4.8.2020

MP #155: Korak za korakom

Pred nami je sezona, v kateri bo NK Bravo praznoval 15. obletnico  svoje ustanovitve. V članskem nogometu v organizaciji NZS v 1. SNL pa je pred nami že 30. sezona, morda najrazburljivejša in negotova v celotni zgodovini naših samostojnih državnih prvenstev.

Negotova bo nedvomno zato, ker je nemogoče predvideti v kakšnih zdravstvenih razmerah bo prvenstvo potekalo, konkurenca med deseterico sodelujočih klubov pa bo po mojem mnenju najmočnejša doslej.

V nedavnem končanem prvenstvu ni bilo veliko takih, ki bi si upali staviti da bo naslov osvojilo Celje, pred Mariborom in Olimpijo. Tudi Taboru iz Sežane in Bravu iz Ljubljane, so mnogi napovedovali ogorčen boj za obstanek. Prvoligašem sta se pridružila Koper in Gorica. Pričakujemo lahko, da bo ob televizijskih prenosih gledanost večja kot kadarkoli doslej.

Toda vsakršna napoved je vendarle lahko le ugibanje, saj nihče ne more natančno vedeti, kakšna bo prihodnost.

V NK Bravo se že dolgo zavedamo, da hitre in velike tekmovalne ambicije niso v našem programu na prvem mestu. Naši strategiji sledimo korak za korakom. V minuli sezoni smo uveljavili veliko mladih nogometašev, tako iz lastne nogometne šole, kot tudi mlade nogometaše iz boljših nogometnih sredin. Primera kot sta Aljoša Matko NK Maribor in Roko Baturina iz Dinama, sta našo povsem domačo nogometno stroko in našo člansko ekipo pozicionirala kot klub, ki je postal hit in magnet za mlade nogometaše.

Seveda se dobro zavedamo, da moramo še mnogo postoriti, da tak sloves obdržimo tudi v prihodnosti. Te ne gradimo na obljubah, niti ne na velikih tekmovalnih ciljih, saj se dobro zavedamo ekonomske soodvisnosti z razmerami v naši državi. Zato je temelj klubske pripadnosti predvsem poslovnost in priložnost. Bistvo pa je, da se vsi dobro zavedamo, da moramo postati dovolj dobri in da ima v klubu vsak posameznik predvsem priložnost, da to tudi dokaže.

Tega se vedno bolj zavedajo tudi mladi nogometaši, ki jim ob strani stojijo tudi karakterni starejši nogometaši, ki jim ta vloga pomeni poslanstvo, saj imajo tudi sami dragocene izkušnje. V ospredju ni več denar in ne pretiranih pritiskov. Sami smo se prepričali, da je to naša realnost, zato počasi gradimo sistem medsebojnih in skupnih vrednot.

Zato je naš moto “korak za korakom” in zato nikoli ne napovedujemo tekmovalnih uspehov. Upamo, da bo temu tako tudi v novi sezoni. Se pa zelo dobro zavedamo, da bo tako, če bodo vsi sodelavci kot doslej vsak na svojem področju zagnani pri svojem delu. Danes se je treba ob vedno hujši konkurenci vsakodnevno sproti učiti in ob delu napredovati. Zaenkrat je prvi in edini cilj, da enkrat v prihodnosti kot klub postanemo samozadostni.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI