21.3.2023

Sijajno drugo mesto v Umagu za NK Bravo!

Tradicionalni mednarodni turnir Umag Trophy je tokrat postregel tudi z izjemnimi predstavami ekipe NK Bravo U11. Ekipa pod vodstvom Domna Likarja je na koncu osvojila naslov podprvaka.

V konkurenci 64 ekip je imel NK Bravo prijavljeni dve moštvi. NK Bravo rumeni so tekmovanje končali na 33. mestu, NK Bravo modri pa so igrali v velikem finalu s Crveno zvezdo. Vse rezultate turnirja najdete TUKAJ.

"V preteklih dneh smo se s selekcijo U11 udeležili močnega mednarodnega turnirja Umag Trophy. Turnir v Umagu je za fante nekakšen vrhunec sezone, saj ga po eni strani zaznamujejo močne ekipe, po drugi strani pa je to priložnost za fante, da se med seboj še bolj povežejo in sklepajo nova prijateljstva," je ponosno razložil trener ekipe Domen Likar.

"Tako fantje, kot tudi trenerji, se tega turnirja radi udeležujemo, saj imamo priložnost 4 dni razmišljati samo o nogometu in se ob tem zabavati. Organizacija turnirja je bila na res visokem nivoju, za kar gre zahvala organizatorjem. Obe ekipi sta prikazali odlične igre, v kateri se je jasno videl "Bravo-nogomet", za kar jim vsem skupaj čestitam. Žal je eni izmed ekip za napredovanje iz skupine zmanjkalo malo športne sreče, druga pa je v skupini klonila zgolj proti Crveni Zvezdi. Na poti do finala so fantje z ogromno želje in borbenosti v osmini finala izločili Maribor (2:0), v četrtini finala Jadran Poreč (2:0), v polfinalu pa Juventus (2:0). Veseli me dejstvo, da so fantje v polfinalni obračun krenili zelo hrabro in brez pretiranega strahospoštovanja, ter sami sebi dokazali, da se lahko kosajo tudi s sovrstniki iz klubov z bistveno večjim renomejem. V finalu so morali priznati premoč Crveni Zvezdi, ki je z generacijo fantov 2012 zasluženo osvojila Umag Trophy že tretje leto zapored. Naši fantje so se borili do zadnjega atoma moči, poželi veliko simpatij in v najlepši možni luči predstavljali NK Bravo in Slovenijo, za kar jih res lahko samo pohvalim." 

"Na celotno selekcijo sem za prikazano lahko kot trener ponosen, predvsem pa me veseli dejstvo, da fantje iz turnirja prihajajo še boljši prijatelji, z novimi nogometnimi izkušnjami, predvsem pa z zagonom za nadaljnje delo. Zahvala tudi staršem za neumorno in športno navijanje," je zaključil Likar.


VELIKI FINALE V UMAGU:


Minuli konec tedna sta na Umag Trophy 2023 nastopili tudi dve selekciji NK Bravo U9. Modra skupina je osvojila končno 29. mesto, rumena skupina je bila na 45. mestu. 

V Umagu sta bila pred tem organizirana že turnirja za selekciji U8 (17. in 33. mesto za NK Bravo) in U10 (17. mesto za NK Bravo). V tem tednu v Umag potujeta še selekciji U12 in U13.  


MH
Foto: B4 Sport

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI