5.10.2020

MP #159: Mi smo Bravo

Že pred lansko prvo sezono v 1. SNL smo se zavedali, da si bomo zelo težko zagotovili obstanek. Tudi v novi, naši drugi nam v eliti najboljših slovenskih klubov ne bo prav nič lažje.

Težko bo doseči cilj, da bi naša članska ekipa postala proračunsko samozadostna. Zavedamo se, da to ni samo naša usoda, podobno je v večini slovenskih klubov.

V zaostrenih gospodarskih razmerah se na hitro ne da veliko spremeniti. Proračune je potrebno prilagajati možnostim. V NK Bravo je bil eden prvih ukrepov zmanjšanje števila nogometašev. V članskem moštvu nam jih je ostalo zgolj 23. Kljub vsemu se nihče ne pritožuje, saj se fantje dobro zavedajo, da bo vsak trening in vsaka tekma lahko le odraz njihovega skupnega vloženega dela in odnosa. V moštvu nimamo posebnih zvezdnikov, zgolj nogometaše, z veliko volje do dokazovanja.

Rezultatska nihanja, ki jih dosegamo so po svoje razumljiva. Nismo moštvo navdiha posameznikov, toda klubska povezanost se odraža na vseh področjih. Ekipi, ki medsebojno tako sodeluje, velja vse moje spoštovanje in veliko zaupanje.
Prav to mi daje optimizem, da verjamem v prihodnost. Klub, ki sem ga pred leti ustanovil, ni več odvisen od mene, temveč je postal povsem samostojen klub.

Vedno več ljudi srečujem, ki so se poistovetili s klubom, dihajo z njim, zanj navijajo v dobrem in slabem in jih slišim večkrat ko pravijo: “MI SMO BRAVO!”

Zame je to nekaj najlepšega, kar se je lahko zgodilo. Ne smemo namreč pozabiti, da ni pomembno kdo je klub ustanovil, temveč kakšno zgodbo klub danes predstavlja. Ne da bi kupili enega samega nogometaša, daje vseeno priložnost in upanje mnogim. Predvsem vsem tistim, ki morda drugje niso uspeli in najboljšim iz svoje nogometne šole. Seveda ni malo tudi tistih, ki vedo da jim poseben preboj ne bo uspel, ampak trenirajo in igrajo z vsem srcem za svoj klub. NK Bravo pa je za mnoge tudi priložnost, da v svojem razvoju naredijo korak naprej. Ne samo za nogometaše in trenerje. Je priložnost prav za vse, ki razmišljajo pozitivno, ničesar ne prehitevajo, temveč neizmerno odločno, osredotočeno in vztrajno delajo korak za korakom na svoji razvojni poti, sestavljeno tako iz padcev kot tudi vzponov.

Kot kasneje mnogi, ki so to pot prehodili, ugotavljajo, da se je najpomembnejše vedno ponovno dvigniti in preprosto postati boljši.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI