt, kot mnogi drugi, zgolj moja muha enodnevnica. Mnenja so bila pač različna: od teh, da je klub moja igračka, do tega, da bo klub propadel v trenutku, ko ne bom več predsednik.

Nogometna šola Bravo ima v svoji sestavi 11 nogometnih selekcij in po svoji organiziranosti nedvomno sodi med najboljše slovenske nogometne klube.

Po mojem skromnem mnenju je glavni temelj in nadaljnja rast kluba v usmeritvi kluba, ki ničesar ne prehiteva, vendar vztrajno korak za korakom sledi svoji strategiji in sproti zastavljenim kratkoročnim ciljem.

Ti morajo biti realni in prilagojeni stvarnim razmeram. Vse skupaj pa mora biti posledica dela, pridobivanja znanja in izkušenj, ter čistih medsebojnih odnosov. V resnici želimo skupaj postopoma postati enostavno dovolj dobri.

Seveda imamo vsi tudi svoje limite. Enako kot za druge, velja to tudi zame. To ne sme biti prav nobena tragedija, če nimaš težav da to sprejmeš. In tako je tudi pri meni. Novi predsednik, ki smo ga izvolili pred dvema letoma, prinaša v delovanje kluba nove kvalitete in kakovost razmišljanja.

Enako velja za vse nove sodelavce in nogometaše. V NK Bravo namreč prav vsem ponujamo priložnost, da se nenehno dokazujemo. Ko nekdo preraste naše okvire, smo veseli, da napreduje in ponosni, da mu to uspe prav v našem klubu.

Tudi zato je zgodba NK Bravo nekaj posebnega, saj ne glede na trenutne rezultate, ti nikoli ne pomenijo ne tragedije in ne evforije. Med nami ni nikoli slabe volje, čeprav je res, da nekateri posamezniki, ne bodo vedno delili mojega mnenja.

Ob 15.letnici ustanovitve NK Bravo zato lahko mirno zapišem: hvala vsem, ki ste z nami sodelovali in ponosen sem na vse, kar smo skupaj uspeli narediti.

Morda za slovenski nogomet ta zgodba niti ni tako pomembna, je pa zelo pomembna za vse tiste, ko ste bili del njenega ustvarjanja in jim je ravno ta klub vsaj malce pomagal uresničiti svoje sanje.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI