11.5.2024

Zadnja tekma na ŽAK-u!

V nedeljo ob 17:30 se bo v Šiški odvila tekma 35. kroga Prve lige Telemach med Bravo Kostel in NŠ Mura. To bo hkrati zadnja tekma na kultnem Žaku do prenove stadiona.

Zadnjič na Žaku

Naslednje leto bo ekipa Bravo Kostel tekme prve lige igrala v Stožicah. ŽAK-u se obeta popolna prenova in verjamemo, da se bo Bravo Kostel vrnil v najlepši in najmodernejši dom Prve lige Telemach. Kdaj se bodo dela v Šiški začela in končala trenutno ni mogoče napovedati, tudi v primeru zamaknitve samega projekta izgradnje novega stadiona pa trenutni objekt ne izpolnjuje več licenčnih pogojev Prve lige Telemach.

V boju za 4. mesto Bravo Kostel, NŠ Mura in FC Koper

Tudi iz tekmovalnega pogleda bo tekma izjemno zanimiva. V prejšnjem krogu je Koper z zmago skočil na 4. mesto na razpredelnici, a na zadnjih dveh tekmah lahko pride še do konkretnih premikov v lovljenju četrtega mesta. Koper (47) ima v tem trenutku točko prednosti pred Bravom (46) ter 5 pred Muro (42). Koprčani imajo sicer vse v svojih rokah, kajti brez izgubljene točke na zadnjih dveh tekmah (Celje, Maribor) bodo ostali na 4. mestu. Bravo Kostel mora na preostalih dveh tekmah sezone osvojiti vsaj dve točki več od Kopra, medtem ko Prekmurci za preboj na četrto mesto morajo dobiti obe tekmi in hkrati upati še na dva poraza Kopra in Brava.

2 zmagi za Ljubljančane in remi

Nedeljska tekma bo zadnja letošnja med ekipama. Potem ko se je prva tekma v Murski Soboti končala brez zmagovalca (1:1), sta naslednji dve pripadli Bravu. Zmaga čete Aleša Arnola na Fazaneriji iz 26. kroga prvenstva, je hkrati zadnja zmaga aktualne sezone za Bravo Kostel.Do cenejših kart in v izogib gneči - VSTOPNICE V PREDPRODAJI

Povpraševanje po kartah za zadnji obračun na ŽAK-u je pričakovano večje kot običajno. Karte za nedeljski obračun je mogoče kupiti v Bravo štacuni, na vseh Petrolovih prodajnih mestih in na mojekarte.si. Karte so v predprodaji na voljo že za 7,9 evra, medtem ko bo za nakup vstopnice na dan tekme treba odšteti 10 €. Otroci do 8 leta starosti imajo vstop prost, otroška karta (8-15 let) pa stane 4 € (na dan tekme 5€).

Pravočasen prihod in uporaba javnega prometa

Zaradi večjega pričakovanega obiska vse obiskovalce tekme naprošamo, da se na stadion odpravijo z javnim prevozom, kajti kapacitete parkirnih mest so omejene. V izogib čakanju v dolgi vrsti za nakup vstopnice si svojo karto zagotovite v predprodaji. Na dan tekme bo prodaja kart stekla od 16:30 naprej pred samim stadionom.

Organizirana navijaška skupina

Za organizirane navijače NŠ Mura je predviden sektor A z ločenim vhodom na stadion. 

Parkiranje

Okoli stadiona je omejeno število parkirnih mest. Nekaj jih je na voljo tik pred stadionom, sicer pa je vozila moč pustiti tudi vzdolž celotne ulice Ob Kamniški progi. Parkiranje v okolici stadiona je brezplačno.Prijateljski tekmi ekip U9 in U10

V duhu povezovanja bosta kluba odigrala tudi prijateljski tekmi pred samo tekmo Prve lige Telemach. Pomerili se bosta selekciji U9 in U10. Igralci obeh selekcij obeh klubov se bodo v nadaljevanju nedeljskega druženja spremenili še v Bravo malčke pod pokroviteljstvom Generalija. Potem ko bodo pospremili članske igralce na igrišče pa sledi še skupen ogled tekme 35. kroga Prve lige Telemach.

Generali Lev, Bravo Levček in Lejv

V duhu povezovanja bodo tekmo obiskali tudi trije levi zavarovalnice Generali. Za dobro voljo pred, med in po tekmi bodo poskrbele vse tri maskote.

MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI