18.4.2020

MP #146: Zgodba Bravo se bo nadaljevala

Ne glede na zdravstveno krizo temeljnega klubskega DNK ne bomo spreminjali. Nič ne bo bistveno drugače, seveda pa bomo sprejemali ukrepe in se prilagajali razmeram.

Naš cilj ob ustanovitvi kluba nikoli ni bil uvrstitev članske ekipe v 1. SNL, temveč korektni medsebojni odnosi, naravnanost k najhitrejšemu osebnemu in nogometnemu napredku mladih nogometašev in postopni poti do skupne samozadostnosti.

Vedno smo se znali prilagajati realnim razmeram. Naše transparentno poslovanje in zgodba, ki smo jo skupaj soustvarjali, govori sama zase. Tudi sedaj v delno nepredvidljivih okoliščinah, v katerih se je znašel slovenski šport, nimamo posebnega načrta spreminjati obstoječih načrtov, ne glede na kakršnekoli posamezne tekmovalne cilje. Prilagodili se bomo, tako kot vedno, konsenzu, ki ga bo sprejel kolegij skupine Bravo. Njegovi člani ne sprejemamo načelnih stališč, temveč je vsak med nami polno odgovoren za prevzete naloge ter finančno realizacijo projekta, ki ga vodi.

Seveda je za tak način vodenja kluba potrebna primerna zrelost, medsebojno zaupanje, znanje, izkušnje in zavedanje, da si vsi prizadevamo, da je le klub, njegova sedanjost in prihodnost tisto, kar je edino pomembno.

Seveda je potrebno sproti izgrajevati in dopolnjevati sistem, ki bo zagotavljal stabilnost z vsemi tveganji in nepričakovanimi situacijami, kot je bila v primeru pandemije s koronavirusom.

Naša velika prednost je dosedanje delo in izgradnja kakovostnega programa mladinskih selekcij. To je bil temelj, na katerem lahko gradimo čvrsto prihodnost. Če ne bi v zadnjih letih obilice truda vlagali v člansko moštvo, bi bil naš mladinski program lahko še boljši, a po drugi strani ne smemo pozabiti, da mlade upe vsako sezono priključimo k  članski zasedbi.

Verjamem, da bi marsikdo med tistimi, ki navijajo za NK Bravo, raje videl, da imamo s članskim moštvom zelo visoke tekmovalne ambicije. Toda zaenkrat to ni naša realnost, niti naša zgodba, saj imajo v primerjavi z nami vsaj Olimpija, Maribor, Celje in Mura na mnogih področjih bistveno prednost.

Ne preostane nam drugega, kot da korak za korakom zmanjšujemo razliko in ostanemo takšni, kot smo. Nenazadnje smo lahko ponosni na doslej opravljeno delo in na vse, kar nam je uspelo doseči. Kar me posebej veseli, je dejstvo, da nas s svojim delom in znanjem podpira vedno več zanesenjakov, ki simpatizirajo z našo zgodbo.

Zato verjamem, da bo televizijske prenose naših tekem v nadaljevanju prvenstva, ko bodo tribune morale samevati, spremljalo vedno več ljudi. 

Takoj, ko bo to mogoče, pa se ponovno vidimo na stadionu ŽAK v Šiški.

 

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI