21.7.2020

MP #154: Razmislek za prihodnost

Učimo se iz izkušenj in spoznanj iz preteklosti, toda še bolj pomembno je skrbno načrtovanje prihodnosti. NK Bravo svojo zgodbo gradi postopoma, korak za korakom na podlagi čistih medsebojnih odnosov. Prav tako kot vsi drugi slovenski klubi bije boj za preživetje in sestavlja svoj mozaik vrednot, ki nas medsebojno trdno povezujejo.

Zavedamo se, da so v športu vedno vzponi in padci, najpomembnejši pa je razvoj, pri katerem pa ni mogoče prehitevati.

Prav ta realnost je osnova našega načrtovanja. Osnovno spoznanje je, da ni pomembno kaj si želimo, temveč kaj lahko na objektivne razmere tudi postorimo. Živimo v prej negotovih časih, zato ni enostavno načrtovati razvoja, saj se bo nenehno potrebno prilagajati razmeram. Naš osnovni cilj vsako sezono, ali če hočete vsako poslovno leto, je storiti korak naprej. To pa ni odvisno samo od nas samih, saj smo samo delček družbe in razmer v katerih živimo.

Zato se naša filozofija vse od ustanovitve kluba ne spreminja. Osnovna nit ostaja, da naša zgodba in razvoj temeljita na zavedanju, da imamo v skupni zgodbi vsi sodelujoči zgolj priložnost, da se vsak na svojem področju delovanja kar najbolj izkaže in kar najbolje opravi svoje delo. Seveda je osnova jasen in pravičen sistem, v katerem so skupni cilji povsem jasni in preprosti. To velja enako za nogometaše, strokovne in vse ostale sodelavce.

Zato tudi za prihodnost v NK Bravo ni potreben poseben razmislek. Treba je nadaljevati izbrano pot, se prilagajati razmeram, se učiti iz napak in porazov in izboljševati sistem medsebojnih odnosov.

Naši cilji so postopna samozadostnost, trajnostni razvoj na vseh področjih in skrb za naravo. Če bomo pri tem dosegali vedno višje tekmovalne cilje, bo to dokaz da delamo pravilno in vedno boljše.

Ob tem se zavedamo, da o tem ni dovolj zgolj sanjati, take razmere moramo vsi v našem klubu preprosto ustvariti. Občutek imam, da smo na dobri poti, vendar še zdaleč nismo dosegli statusa stabilnega nogometnega prvoligaša. Imamo pa zgolj vse možnosti, da to postanemo. Pomembno in dobro je, da se vsi skupaj v klubu tega tudi zavedamo.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI