18.2.2020

MP #140: Priložnost je potrebno izkoristiti

Pred nadaljevanjem državnega prvenstva v 1. SNL v NK Bravo sam niti ne občutim posebnega vznemirjenja. Seveda to še ne pomeni, da se v klubu nič ne dogaja ali pa da bi bilo komerkoli vseeno za njegovo prihodnost.

Ključni operativni sodelavci imajo v klubu polne roke dela, ki ga zelo dobro opravljajo. Priprava prijav na razpise, urejanje bilančne dokumentacije, priprava gradiv za zbor članov, izpolnjevanje prijavnih obrazcev za postopke licenciranja. Za spomladanski del prvenstva smo prevzeli tudi upravljanje Bravo Bara, v katerem bo med domačimi tekmami organiziran Poslovni klub Bravo. Skoraj več kot nogometnih je nenogometnih projektov. Če imamo v članski nogometni ekipi vedno manjše število nogometašev, je drugače na organizacijskem področju.

Vedno manj je kompliciranja, tekoče sledimo zastavljeni klubski usmeritvi. Vsak posameznik se zaveda, da je njegov osebni napredek in realizacija sprejetih nalog tisto, kar omogoča rast kluba.  Vsakemu je vedno bolj jasno, da ima v NK Bravo zgolj priložnost in dolžnost, da napreduje in postaja boljši. Le tako bo posledično boljši tudi sam klub. Vse kar smo dosegli v dosedanjem razvoju ni nič drugega, kot temelj in osnova za jutrišnji dan in napredek v prihodnosti.

V primerjavi z Olimpijo in Mariborom je v sredstvih javnega obveščanja, o našem klubu zelo malo novic. To je po svoje tudi povsem razumljivo, še posebej ko gre za novince v ligi.  Čeprav je dejstvo, da javnost najbolj zanimajo športni rezultati, pa mene osebno bolj zanima organizacija in vsakodnevna realizacija opravljenega dela. Doseženi rezultati so zgolj posledica načrtovanja in dobro opravljenega dela v preteklosti. Do sedaj opravljeno delo me navdaja z optimizmom, ne glede na željeni rezultat, ki ga lahko članska ekipa doseže v 1. SNL. Že za opravljeno zgolj v dosedanjem obdobju od ustanovitve kluba smo lahko izjemno zadovoljni z napredkom na vseh področjih.

Trdno verjamem, da bomo v nadaljevanju prvenstva še boljši kot v jesenskem delu. Zato ni prav nobenega razloga, da ne bi verjel, da si bomo zaslužili obstanek v konkurenci najboljših slovenskih klubov. A to bodo to morali na tekmah in igrišču dokazati predvsem naši nogometaši.

Čeprav je res, da je šport lahko tudi izjemno nepredvidljiv,  je naša prednost ta, da smo bolj obremenjeni z napredkom kot pa s samim ciljem obstanka v 1. SNL.  Naš dolgoročni cilj je zato zmanjšati kakovostno razliko z najboljšimi slovenskimi klubi. Trenutno smo na dobri poti, da zastavljeni cilj tudi dosežemo.

Obstanek v 1. SNL mi zato osebno sploh ni najpomembnejši in glavni cilj, je lahko zgolj prehodni vmesni cilj na poti našega dolgoročnega razvoja, ki je zgraditi klub, ki bo najprej skrbno sestavljena institucija, ki bo sposobna nekoč zastaviti tudi višje tekmovalne cilje. Kaj nam bo prihodnost prinesla, pa nikakor ni odvisno od mene, temveč od skupne energije vseh sodelavcev, ki načrtujemo klubsko prihodnost.

Za začetnike v 1. SNL dobro in hitro napredujemo, toda ostajamo skromni in se dobro zavedamo, da v nobeni tekmi še daleč nismo favoriti. Toda po drugi strani tudi nismo ekipa, ki bi jo naši tekmeci smeli zato, ker smo novinci v ligi, kakorkoli podcenjevati. Smo namreč trdno odločeni, da v 1. SNL ne bomo sodelovali zgolj eno samo sezono, temveč bomo poizkusili pripraviti presenečenje in si zagotoviti obstanek.

Veselimo bomo, če nas boste nagradili z dobrim obiskom na naših tekmah, saj bomo tako vedeli, da delo in trud vseh nas v klubu ni zaman.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI