8.11.2022

Tri zmage in brez prejetega gola

Ekipe Bravo Mastercard, Bravo Nova KBM in Bravo Generali so v november vstopili na najboljši možni način. Vse tri selekcije so slavile in ob tem ostale tudi brez prejetega zadetka.

1. SML, 14. krog:
ND Gorica - Bravo Mastercard 0:2 (0:1)
Hribar 3., Pučnik 82.

Bravo Mastercard: Dakić, Hovnik, Trdin, Jarkovič, Dagarin (Stražišar 50.), Pučnik (Cverle 85.), Porić (Velepič 80.), Kopatin (Žle 65.), Selan, Hribar (Sonjak 91.), Karo

Matje drobnič, trener ekipe Bravo Mastercar, po tekmi v Novi Gorici: "Začetek po naših željah nam je vlil dodatno samozavest in tako smo imeli v večjem delu tekme v fazi napada dobro kontrolo. Ustvarjanje viška, red v razporedu ter kakovostne odločitve na žogi so nam omogočali, da smo brez večjih težav prihajali v zadnjo cono nasprotnika. Tam smo si ustvarili kar nekaj obetavnih situaciji, a bili ob tem premalo konkretni, natančni in učinkoviti, da bi še prej razrešili vprašanje zmagovalca. Na drugi strani - znotraj faze branjenja, je bil sicer opazen napredek v visokem branjenju, a se vseeno s celoto ne smemo zadovoljiti. Nismo namreč dosegali standardov, ki si jih želimo. Premalo pritiska na žogo v srednji in nizki coni ter preštevilni nezaključeni dueli so v posameznih obdobjih srečanja vnašali nemir in nasprotniku dopustili, da si je prelahko tudi sam priigral priložnosti za zadetek."

"Malce športne sreče, nova brezhibna tekma našega vratarja ter kakovosten moštveni duh so botrovali k izpolnitvi postavljenega cilja. Pohvale fantom, da so v ključnih trenutkih in situacijah tekme delovali dovolj zrelo ter ob šesti prvenstveni zmagi, prvič v sezoni ohranili tudi nedotaknjeno mrežo."

"Sledi še zadnje dejanje prvega dela sezone, a pred tem nas čaka še pestro obdobje reprezentančnega odmora. Čeprav smo že globoko v sezoni, želimo delovati sveže in dnevno skrbeti tako za posameznikov, kot moštveni napredek. Tekmovalni ritem bomo ohranili z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta ob številnih treningih dodatna priložnost za dokazovanje."


1. SKL, 14. krog:
ND Gorica - Bravo Nova KBM 0:4 (0:0)
Šabotić 50., 58., Kavčič 57., Bajc 93.

Bravo Nova KBM: Trivunčević, Kraševec (Selan 83.), Jusić, Čenčič (Jančič 59.), Judež, Bajc, Šabotić (Šabanaj 65.), Hamulić, Grohar (Kopatin 70.), Kavčič, Midžan (Drobež 77.)

"Visoka zmaga, je na koncu zaslužena, podkrepljena z lepimi, koletivno doseženimi goli. Ne smemo pa bežati od dejstva, da smo si znotraj tekme spet dovolili popolni izklop, ki je vodil do tega, da bi lahko domačini povedli. Zagotovo bi se pričela drugačna tekma. Dokler se držimo vsak svojih nalog, lahko znotraj naše napadalno usmerjene igre zares uživamo, takoj, ko postanemo nedosledni, trpimo proti vsaki ekipi, saj izgubimo vso ravnovesje v igri. Vem, da se fantje tega zavedajo in so napredovali tudi v dojemanju tega segmenta, kljub temu pa sem prepričan, da mora biti to naš naslednji korak v razvoju," je po tekmi povedal trener Janez Ferk.


1. Liga, Zahod, 14. krog:
Bravo Genrali - ND Slovan 5:0 (4:0)
Blaško 9., Pečar 15., Sterle 32., Lemut 43., Čop 78.

Bravo Generali: Tavčar Žužek (Vehovec 41.), Rejc, Bajec, Lemut, Hasanović, Sterle, Blaško, Brvar (Velić 45.), Mir (Jovanović), Čop, Pečar

"Tekmo smo imeli pod nadzorom. V igri nismo padli kot na kakšni drugi tekmi, več smo napadali, v obrambi smo ustavili vse napade in nakoncu zasluženo zmagali," je bil kratek in jedrnat Nejc Lemut, ki je s soigralci zabeležil 5. zaporedno zmago.


MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI