11.10.2022

Mladinci in kadeti na skupni lestvici na drugem mestu

Prepričljivi zmagi ekip Bravo Mastercard in Bravo Nova KBM proti lendavski Nafti sta poskrbeli za vzpon po razpredelnici. V sredo nas čaka spopad vodilnih ekip: Brava in Olimpije.

1. SML, 9. krog:
BRAVO MASTERCARD - NAFTA 6:1
Žle 10., Porić 25., Pučnik 27., Kopatin 78., Selan 83., 87.

Bravo Mastercard: Dakić, Trdin, Jarkovič, Stražišar (Ševo 79.), Porić (Hovnik 72.), Hribar, Dagarin, Selan, Žle (Kopatin 69.), Pučnik, Marinković (Karo 63.)


"Zelo sem vesel za mojo prvo zmago z ekipo. S fanti smo pokazali, da smo bili boljša ekipa in da kljub težkim situacijam, ki so se nam zgodile med tekmo, znamo ostati zbrani in z mirno glavo pripeljati tekmo do konca," je po tekmi povedal vratar Luka Dakić, ki je minuli konec tedna dvakrat slavil s 6:1. Po tekmi z mladinci, je bil uspešen še v članski konkurenci.

1. SKL, 9. krog:
BRAVO NOVA KBM - NAFTA 5:2
Drobnič 8., 74., Močiler 24. (11m), Kraševec 57., 67.

Bravo Nova KBM: Trivunčević Jančič (Bajc 38.), Kraševec, Jusić, Čenčič, Judež, Močiler (Kavčič 74.), Junčaj (Hamulić 65.), Grohar (Lulić 84.), Drobnič, Midžan (Drobež 80.)

"Tekma, kjer smo v 25 minutah drugega polčasa pokazali kako kvalitetni smo lahko. V tem obdobju smo bili agresivni in konkretni v vsemu, kar smo delali. Žoga je hitro potovala, bilo je ogromno odkrivanja, malih šprintov, ki so soigralcu odpirali prostor. Kar smo počeli je bilo enostavno in ravno v temu je skrivnost. Posamezniki so s kvalitetnim in hitrim odločanjem ekipi stvari poenostavili. Takšna energija nas je delala samozavestne, napak je bilo izjemno malo, če pa se je v napadu zalomilo, smo to reševali z dobro kontrolo in hitrim prehodom v branjenje. Posledično smo tudi rezultatsko stvari postavili na svoje mesto," je bil z videnim zadovoljen Janez Ferk, trener kadetske selekcije.
 
"Sedaj sledi serija izjemno atraktivnih tekem z ekipami iz samega vrha, ki premorejo veliko individualne kvalitete. Opozorilo iz prvega polčasa pa je prišlo pravočasno, da se lahko odzovemo. Sporočilo je jasno. Kadar se sprostimo do te mere, da postanemo zadovoljni, to vodi do nedoslednosti in povprečne izvedbe. Verjamem, da lahko tokratnih 25 minut močno raztegnemo."

1. Liga U15, Zahod, 10. krog:
BRAVO GENERALI - PRIMORJE 3:0
Blaško 18., Balažic 37., Lemut 45.

Bravo Generali: Tavčar-Žužek, Rejc, Bajec (Hasanović 62.), Lemut, Pečar, Balažic, Šneler (Bergant 70.), Blaško, Velić, Čop (Brvar 51.), Sterle (Knafelc 70.)

"Tekmo s Primorjem smo začeli odločno in razigrano v fazi napada. Ustvarjali smo si kar nekaj priložnosti, a bili za odtenek premalo natančni v strelu, zadnji podaji, timingu vtekanja itd. Do polčasa smo zadeli dvakrat iz prekinitve.  V drugem delu smo zadeli še tretjič in tekmo mirno pripeljali do konca. Igralcem vse čestitke za upoštevanje taktičnega načrta in odnosa na igrišču. Kar smo zadnje tekme kazali v polju, smo danes zasluženo kronali še s tremi točkami," je svojo prvo zmago na klopi Bravo Generali pokomentiral trener Nik Salaj. 
 MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI