22.3.2021

NK Bravo v torek na FOOTGOLF

Tekmovalni premor v Prvi ligi Telekom Slovenije ekipa NK Bravo izkorišča za piljenje forme, za pripravljalne tekme, a tudi sproščenega druženja ne sme manjkati.

Celotna ekipa s strokovnim štabom se bo tako v torek ob 15:00 zbrala na golf igrišču Stanežiče, kjer bodo fantje preizkusili nov atraktiven šport - FOOTGOLF. V sodelovanju s Šport Ljubljana bodo strokovno vodenje igre poskrbeli inštruktorji Footgolf Klub-a Ljubljana.

KAJ JE FOOTGOLF?
Footgolf je natančen šport, v katerem morajo igralci z nogometno žogo zadeti v luknjo s čim manj udarci. Ime je združitev besed nogomet in golf, igra pa združuje ta dva športa, vendar je bolj povezana z golfom.

Igra se igra podobno kot golf, razen, da igralci uporabljajo nogometno žogo namesto žogice za golf, žogo se udari z nogo proti luknji ki ima premer dobrih 50cm. Igralec, ki zaključi igro z najmanj streli, zmaga. Footgolf se pogosto igra na igriščih za golf, čeprav ga je mogoče igrati tudi na posebej zgrajenih igriščih za footgolf. Prvi udarec je treba igrati iz udarjališča (t.i. tee box-a), če hočete zadeti luknjo pa se morate izogniti oviram kot so: voda, bunker(peščena ovira), drevesa ter hribi.

Igra se igra z nogometno žogo velikosti 5. Ker nogometne žoge ne moremo udariti tako daleč kot žogico za golf so luknje krajše od lukenj za golf. Na razdalji luknje za golf sta v povprečju dve luknji za footgolf.

Par footgolf luknje je od 3-5 udarcev. Pri footgolfu je v primerjavi z golfom igra hitrejša, bolj dostopna in ne zahteva drage opreme.

Footgolf je možno igrati vsak torek - VEČ INFORMACIJ


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI