20.5.2023

Na zadnji tekmi sezone remi v Mariboru

Ekipa NK Bravo je na zadnji tekmi letošnje sezone igrala v gosteh v Ljudskem vrtu. Mariborčani so sicer povedli, a je prvenec Denisa Bušnja posrkbel za delitev točk.

Prva liga Telemach, 36. krog:
NK MARIBOR - NK BRAVO 1:1 (0:0)
Brnić 62.; Bušnja 79.

"S točko smo zadovoljni. V zadnjem času smo velikokrat ponavljali, da sezone nismo zaključili v Murski Soboti, temveč da je treba odigrati zbrano in dosledno do zadnje sekunde prvenstva. Mislim, da smo na zadnjih treh tekmah, kljub potrjenemu obstanku, izkazali spoštovanje do tekmovanja," je uvodoma na novinarski konferenci povedal glavni trener Aleš Arnol.

"Na sami tekmi smo si sami zagrenili življenje, saj smo Mariborčane prepogosto in prelahko spuščali v igro z zadnjimi zveznimi igralci. Ko smo bili v obrambi bolje postavljeni, ko sta bila tudi oba napadalca nižje, smo uspeli izvajati določeno mero pritiska in bili po odvzetih žogah tudi nevarni. Žal sprva ne tako močno in kvalitetno kot bi si morda želeli. A fantom je treba znova čestita, saj so po prejetem zadetku še enkrat več mobilizirali dovolj želje, dovolj motiva in moči, da so se poslovili s točko. Lahko bi se predali in počakali na konec sezone, a so znova potrdili svoj karakter in srce. Mariborčane smo uspeli prestaviti na njihovo polovico in na koncu smo prišli tudi do zadetka in zasluženega izenačenja." 

Sezona se je za NK Bravo zaključila z 9 zmagami, 9 remiji, 18 porazi in skupno 36 točkami. Končno 8. mesto pomeni uresničitev zastavljenega cilja - obstati v ligi. Strokovni štab in igralci se zdaj odpravljajo na zaslužen počitek, sredi junija pa se bodo začele tudi že priprave na prihajajočo sezono Prve lige Telemach. Za NK Bravo že 5. zaporedno prvoligaško sezono.


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI