6.5.2020

MP #147: Pričakujemo prilaganje razmeram

Negotovost je najhujša možna posledica razmer, s katerimi se srečuje večina slovenskih nogometnih klubov. Razlogi so znani, mnogo manj pa posledice, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti.

Nekaj pa je povsem gotovo, prav nobenemu klubu ne bo lahko.

Tudi nogometni malček NK Bravo, ki je presenetil z svojo hitro uvrstitvijo članske ekipe v 1. SNL je pred svojo najtežjo preizkušnjo v svoji razmeroma kratki zgodovini od ustanovitve. Slabih 15 let po ustanovitvi bo njegova prihodnost, bolj kot kadarkoli doslej, polna izzivov in prilagajanja trenutno še neznanim in popolnoma nepredvidljivim razmeram.
Vsi člani kolegija skupine Bravo se zavedajo, da bo v naslednjem obdobju prihodke za zagotavljanje finančnih sredstev mnogo težje zagotavljati kot doslej. Posledično to pomeni, da v prvi vrsti ne moremo načrtovati višjih tekmovalnih ciljev, glavni cilj v naslednji sezoni bo zato preživeti obdobje naslednje nove, jubilejne sezone 2020/2021, ko bomo v 1. SNL spremljali že
30. zaporedno prvenstvo.

Čeprav še ni povsem znano kako, ali se bo in kako se bo končala aktualna prekinjena sezona, je naš pogled bolj kot kdaj koli doslej usmerjen v prihodnost.

Mlad sicer zelo urejen klub, ki nima glavnega sponzorja, bo v prihodnosti večinoma vedno bolj odvisen od sposobnosti svojega dela, pametnih poslovnih odločitev in realnega razumevanja položaja v katerem so se znašli slovenski klubi in gospodarstvo.
Seveda bo tudi v prihodnje klub temeljil na razvoju mladih nogometašev, kar je priložnost za še večjo uveljavitev naše nogometne šole. Ta je skupaj z dobrim strokovnim delom v preteklosti že dokazala pravilnost dolgoročne usmeritve klubske filozofije in strategije.

Zgodba Bravo se je z svojim prepoznavnim pristopom že uveljavila v slovenskem prostoru, zato nedvomno ima svoj potencial. Klub, ki ne pozna afer, tudi nima nobenega problema korektnega sodelovanja z vsemi nogometnimi deležniki. Pridobljene izkušnje, znanje in izjemno pozitivno vzdušje, predvsem pa prilagajanje razmeram, ki ne glede na trenutni slabši gospodarski potencial, so tiste osnove, na katerih bomo previdno gradili prihodnost. Zato sem prepričan, da tudi trenutna negotovost ne more ogroziti delovanja kluba, ki ni nikoli gojil nerealnih ambicij in je vedno korektno izpolnil vse svoje obveznosti.

Tudi zato je NK Bravo klub, ki si zasluži spoštovanje, ne glede na to, da je v primerjavi s konkurenco po svojem klubskem stažu med vsemi prvoligaši daleč najmlajši.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI