21.1.2024

Arnol: Vse poteka po načrtih

Članska ekipa vstopa v zadnje tri tedne pripravljalnega obdobja. V tem času bodo igralci in strokovni štab dvakrat obiskali tudi Čatež ter odigrali še tri tekme.

V soboto je NK Bravo v gosteh remiziral z Austrio Klagenfurt. Aleš Arnol se je odločil tekmo začeti s skupino igralcev s povprečno starostjo 21,8 let (4 igralci rojeni leta 2004 in 1 rojen leta 2005). Ravno najmlajši, Lan Hribar (18), pa je dosegel tudi zadetek za 1:0: "S prvimi 60-imi minutami sem izredno zadoovljen. Igrali smo v visokem tempu, uspeli smo ustvariti ogromno pritiska proti žogi in nasprotniku preprečili prave priložnosti. Škoda, da nismo številne priložnosti in polpriložnosti izkoristili še za kakšen dodaten zadetek, ampak temu se na pripravha še nismo toliko posvečali," je tekmo v bližini Celovca pokomentiral Aleš Arnol.

Po Rijeki je članska ekipa odigrala še drugo tekmo proti močnemu predstavniku domačega prvenstva sosednje države: "Vesel sem, da smo igrali proti tako zahtevnemu in kakovostnemu tekmecu, ki hkrati predstavlja popolnoma drugačen tip ekipe v primerjavi z Rijeko. Avstrijci so so bili izredno kompaktni, čvrsti, močni v duelu in tudi v skok igri. To je bilo treba izenačiti in biti boljši, kar nam je v uvodnih 60 minutah tudi uspelo. Tudi po menjavah smo še naprej uspeli držati red na igrišču in kljub prejetemu zadetku, tekmo pripeljali s pozitivnim izidom do konca. Imeli smo več priložnosti, boljše priložnosti in če bi slavili, bi bilo popolnoma zasluženo," še dodaja glavni trener.

Dan pred tekmo je ekipa zaradi obilnega sneženja ostala brez treninga na igrišču. Nekaj pomislekov je bilo tudi glede same organizacije pripravljalne tekme, ampak domačini so dvome hitro razblinili: "Ker nismo uspeli opraviti želenega treninga, smo upali, da bo tekma odigrana in da bomo z njo tudi zaključili prva dva tedna priprav. Že v petek smo dobili zagotovilo, da bo tekma lahko odigrana. Rad bi se zahvalil domačinu za pogoje in ves vložen trud, da je bila tekma izvedena in nenazadnje tudi za pristop nasprotnika na zelenici," Tekma je bila odigrana na umetni travi, po informacijah organizatorja pa je šlo za edino pripravljeno igrišče v širši regiji.

Izvrstna pripravljalna tekma pa ima vendarle črno piko za NK Bravo, kajti kmalu po vstopu v igro je Rok Maher odšepal v garderobo: "Upamo, da bo z Rokom vse v redu in da ne gre za hujšo poškodbo. Tudi drugi igralci so utrpeli nekaj udarcev, kar pa je pri tej intenziteti igre povsem normalno." Brez igralnih minut sta znova ostala kapetan Gašper Trdin in Martin Pečar: "Oba se vračata po poškodbi. Na treningih izredno lepo napredujeta in v drugem delu priprav ju pričakujemo tudi na kateri izmed tekem. Ne želimo pa ničesar prehitevati, da ne bi prišlo do obnovitve neželenega stanja. Trenutno imamo na voljo dovolj časa, da njuno obremenitev postopoma povečujemo. Sta pa na dobri poti."

Za ekipo je torej dvotedenski pripravljalni ciklus. Tekmi proti Rijeki in Austrii sta dali veliko informacij stroki in izkušnje igralcem, v nadaljevanju priprav pa sledijo novi izzivi: "Za enkrat vse poteka po načrtih. V naslednjih tednih se bomo posvečali povsem nogometnim prvinam, kjer bomo poskušali biti v naših stvareh čim bolj natančni. V uvodnih dveh tednih smo se bolj ukvarjali z obnavljanjem ideje v naši igri, zdaj pa torej prihaja na vrsto sama izvedba principov. Odhajamo tudi na priprave v Čatež, kjer smo imeli vedno odlične pogoje za delo in nič drugega ne pričakujemo tudi tokrat. Čakajo nas še tri tekme, kjer bomo znova delili minutažo med vse prisotne, kajti marsikateri so zaostrili konkurenco znotraj same ekipe."


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI