21.6.2023

Matej Poplatnik prva okrepitev NK Bravo

Trikratni najboljši strelec druge lige in zmagovalec škotskega pokala se je v NK Bravo preselil iz Ilirije, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 23/24 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Matej je v iztekli sezoni za Ilirijo zabil 24 golov, v slovenski drugi ligi pa je bil najboljši strelec že v sezoni 2014/15 (18) in v sezoni 2016/17 (27) kot član Triglava. V karieri je zabil impresivnih 117 golov, izkušnje pa prinaša iz bolgarske, madžarske, indijske in škotske lige. Na severu Evrope je bil v sezoni 2020/21 eden najpomembnejših igralcev Raith Rovers pri osvojitvi pokala Challenge, saj je v finalu kar dvakrat zatresel mrežo.

"Klubu bi se zahvalil za zaupanje in dobrodošlico. Stvari so stekle hitro, kot po tekočem traku in brez večjih zapletov. Zahvalil bi se tudi Iliriji za priložnost v lanski sezoni, ki je bila izjemna, in sploh za mojo vrnitev nazaj v Slovenijo. Igranje za Bravo bo stopnička višje in seveda se želim dokazati tudi v Prvi ligi Telemach. Pogovorov z NK Bravo je bilo v preteklosti kar nekaj, a se nikoli nismo uspeli dogovoriti. Očitno je zdaj prišel pravi trenutek za sodelovanje in verjamem, da bomo vsi skupaj zadovoljni. Želim si zabiti na vsaki tekmi, je pa o številkah nehvaležno govoriti. Ne morem obljubiti 10, 15 ali 20 golov, lahko pa obljubim, da bom dal svoj maksimum tako na treningih kot na tekmah," je ob prihodu v Bravo povedal Matej Poplatnik, ki ga bo na dresu krasila številka 99.

"Pri sestavi ekipe vedno iščemo igralce, ki ustrezajo našemu načinu igre. Hkrati pa želimo ekipo s pravo mero izkušenj in mladosti. Matej predstavlja vse to kar zagovarjamo v našem klubu. Gre za izkušenega igralca, ki se je že uspešno dokazoval doma in v tujini, a vseeno je njegov odnos do nogometa še vedno na najvišji možni ravni. Prav njegova profesionalnost, ambicioznost in tekmovalnost nas je pri izboru pritegnila. Matej dobrodošel in srečno," je ob prihodu nekdanjega mladinskega reprezentanta povedal glavni trener ekipe Aleš Arnol.

"Veseli smo, da se Matej vrača v prvo ligo. Gre za igralca, ki sodi v naš model igre, kar potrjuje s svojo profesionalnostjo, vlogo na igrišču in fizično pripravljenostjo. Prepričani smo, da bo Matej klubu dodal tisto, kar smo v zadnjih letih pogrešali in nenazadnje potrebovali. Gre za izkušenega napadalca z nosom za doseganje zadetkov," je še dodal Dejan Močnik, športni direktor NK Bravo.

MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI