13.9.2022

Mladinci in kadeti doživeli poraz s Celjem

Minuli konec tedna so bili na zelenicah Športnega parka Šiška na delu tudi igralci Bravo Mastercard in Bravo Nova KBM. Obe selekciji sta morali priznati premoč Celju.

1. SML, 7. krog:
BRAVO MASTERCARD - NK CELJE 1:2 (0:0)
Selan 56. (11m)

Bravo Mastercard: Dakić, Jančič, Trdin, Jarkovič, Gaberšek Rotovnik (Stražišar 66.), Velepič (Ševo 76.), Porić, Selan, Žle, Pučnik, Karo (Sonjak 88.)

"Za nami je tekma, ki nam je pokazala kako malo je potrebno, da se pri nogometu stvari postavijo »na glavo«. Zelo dober prvi polčas, kjer smo bili v vseh segmentih na visokem nivoju. V nekaterih trenutkih sicer še premalo usmerjeni proti nasprotnikovemu golu, a smo vseeno uspeli prihajati tudi v situacije za dosego zadetka. Predvsem pa smo v celoti uspeli kontrolirati potek dogajanja na igrišču," je sprva tekmo pokomentiral Matej Drobnič, glavni trener Bravo Mastercard.

"Tako je bilo tudi v začetku drugega polčasa in vse do doseženega zadetka, ko smo po uspešno realizirani 11m zasluženo povedli. Ob zadetku pa je sledil nerazumljiv izklop v osnovah nogometne igre. Nasprotniku smo dopustili, da je z direktnimi podajami za našo zadnjo vrsto in hitrimi prehodi po osvojeni žogi, prihajal v bližino našega gola. Oba zadetka pa dosegel v kratkem časovnem obdobju, po vrsti naših individualnih in ekipnih napak.""Žalosti dejstvo, da po doseženem zadetku nismo vztrajali pri naši ideji ter dopustili, da nas pritisk rezultata odvrne od vsebinske natančnosti in ekipnih principov. Nismo bili več sposobni ustvariti ravnovesja med direktnostjo in preudarjenostjo. Izgubili smo preveliko število žog, duelov in vseh ostalih osnovnih elementov nogometa."

"Dolgo obdobje reprezentančnega odmora, ki je pred nami, prihaja kot naročeno! Kajti v tem, začetnem, delu sezone smo imeli kup težav z boleznimi, poškodbami in odsotnostmi številnih fantov. Tako smo bili iz tekme v tekmo prisiljeni k (pre)številnim rotacijam v zadnjem trenutku. Pregovor »ko ima hudič mlade, jih ima veliko« smo še kako občutili na lastni koži in le upamo, da se bo v teh tednih znova vse povrnilo ali vsaj približalo nazaj k normali. Tekmo s Celjem smo namreč začeli brez osmih fantov, ki jih še kako pogrešamo v konkurenci," zaključuje Drobnič.

1. SKL, 7. krog:
BRAVO NOVA KBM - NK CELJE 1:2 (0:0)
Močiler 46.

Bravo Nova KBM: Trivunčević, Kraševec, Jusić, Judež, Šabanaj (Junčaj 52.), Močiler (Kavčič 60.), Hamulić (Kopatin 46.), Grohar (Lulić 80.), Drobnič, Midžan, Bajc (Drobež 90.)

"Na tekmi s Celjem smo doživeli prvi poraz v sezoni. V izenačenem, zelo čvrstem dvoboju, smo si priigrali celo več priložnosti, vendar nismo zadeli. Želeli smo si boljše izvedbe, s katero bi bistveno boljše kontrolirali potek na igrišču. Preveč nemirnosti z žogo v nogah in prepočasno prepoznavanje trenutkov sta razloga, ki sta nas na trenutke oddaljila od želenega. Najbolj obžalujem vstop v drugi polčas, kjer glave niso bile na pravem mestu in tam so gostje obrnili rezultat. Čeprav bi si po prikazanem zaslužili večji izplen, vendarle ni naključje, da smo bili deležni tega opozorila. Majhne nedoslednosti se nam nabirajo že nekaj časa, tokrat smo bili za njih kaznovani. Moram pa pohvaliti celotno ekipo, da je vztrajala do konca. Fantje s klopi so dobro vstopili in že drugo tekmo zapored smo v zaključku tekme prihajali v čiste situacije za zadetek. In tudi ta bo prišel, ko bo najbolj pomembno, če bomo s takšnim pristopom nadaljevali," je tekmo ocenil Janez Ferk, glavni trener kadetov.

"Sedaj nas čaka malo daljši premor, ki ga bomo skušali izkoristiti za osvežitev in nadgraditev temeljev, ki so dobri in čvrsti. Pričakujem visoko delovno vnemo, ki počasi postaja naš zaščitni znak. Dobro delo bomo skušali potrditi 27. septembra, ko nadaljujemo prvenstvo z zaostalo tekmo proti Radomljam."


MH
Foto: Rok Cizelj

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI