18.3.2019

MP #93: Čutim odgovornost

Strokovni štab in nogometaši članske ekipe AŠK Bravo so uspešno vstopili v nadaljevanje prvenstva v 2. SNL. Sam si večkrat zastavim vprašanje, ali smo resnično že dovolj dobri, da se v nadaljevanju prvenstva celo borimo za vstop v 1. SNL?

Še kar nekaj klubov je, ki razmišljajo zelo podobno in se trudijo, da bi bili tekmovalno uspešni. Spet drugi si močno prizadevajo, da bi si zagotovili obstanek v 2. SNL.

Sam se s samimi tekmovalnimi rezultati niti ne obremenjujem preveč. Seveda sem zelo vesel vsake zmage in vsakega uspeha selekcij NK Bravo. Hkrati pa se tudi vedno bolj zavedam zelo velike odgovornosti, v primeru, da se uvrstimo v najvišjo in najelitnejšo slovensko nogometno ligo.

Smo na to možnost resnično že pripravljeni?

Za nas je zelo dobra in pomembna novica, da se bo gradnja novega atletskega stadiona zamaknila najmanj še za dobro leto. To namreč pomeni, da bomo lahko svoje tekme, ne glede na rang tekmovanja, še vedno igrali na stadionu nekdanjega ŽAK-a. Ne znam si namreč predstavljati scenarija, da bi se to zgodilo že letos.

Čeprav obstaja teoretična možnost, da bi tudi mi izmenjaje se z Olimpijo igrali v Stožicah, pa bi bilo po mojem mnenju to prehitro in tudi logistično ter finančno zelo zahtevno. Tako se lahko povsem v miru posvetimo nadaljevanju prvenstva in pripravam na novo sezono 2019/2020.

Kaj za nas pomeni uvrstitev v 1. ligo ali pa nadaljevanje prvenstva tudi v 2. SNL?

Pravzaprav se v samem bistvu razen konkurence, ne bo kaj veliko spremenilo. Vedno bo v ospredju vprašanje, ali bomo dovolj dobri, da si bomo v 1. SNL tudi zagotovili obstanek oziroma ali bomo v novi sezoni 2. SNL že zreli za preboj v 1. SNL.

Zavedamo se, da je to izključno odvisno zgolj od nas samih in od dobro opravljenega dela vseh nas skupaj. Ni bližnjic in ni čarobne palice. Je le zgodba, ki jo pišemo ljudje in jo od tekme do tekme spremlja bolj ali manj zainteresirana javnost. Zato naj velja tudi v naprej, zgolj: »Srečno NK Bravo!«

 

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI