25.10.2022

Proti Kopru do zmage in dveh remijev

Ekipe Bravo Mastercard, Bravo Nova KBM in Bravo Generali so se v prvenstvenih obračunih pomerile proti vrstnikom iz Kopra. Mladinci in kadeti so remizirali, starejši dečki pa slavili.

Slovenska mladinska liga, 12. krog:
Bravo Mastercard - FC Koper 1:1 (1:1)
Sosić 43. (ag)

Bravo Mastercard: Dakić, Hovnik, Trdin, Gaberšek Rotovnik, Porić, Hribar (Velepič 91.), Žle (Kopatin 60.), Pučnik (Ševo 84.), Marinković (Jarkovič 74.), Dagarin, Karo

"Za nami je izenačeno srečanje v vseh pogledih. Večina tekme se je odvijala med kazenskima prostoroma, kjer eden drugemu nismo dopuščali veliko. Tekmovalna tekma, kjer ni prostora za napake in je razplet odvisen od unovčitve ene ali dveh priložnosti, ki se ponudita," je povedal glavni trener Bravo Mastercard Matej Drobnič.

"Veseli me, da smo vnovič pokazali dobro kompaktnost v fazi branjenja, se uspeli organizirano braniti tako v srednji kot nizki coni ter še enkrat več pri vseh prekinitvah. Želeli smo si še več visokega pritiska na nasprotnikovo zadnjo linijo, a smo bili v trenutkih, ko smo stvar dobro nastavili, pretirano zadržani ter se s premajhnim številom priključevali prvemu, ki je pritisk začenjal. V fazi napada smo bili prepogosto nemirni in brzopleti ter posledično zapravljali žoge in trenutke, ko bi želeli tekmo umiriti in še bolje kontrolirati. Premalo intenzivnosti smo vložili v napadanje kazenskega prostora, kljub temu, da smo uspeli priti do kar nekaj ugodnih položajev za predložek."

"Tekma, ki bi se lahko nagnila v korist obeh ekip, je na koncu ostala neodločena in poskrbela za pravično delitev točk. Pred nami je že nov teden, ko želimo ob taktično-tehničnem napredku pozornost usmeriti tudi na psihološki del razvoja nogometašev. Še zmeraj namreč preveč energije usmerjamo v odločitve tistih, na katere nimamo vpliva," zaključi trener.

Slovenska kadetska liga, 12. krog:
Bravo Nova KBM - FC Koper 3:3 (3:2)
Jančič 12., Čenčič 16., Hamulić 25.

Bravo Nova KBM: Trivunčević, Jančič, Kraševec, Jusić, Čenčič (Šabotić 89.), Judež, Močiler, Hamulić, Grohar (Kopatin 89.), Midžan, Bajc

"Izjemen začetek tekme, kjer smo bili v fazi napada zelo dobri, nas je uspaval. Kljub opozorilu pri prvem prejetem golu, smo očitno prehitro zabili tretjega, tam pa so nam stvari postale samoumevne. Nismo več napadali, še manj branili. Brez visokega nastopnega stanja pa ni moč igrati nogometa. V zaključku je igra povsem podivjala v obe strani. Fantje so želeli zmago, šli na glavo, ampak nismo bili nagrajeni. Kljub razočaranju takoj po tekmi, menim, da je celo bolje, da smo bili deležni te lekcije, saj nam lahko da veliko več kot tri točke," je bil po tekmi jasen trener Janez Ferk. 

1. Liga U15, zahod, 12. krog:
FC Koper - Bravo Generali 1:2 (0:2)
Blaško 12., Lemut 26.

Bravo Generali: Tavčar-Žužek, Mrša, Bajec, Lemut, Hasanović, Balažic (Mir 75.), Šneler, Blaško, Velić (Brvar 46.), Pečar, Čop

"Tekmo smo začeli zelo dobro, bili smo 100% v vsakem duelu in v obrambi. Po vodstvu z 2:0 nam je koncentracija padla in nismo bili več tako odločni. Naredili smo preveč napak. Prvi polčas smo kljub vsemu zaključili brez prejetega zadetka. Drugi polčas smo igrali precej slabo in nismo bili osredotočeni. Igrali smo tudi proti vetru zato je bilo nadaljevanje še toliko težje. Končni rezultat je biu 2:1 za nas in veseli smo zmage," je tekmo pokomentiral strelec uvodnega zadetka in slovenski reprezentant Svit Blaško.
MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI