15.3.2023

Točke v MB, a Bravo je pokazal pravi obraz

Prva tekma 27. kroga Prve lige Telemach se je končala z zmago Maribora s 3:2 v Ljubljani. Bravo je prvi polčas odigral bledo in zaostajal že z 0:3, a reakcija v nadaljevanju je bila odlična in prvak je močno trpel za zmago.

Prva liga Telemach, 27. krog:
NK Bravo - NK Maribor 2:3 (0:3)
Štor 51., Flakus Bosilj 60.; Jakupović 21., Tolić 25., Watson 30.

Tekma se je začela s sijano priložnostjo Luke Štora, a je zadetek Brava preprečila prečka. V nadaljevanju so v prvem polčasu prevladovali Mariborčani, ki so v devetih minutah zabili 3 gole in mirno odkorakali v garderobo z visoko prednostjo. 

A na ŽAK-u je bilo v drugem polčas vse prej kot mirno. Bravo je zagospodaril na zelenici, si hitro uspel ustvariti nekaj zrelih priložnosti in v 51. minuti je Luka Štor žogo poslal mimo Ažbeta Juga za znižanje zaostanka. Varovanci Aleša Arnola se tudi v nadaljevanju pritiskali in iskali povratek v igro. V 60. minuti je z glavo zadel še David Flakus Bosilj.

Lov na točko je bil odprt, priložnosti je bilo dovolj, a je znova zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Atraktivna tekma se je končala z zmago Maribora s 3:2.

"Za prikazano v prvem polčasu ni opravičil. Z drugim delom sem zelo zadovoljen. Pokazali smo pravi karakter, pravi obraz in se po visokem zaostanku vrnili v igro za točke. Žal jih znova nismo osvojili, čeprav bi bi bila točka več kot zaslužena. S takšnim pristopom in z energijo drugega polčasa bodo točke slej kot prej znova tudi na našem računu. Priložnost se ponuja že v nedeljo proti Gorici, ki v spomladanskem delu sezone sodi med boljše ekipe prvenstva," je po tekmi povedal Aleš Arnol.


MH
Foto: Sportida.com

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI