15.5.2020

MP #148: Za nas ni dileme

Naj bo dež ali peklenska vročina, NK Bravo vse od ustanovitve razvija svojo nogometno zgodbo. Zasluga za to tiči v vztrajanju pri svoji filozofiji. Ta temelji na odgovornosti vsakega posameznika in trdnem prepričanju, da so medsebojni odnosi in želja po skupnem dokazovanju temelj, ki vsem omogoča priložnost za napredek.

Osebno mi je popolnoma vseeno, kakšni so predpisi, na katere ne moremo vplivati. Nikoli pa mi ne bo vseeno, da se s tem kakorkoli obremenjujemo. Poznam eno samo pot; pomembno mi je, kaj lahko storimo sami v klubu. To je tisto, na kar smo vsi v skupini Bravo izjemno ponosni in zaradi česar smo kot zelo mlad klub že zabeležili zavidljive športne rezultate. V nič manjšo ali še večjo čast si štejem odgovornost in pripravljenost vseh sodelavcev, ki tako dobro opravljajo svoje delo. Stojimo trdno na zemlji. Vsi se zavedamo, da bodo gospodarske razmere težavne, a preživeli bomo.

Morda si bomo morali priskrbeti tudi kakšen premostitveni kredit, a bomo ostali profesionalci in klub, ki daje prostor tistim, ki ne sanjajo postati uspešni, temveč so sami pripravljeni postoriti vse potrebno, da jim to morda uspe. Zato vem, da nam bo v nadaljevanju prekinjenega prvenstva uspelo ostati v družbi najbolj urejenih slovenskih klubov. Seveda bomo izgubili še mnogo tekem, nikoli pa volje po napredku na vseh področjih, kjer imamo sami vpliv.

In prav zato bomo imeli vedno več privržencev in tistih, ki cenijo našo pot. Morda smo malce posebni, nikoli vnaprej ne napovedujemo športnih uspehov. Dajemo pozitivni zgled mladim, ki sanjajo o svoji prihodnosti in se zavedajo, da je ta najbolj odvisna od njih samih. Že zdavnaj je minil čas, ko so nekateri dvomili v zgodbo Bravo. To je povsem logično in razumljivo, saj je bilo mnogo poizkusov in ponesrečenih zgodb. Toda projekt Bravo dokazuje, da ima zelo velik potencial. Nismo bogat klub, imamo pa pravo vsebino s svojo drugačnostjo, neomajno voljo in zaupanjem v svoje vrednote. Klubska vrednost so ljudje, ki delajo po svoji vesti, imajo vizijo in strategijo, z opravljenim delom pa dvigajo krivuljo naših rezultatov, ki je posledica realnosti, prilaganja razmeram ter sprejetih in opravljenih nalog.

Ponosen sem, da sem častni član NK Celje in častni predsednik NK Bravo.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI