11.6.2016

Po loteriji 11-m Sturm Graz prvak Lj Open!

Na 9. Ljubljana Open  smo spremljali napet finale, kot že dolgo ne. Svoje je pridodalo tudi vreme, saj se je sredi finalne tekme med Sturmom iz Gradca in Dinamom iz Zagreba izredno močno ulilo. Presenetljivo so igralci Sturma dvakrat povedli, a so nogometaši Dinama obakrat izenačili. v streljanju 11-metrovk so bili uspešnejši Avstrijci, ki so po dveh drugih mestih prvič osvojili turnir.

Razumljivo so bili v vrstah SK Sturm Graz navdušeni nad turnirjem. Po finalu in zaključni slovesnosti je spregovoril trener Christain Klamer.  ''Navdušeni smo nad celotno zgodbo, ki smo si jo pričarali na turnirju Ljubljana Open. Že nekaj let obiskujemo ta turnir in vedno se od vas odpravili zadovoljni. Da pa nam je letos uspelo še zmagati, je nekaj fantastičnega.''

''Kot sem dejal smo bili zadovoljni tako z nogometno platjo turnirja kot tudi z organizacijo. Večkrat smo že igral na velikih stadionih po Evropi, a tukaj smo dobili vse kar po navadi dobijo članski nogometaši. Bilo smo v garderobah, ki jih sicer uporabljajo članski igralci, igrali smo na največjem slovenskem stadionu, vzdušje v finalu je bilo odlično in res smo ponosni, da smo uspeli zmagati na tem turnirju,'' je bil navdušen trener Christian Klamer.

Nekoliko manj zadovoljni so bili v taboru serijskih zmagovalcev GNK Dinamo Zagreb. Trener Miroslav Davidović je kljub temu, da je z ekipo vajen zmagovati, ni kazal veliko razočaranja. ''Treba je reči, da smo na turnir prišli brez 11 najboljših igralcev v tej selekciji. 7 jih je igralo na turnirju v Medulinu, štirje pa so poškodovani. A nič ne de, v finalu smo igrali proti dobri ekipi Sturm Graz in kljub rezervni postavi smo pokazali dobro predstavo. Nekaj je v finalu dodalo tudi vreme, saj je nekaj časa močno deževalo. V 2. polčasu smo gol za izenačenje dosegli iz prekinitve, 11-metrovke pa so loterija in žal nam tokrat ni uspelo.''

''Organizacija je bilo bila znova na visokem nivoju, a škoda je le, da ni bilo na turnirju 12 ekip in dva dni, kot je bilo v preteklosti. Drugače pa znova pohvala vsem organizatorjem,'' je zaključil Miroslav Davidović.     

 
Končni vrstni red Ljubljana Open 2016:

1. SK Sturm Graz
2. Dinamo Zagreb
3. HNK RIjeka
4. NK Olimpija
5. NK Brinje Grosuplje
6. NK Bravo
 

TEKME ZA KONČNE UVRSTITVE 

FINALE:
GNK Dinamo Zagreb - SK Sturm Graz  6:4 (2:2*, 1:0)

za 3. mesto:  
NK Olimpija - HNK Rijeka 0:1 (0:0)

za 5. mesto:  
NK Brinje Grosuplje - NK Bravo   2:0 (1:0)
 
Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI