1.6.2020

MP #149: Dve podobi

Zadnja pripravljanja tekma pred nadaljevanjem prvenstva je pokazala dva obraza in podobi NK Bravo. V prvem je Bravo še spominjal na podobo iz začetka spomladanskega dela prvenstva, v drugem pa je igralo zgolj eno moštvo Maribor.

Poraz je prišel v pravem trenutku in nikakor ne odraža pravega stanja ekipe. Je pa zelo dobrodošel opomin, da mora ekipa spoznati, da je njena moč zgolj dosledna miselnost in povezanost ekipe v popolni koncentraciji od prve do zadnje minute vsakega srečanja.

Do konca prvenstva zdaj nogometaše čaka ekspresnih 11 prvenstvenih kol, na katerih bo najpomembnejše zgolj osvajanje točk. Prostora za filozofiranje ne bo, na koncu bo vse pokazala zgolj lestvica po 36. krogu.

Trenutno 7. mesto ne pomeni ničesar saj so razlike v spodnjem delu lestvice minimalne. Zato je potrebno v hipu pozabiti na 2. polčas tekme z Mariborom in se osredotočiti na prihajajoče tekme.

Trdno verjamem, da so si nogometaši Brava sposobni zagotoviti obstanek v 1. SNL in, da bodo že na tekmi s kranjskim Triglavom pokazali svoj pravi obraz. Med doslej odigranima tekmama obeh nasprotnikov se je zelo iskrilo in samo želimo si, da pomembnost srečanja še tretjič ne bo razvnela nogometne strasti.

Po več kot dvomesečnem nepredvidenim odmoru, se prvenstvo končno nadaljuje. Kratko obdobje pripravljanjih tekem in treningov ni dalo realne slike. 11 prvenstvenih tekem bo dalo dokončne odgovore in podobo na lestvici.

Bravo, ki igra svojo prvo prvoligaško sezono, čakajo prelomne preizkušnje in izpit zrelosti. Zdaj so vsaki izgovori in takšna ali drugačna predvidevanja povsem nepotrebna in odveč. Obstanek je izključno odvisen od nas samih, od naše nepopustljivosti in od zavedanja, da igramo za klub, ki nam vse to omogoča. V vsakem primeru se moramo zavedati, da gre zgolj za vprašanje, ali smo dovolj dobri, da to dokažemo na samem igrišču.

V drugem polčasu pripravljalne tekme z Mariborom smo dobili dragoceno izkušnjo. Trdno verjamem, da je bila nadvse koristna in poučna in, da bomo v nadaljevanju prvenstva spet tisti pravi: vsi za enega, eden za vse.

Tisti eden pa je lahko samo Bravo.

 

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI