6.3.2020

MP #141: Odvisni zgolj sami od sebe

Že ob uvrstitvi v 1. SNL smo se zavedali, da nismo dosegli nič več, kot zgolj priložnost, da v sezoni 2019/2020 športni in drugi javnosti dokažemo, da imamo lahko v Ljubljani spet dva prvoligaša.

Za NK Olimpijo je bilo tako in tako jasno, da jo lahko zanima le naslov prvaka, po drugi strani pa je bila že sama uvrstitev NK Bravo v 1. SNL veliko in prijetno presenečenje. Glede na uvrstitev, pa dileme ni bilo. Bilo je zgolj eno vprašanje. Bo NK Bravo tudi ostal v 1. SNL, ali pa bo iz nje izpadel in bo v naslednji sezoni spet drugoligaški klub?

Danes 12 krogov pred koncem prvenstva si upam trditi, da smo dosegli celo več od pričakovanj in da smo še vedno odvisni sami od sebe. Več ali manj si upam trditi, da v ligi, v kateri tekmuje 10 klubov nikakor ne bomo zadnji in, da bomo v najslabšem primeru deležni dveh kvalifikacijskih tekem z 2. uvrščeno ekipo tekmovanja v 2. SNL.

Ne glede na trenutno uvrstitev pa je tudi popolnoma jasno, da bo Rudar do konca prvenstva lahko vsakemu od klubov še vedno zagrenil življenje, da pa si realno gledano obstanek lahko zagotovi zgolj teoretično.

Kdo izmed četverice Triglav, Domžale, Tabor ali Bravo bo zasedel tisto nehvaležno 9. mesto, ki vodi v kvalifikacije, si ne upam napovedati. Triglav in Domžale sta glede na izkušnje prav gotovo v majhni prednosti, toda tudi Tabor in Bravo še nista rekla zadnje besede. Gotovo je, da si bo vsaj enemu od obeh novincev uspelo obdržati neposredno v 1. SNL. Če bi ostala oba, bi bilo to novo presenečenje, ki ga v zadnjih letih nikakor nismo bili vajeni. Takšen še vedno možen razplet prav gotovo dviguje tekmovalno napetost celotne 1. SNL, saj tako ogorčenega in nepredvidljivega boja tako za naslov prvaka, kot tudi za obstanek resnično že zelo dolgo ni bilo.

Premalo poznam razmere v drugih klubih, moj pogled je usmerjen predvsem k NK Bravo. Pred začetkom prvenstva sem predvideval, da nobenemu od novincev še zdaleč ne bo lahko. Predvideval sem, da bo glede na dejstvo, da smo vendarle sorazmeroma mlad klub, zelo veliko novih izzivov na vseh področjih delovanja kluba. Javnost niti nima celotne predstave in jih zanima predvsem rezultat. V Sloveniji pravzaprav ni prave klubske pripadnosti, saj je ta razen redkih izjem soodvisna predvsem od tekmovalne uspešnosti. Zavedamo se, da bo podobno tudi v primeru našega kluba, ne glede na to, kako si prizadevamo in trudimo, da bo naša zgodba vendarle malce drugačna. Zato se neizmerno veselim dejstva, da smo dobro izkoristili priložnost, ki smo jo dobili kot lanski prvak 2. SNL. V krstni sezoni v 1. SNL smo, ne glede na končno uvrstitev, vsi skupaj v klubu naredili velik in pomemben korak v razvoju. Že vsa leta smo trdno na tleh in močno se zavedamo, da smo bili vedno odvisni zgolj sami od sebe in, da imamo neizmerno radi to našo zgodbo.

Zato kljub temu, da je šport dejansko nepredvidljiv, trdno zaupam zgodbi Brava. Samo tako kot doslej, z začrtanim ciljem od dneva do dneva, iz leta v leto z jasnimi mislimi, iz izkušnje v izkušnjo, gremo vztrajno naprej.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI