21.8.2020

MP #156: Pritiskov ne potrebujemo

V NK Bravo se natančno zavedamo naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Naša filozofija in strategija sta že zelo dobro znani. Že ob ustanovitvi smo se  zavedali in skrbno načrtovali svoj razvoj. Iz leta v leto smo postopoma gradili strukturo kluba.

Smo na zelo dobri poti, a se zavedamo, da nam še veliko manjka. Sam se zelo dobro zavedam, da je za vse dobre zgodbe potreben čas. Nedvomno pa vem, da rastemo in da zaradi prepoznavne vztrajnosti postajamo klub s svojo lastno identiteto. Izkušnje in neverjetna zagnanost in predanost vseh, ki zgodbo soustvarjamo, lahko zagotavljajo dolgoročno uspešnost.

Najbolj nas lahko zaustavi morebitna lastna domišljavost in miselnost, da  smo že dobri. Ali pa pretirani tekmovalni cilji. To, da smo se kot novinci uspeli v krstni sezoni obdržati v 1. SNL, je zgolj posledica dobro opravljenega dela vseh struktur v klubu. Tudi ko smo v prvem delu minule sezone izgubili veliko tekem zapored, ni bilo najmanjšega pritiska in tudi ne evforije v drugem delu, ko nam je šlo bistveno boljše. Morda bo marsikdo pred novo sezono skeptičen, saj smo izgubili nekaj odličnih nogometašev. Aljoša Matko in Roko Baturina sta resnično skupaj dosegla skoraj polovico zadetkov, toda moč Brava je v ekipnem duhu, letos bodo priložnost za uveljavitev pač dobili drugi. Nobenega dvoma  tudi ni, da bi si oba želeli zadržati v klubu, ki jih je dvignil iz anonimnosti, a to iz različnih vzrokov niti najmanj ni bilo realno. Ko skupaj z vsemi ostalimi sodelavci v klubu načrtujemo prihodnost, se zelo dobro zavedamo, da bo v naslednjih letih potrebno dvigniti tudi tekmovalne cilje in ustvariti realne pogoje za njihovo uresničitev. Nedvomno bo prišel tudi ta čas. Nobenih dodatnih pritiskov ne potrebujemo in ničesar ne napovedujemo.

Neizmerno nas veseli, da bo v novi sezoni konkurenca še močnejša in da bo 1. SNL še bolj nepredvidljiva in zanimiva.

Ne razmišljam in ne pišem o korona virusu in stvareh, na katere sam ne morem vplivati. Verjamem, da bomo mi sami v klubu polno odgovorni za vse tisto, kar lahko preventivno sami storimo in da bomo pri vseh naših principih še naprej enako nepopustljivi in kolegialni kot doslej.

Močno si želim, da bi klubi 1. SNL, ne glede na morebitne težave, v jubilejni 30. sezoni v 1. SNL naredili pomembne korake naprej.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI