31.8.2020

MP #157: Korak naprej

Zakaj je zgodba o NK Bravo med vsemi slovenskimi klubi, ki nastopajo v 1. SNL zelo podobna, pa hkrati vendarle tudi malce drugačna od ostalih tradicionalnih slovenskih klubov.

Razlikuje se v medsebojnem odnosu, ki temelji na spoznanju, da se ljudje razlikujemo, da pa nas neločljivo druži in povezuje skupno hotenje. V klubu si vsi skupaj in vsak posameznik želimo iz leta v leto postati boljši.

V sistemu, ki ga skrbno negujemo in izpopolnjujemo, niso toliko pomembni nazivi posameznih funkcij in naloge. Gre predvsem za odgovornost vsakega med nami do jasno prevzetega dela. Pri tem ne ločujemo med amaterskim in profesionalnim odnosom posameznika, temveč opravljeno delo in napredek posameznikov. Sistem delovanja mora biti pravičen, realen in vsakomur razumljiv. Zavedamo se, da vsi ne bomo izkoristili priložnosti, ki jo imamo, a zato ne ustvarjamo nepotrebnih pritiskov.

Odločanje mora biti v skladu s klubskimi možnostmi, iskati moramo načine, da nam bo to uspevalo. V NK Bravo je tako že vse od ustanovitve in tudi letos bomo ravnali enako. Seveda se je danim razmeram potrebno prilagajati in iskati prave načine in poti.

Zato v naši filozofiji zaenkrat na prvem mestu še vedno niso in ne morejo biti zgolj ambiciozni tekmovalni cilji. Seveda si želimo rezultatov in se zavedamo, kaj lahko pomenijo. Prizadevamo si vsako leto narediti korak naprej, toda naš najpomembnejši cilj je vendarle doseči finančno samozadostnost.

Strokovno, marketinško in organizacijsko delo postaja v sistemu Bravo neločljivo povezano in usklajeno.  Zato v klubu ni nobenih delitev med bolj ali manj pomembnimi, prav vsak člen naše verige je zame pomemben. Vsak član kluba predstavlja delček sistema, ki gradi Bravovo klubsko srce, pripadnost sistemu pa gradimo postopoma z vzgojo in doseženimi rezultati.

Ker med sodelavci vedno iščemo predvsem takšne, ki našo filozofijo razumejo in sprejemajo, ne izvajamo nobenih posebnih pritiskov, med sodelavci iščemo predvsem tiste, ki jim je naša pot in zgodba blizu. Naravna selekcija je tista, ki zadeve ureja sama po sebi, korak za korakom.

Zavedamo se, da ne moremo na kratek rok ničesar prehiteti, lahko pa na daljše obdobje pričakujemo, da bomo sposobni vedno več.

Nenazadnje to dokazuje tudi naš minuli 15 letni razvoj, v katerem smo skupaj dosegli precej več kot nas je začetna peščica zbranih upala sanjati.

Zavedamo se, da so tako v poslu kot tudi v športu vedno možni vzponi in padci.

Prizadevati si moramo, da bo zgodba o NK Bravo v slovenski zavesti prisotna kot eden od primerov, da lahko tudi mali klub nekoč postane velika zgodba. Seveda imamo zato zgolj priložnost in nič več. Kljub dobremu startu, ostajamo realni in trdno na zemlji. Zaenkrat nimamo večjih ciljev, kot postati stabilen prvoligaški klub, bomo pa izjemno veseli, ko bomo sposobni doseči tudi kaj več. Lestvica ob koncu prvenstva bo edino spričevalo celotnega klubskega dela. Če bo v naši drugi sezoni v 1. SNL število zmag večje od števila porazov, bomo vedeli, da smo naredili korak naprej.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI