17.1.2024

Danes prvi test zimskih priprav

Po dobrem tednu kondicijskih priprav in dodatnem tednu piljenja nogometnih vsebin je danes na vrsti prva pripravljalna tekma. Strokovni štab se z igralci odpravlja na tekmo k našim južnim sosedom, kjer bo na Rujevici ob 17:00 odigrana tekma z HNK Rijeko. 

Na tekmo 24 igralcev

Ekipa NK Bravo je zaradi nizkih temperatur v minulih tednih trenirala na umetni travi. Priprave potekajo po začrtanih smernicah, na Rujevici pa vseeno ne bodo igrali vsi. Matija Kavčič in Matej Poplatnik sta trenutno del slovenske reprezentance, ki bo odigral tekmo v ZDA, preventivno pa bo tekmo izpustil tudi Martin Pečar, ki se ubada z manjšo poškodbo. Med potniki na tekmo sta tudi 16-letna Tais Šabotić in Kobi Bajc.Za domačina generalka pred nadaljevanjem prvenstva

Rijeka bo jutri odigrala še tekmo s hrvaškim tretjeligašem NK Opatija, tako da današnji obračun z Bravom za domače predstavlja generalko pred nadaljevanjem prvenstva. Hrvati namreč že prihodnji teden znova igrajo za prvenstvene točke. Rijeko najprej čaka gostovanje pri Gorici, nato pa še tekma proti prvouvrščenemu Hajduku v Splitu. Rijeka je trenutno drugouvrščena ekipa HNL.

Za NK Bravo bo tekma prva v nizu petih. Že v soboto se ekipa odpravlja na obračun v Celovec, do konca januarja pa sledijo še obračuni z Riedom, Hartbergom in Lvivom. VEČ

Dobro sodeovanje med kluboma

Bravo in Rijeka se redno srečujeta na pripravljalnih tekmah. Že poleti v Kranjski Gori sta se ekipi pomerili med seboj, ko je bilo 3:0 za Hrvate. Današnji obračun bo sicer že peti odkar Bravo nastopa v prvi ligi. 

Tekma odprta za javnost; brez prenosa

Domčai klub je tekmo odprl tudi za gledalce. Imetniki sezonskih vstopnic bodo lahko na stadion vstopili brezplačno, drugi lahko vstopnico kupijo na dan tekme neposredno na stadionu. Cena za ogled tekme je 10 evrov za odraslo osebo in 5 evrov za otroke do 16 leta starosti. Prenosa tekme na TV ali socialnih kanalih ne bo.


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI